juli 2010

Nattarbeid på Tidforsmykker.com.

Nå har jeg sittet i time etter time for å få ut nyheter i nettbutikken min til første august. Det er mer jobb enn en skulle tro - ta bilder, redigere bilder, regne ut priser og legge varen ut i butikken. I tillegg måtte jeg skrive opp store deler av prislistene mine på nytt, siden jeg noen av dokumentene mine på mystisk vis har blitt sletta. Vanligvis gjør jeg unna bilderedigering og slike ting litt etter hvert, men i sommer har jeg prioritert andre ting, så da må alt gjøres på en gang. ;)

I dag har jeg oppretta en splitter ny kategori, som heter "Bokmerker". Her finner en dekorative bokmerker med dinglende anheng. Selv er jeg en ihuga lesehest og synes disse bokmerkene er kjempefine! De sparer bøkene for eselører, og gjør jobben med å finne igjen riktig side mye enklere.

I tillegg til at jeg har lagt ut en del bokmerker, har jeg også lagt ut mer ørepynt, noen mobilsmykker og noen smykkesett, så her er det masse nytt å se på. Jeg har enda mer liggende som skal ut, men nå er jeg så trøtt og sliten i hodet, at nå er det på tide med litt søvn.

Klikk på bildet under og kos dere med nyhetene!
Q: Hva synes du om nyhetene i butikken min? Er det noe du savner?

Juli har gått så fort.

Juli har gått unna som en virvelvind - i morra er det allerede august! Siden jeg har vært ganske slapp med å blogge den siste måneden, så tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg hvor jeg oppsummerer måneden litt. :)
Stella blei påkjørt i slutten av juni, og måtte lappes sammen og gå med sokk i et par uker. Nå er hun heldigvis bra igjen, og løper rundt og fanger mus og insekter som aldri før.
I løpet av den tida som Stella måtte være inne, blei alle tre kattene gode venner. Edward-Sokrates (den hvite) og Ella (den svarte) blei jo gode venner allerede den første uka de var her, men Stella hadde ikke tid til å bry seg så mye før hun blei skada.
Jeg har gått masse tur og sett mye fint. Noen markjordbær og bringebær har jeg også fått gleden av å spise på turene mine.Jeg har selvfølgelig også spist en del deilig, melkefri is! TofuLine er med på å gjøre sommeren til sommer! :)
Jeg har skrevet masse brev, og har endelig kommet skikkelig i gang igjen med det. Det er så koselig! I tillegg til brevskrivinga har jeg lest noen bøker av Camilla Läckberg. Hun skriver fantastisk, så når jeg først begynner å lese ei bok av henne, så greier jeg ikke å slutte før den er utlest.
Jeg har også hatt månedskort denne måneden, og har dermed kommet meg litt mer ut av huset. Jeg har møtt venner flere ganger, og det har vært kjempehyggelig! Jeg skulle gjerne hatt med et bilde av det, men jeg glemmer nesten alltid å ta bilder når jeg er sosial og har det gøy. Siden jeg har hatt månedskort denne måneden, benytta jeg meg av muligheten til å finne et bibliotek i Oslo. Jeg tok med meg Linn Kathrin, og vi fant fram! På biblioteket lånte jeg elleve bøker om smykker og perler og ei bok om papirhobby. Jeg har vært litt slapp på smykkefronten i sommer, så nå som høsten nærmer seg må jeg booste opp inspirasjonen litt. Jeg har også kjøpt et par perlebøker, så nå håper jeg at jeg lærer noen nye teknikker og får noen gode idéer!
Litt nye klær har jeg også blitt nødt til å kjøpe. Jeg har lagt på meg så mye det siste året, at alle sommerklærne og de fleste buksene mine var for små. Da er det fint at Cubus finnes, for der har de masse fint til en overkommelig pris - og dessuten er det faktisk mulig å finne klær som er store nok til meg der. Hurra!
Jeg har også kjøpt meg ny kalenderbok. Det må til for å holde dagene fra hverandre og for å huske når jeg skal ditt og når jeg gjorde datt. Jeg gjør jo ikke så skrekkelig mye når jeg bare går hjemme, men jeg har desto større behov for litt hjelp til å skille dagene ifra hverandre. ;)
Jeg har vært ganske slurvete med middagene i det siste siden jeg har brukt energien min på andre ting, men litt deilig sommermat har det blitt allikevel. Vi har grilla burgere, hatt vegetarisk grillmiddag et par ganger og på bildet ser dere en deilig kyllingsalat med pasta og pesto.
Jeg har tatt rare bilder av Edward-Sokrates! Han begynner forøvrig å bli en stor og muskuløs pus, og har vokst ifra Ella som er fire uker eldre enn det han er. :)
Jeg har spist mørk, melkefri sjokolade med tranebær i. Mmmm!
Jeg har nytt været - både regnværet og sola.
Den siste uka har vi gått gjennom alle kassene vi har med ting, og bestemt oss for å gi bort mesteparten. Utrolig deilig å endelig ha tatt denne kjempejobben! Det trengtes!
Jeg har vært mye sliten denne måneden, men alt i alt har jeg hatt en kjempefin måned, som har vært mer innholdsrik enn på lenge. Sommer er fantastisk. :)


Q: Hva har du gjort i sommer?

Halvdau etter ukas ryddesjau.

Som noen av dere kanskje har fått med dere, har gubben hatt ferie denne uka. Så og si hele uka har gått med på en eneste kjedelig, men høyst nødvendig ting: Å rydde. Dere undrer dere kanskje over hvordan vi har greid å bruke så mange dager på å rydde? Vel, da vi flytta hit i fjor sommer, fikk vi aldri tid til å gå skikkelig gjennom alle tingene våre og få pakka ordentlig ut før det var på'n igjen med hverdag og travle tider. Overgangen fra å leie en leilighet i Sandefjord sentrum til å plutselig eie vårt eget hus med en stor hage, har vært enorm. Det er deilig å betale til seg selv i stedet for å bruke penger på husleie hver eneste måned, men GUD for en jobb!

Ikke nok med at huset skal ryddes og vaskes, men det må også vedlikeholdes. I fjor høst pussa vi opp kjøkkenet for skremmende mange tusen. Ny bæring til gulvet, splitter nytt gulv med isolasjon og det hele og flunkende ny kjøkkeninnredning koster flesk - særlig rørleggeren. Neste uke er det stua som står for tur. Terrassen er halvveis ferdig beisa, og vi har vel brukt rundt 3000 kroner bare på mosemiddel, leie av plenlufter og nytt gress denne våren. Da Andreas skulle sage ned noen trær røyk kjedet på motorsaga fordi det var en spiker inni treet, og da han skulle klippe ugress med kantklipperen så røyk jaggu den også. Nå har saga fått nytt kjede og kantklipperen er i orden igjen, men dere skjønner nok tegninga: Hele tida dukker det opp noe uforutsett, og hele tida er det minst hundre baller i lufta og ting du skulle ha gjort for lenge sida.

Misforstå meg rett - vi elsker å ha vårt eget hus, men det er mye å tenke på og en stor omveltning fra den tidligere livssituasjonen vår. Som om ikke det er nok å forholde seg til på en gang, har jeg vært syk siden før vi flytta inn og har dessverre bare blitt verre og verre i takt med at stressnivået har økt. Nå som jeg får behandling så snur det vel litt snart får jeg håpe, men inntil videre må jeg bare prøve å akseptere at jeg ikke greier like mye som før. Det har ikke hjulpet på stressnivået og helsa at de ufullførte oppgavene har hengt over meg som en svart sky, så det føles utrolig deilig at vi nå endelig har fått satt av tid til å få litt orden her, og at vi har greid å utnytte tida ganske godt! Vanligvis har vi hatt slike ryddesjauer minst to ganger i året, og denne uka har vi virkelig fått svi for at vi ikke har fortsatt med den gode vanen. Den skal herved gjenopptas.

Søndag var ryddedag nummer en, og vi starta med å gå gjennom alle klærne våre! Etter å ha plukka ut en haug med klær som jeg kunne gi bort, og noen få som bare kunne kastes, så hadde jeg frigjort en hel kommode! Den har nå blitt varelager for Tidforsmykker.com. Tidligere har jeg hatt alt i plastkasser som jeg har flytta rundt i hele huset, så det er deilig å endelig ha en fast plass til det. Etter å ha rydda i klærne våre, begynte vi på tingene i kottet oppe. En kjempejobb!Her er klærne til Andreas klare for en skikkelig gjennomgang. Det trengtes!Her er alle klærne vi endte opp med å gi bort. For meg var det særlig tungt å kvitte meg med en del gensere som jeg var veldig glad i, men i ettertid er det deilig å ha litt mer oversikt i skuffene mine. I tillegg blei mamma'n min glad for å få masse nye klær, så det er nok en vinn-vinn-situasjon selv om det er litt brutalt.


Mandag var jeg helt ødelagt etter å ha overanstrengt meg på søndag, og var stort sett sengeliggende. Jeg fikk hjelpa Andreas litt allikevel, så vi fikk gått gjennom siste rest av kottet oppe. Vi har fått samla bøkene i egne kasser, har gitt bort et par gjestemadrasser, dyner og puter og jeg har fått ut de siste hobbytingene mine som jeg har savna sånn. Andreas avslutta dagen med å vaske, så nå lukter det så friskt som aldri før der inne. Deilig!

På tirsdagen gjøv vi løs på alle banankassene vi hadde stående i det ene uthuset vårt. Det var forferdelig mange, så det var utrolig umotiverende å gi seg i kast med det, men det var deilig å få det unnagjort. En del av tingene som stå der inne har vi savna å ha lett tilgjengelig, men det aller meste har vi bestemt oss for å kaste, selge eller gi bort. Mye er fullt brukbart, men det er jo litt begrensa hvor mange middagsserviser en trenger. Det er bedre at noen andre får glede av det, enn at det skal stå gjemt og glemt hos oss.  I løpet av onsdagen blei vi ferdige med å gå gjennom alle banankassene. Hurra!Her er noen av kassene vi gikk gjennom. Heldigvis var det fint vær et par dager, så da fikk vi gått gjennom dem ute på terrassen. Det er lettere å skille søppel fra skatter i godt lys!Her er en del av de tingene vi bestemte oss for å kvitte oss for å gi bort eller selge. I tillegg har vi kjørt et fullt hengerlass på dynga, og i dessuten levert masse papir og plast til gjenvinning nede på miljøstasjonen. Gjett om vi får mer plass og bedre oversikt over hva vi eier!?!


I går tok vi det ganske med ro. Andreas var på dynga og kvitta oss med det skrotet som var ødelagt. Selv fikk jeg en liten forsyning med smykkedeler, så jeg satt en stund og lagde smykker. Jeg må jo ha noen nyheter å legge ut på Tidforsmykker.com den 1. august!

I dag har vi vært på harrytur. Som jeg nevnte tidligere i innlegget mitt, så skal stua pusses opp neste uke. Hele gulvet skal rives, og så skal det bygges ny bæring, isoleres på nytt og legges nytt gulv. Laminaten blei kjøpt i Sverige i dag, og i tillegg så var vi en tur på ICA Kvantum og hamstra litt melkefrie meieriprodukter til meg og litt annet småtteri. Det blei ikke noen storhandel på matfronten denne gangen, for det er i grunn ganske fullt i matskapene hjemme fra før.

I morra har jeg planer om å lage litt smykker, redigere masse bilder, vaske et tonn med klær og prøve å lade batteriene litt. På søndag reiser jeg nemlig til Vestfold og blir borte ei ukes tid - så får min kjære huset for seg selv når stua skal til pers. En astmatiker full av fibromyalgi gjør dessverre ikke mye nytte for seg i slike situasjoner, så jeg får heller trå til når gulvet er på plass igjen og alle tingene skal tilbake der de hører hjemme. ;)


Q: Pleier du å ha storopprydning hjemme hos deg selv?

Ufrivillig nattevake.

Nå har jeg ikke blogga på ti dager, så det er vel kanskje på tide med et lite livstegn. Jeg er litt lat på bloggfronten for tida, men sånn blir det når sommeren er her. I alle fall er det ikke tid foran pc'n som blir prioritert høyest for min del når sola skinner. :)

For øyeblikket skulle jeg ha ligget i senga og sovet godt, men så vel gikk det ikke. Jeg våkna etter å ha sovet i rundt halvannen time, og etter å ha kasta meg rundt i senga og prøvd alle mulige sovestillinger i løpet av en drøy halvtime, så bestemte jeg meg for å stå opp og slå ihjel litt tid foran pc'n, så kanskje jeg får sove igjen litt etterpå. Det er så typisk at jeg skal slite med å sove akkurat i natt. I morra - eller rettere sagt seinere i dag, har vi nemlig planene klare. Vi skal opp seinest klokka ti, og så skal vi bare spise og ordne oss før vi skal begynne på en skikkelig ryddesjau her hjemme. 

Min kjære har ferie, så nå skal vi endelig få orden i huset. Alle klærne skal gåes igjennom, kottet skal tømmes og ryddes, og alle kassene vi ikke har fått pakket ut av i løpet av det året vi har bodd her skal endelig gåes gjennom. Mye skal forhåpentligvis kastes, selges og gis bort, slik at vi får plass til de tingene som jeg har gått rundt og savna det siste året. Jeg gruer meg til den drittjobben det blir å gå gjennom alle tingene våre, men jeg gleder meg vanvittig til å bli ferdig. Vi har gått rundt og irritert oss over alt rotet helt siden vi flytta hit, så jeg tror det blir temmelig mye hyggeligere her når vi får unna litt ræl.

Ellers så er det ikke mye å berette. Jeg har brukt månedskortet mitt passe flittig, og har møtt både den ene og den andre av mine bekjentskaper de siste par ukene. Jeg har også skrevet en del brev, og på fredag var jeg på biblioteket i Oslo. Der lånte jeg hele tolv bøker! Elleve var om perler og smykkedesign, og en om papirhobby - så når vi får orden i huset er det bare å la kreativiteten få fritt spillerom. Ellers så har jeg ligget mye rett ut, siden det fortsatt tar på å være ute blant folk. Ikke fordi at folk er så slitsomme, men fordi det skal så lite til før jeg blir sliten. Bare det å gå opp til Aursmoen for å ta bussen innover er en påkjenning, men det er absolutt verdt det.

De siste to ukene er det ca. 100 nye tilhengere på sida til Tidforsmykker.com på facebook, så nå er vi oppe i 165! Det er jo knallbra, og jeg er kjempefornøyd med innsatsen til alle som har hjulpet til. Tusen takk! Jeg håper det fortsetter slik, sånn at flest mulig får vite om Tidforsmykker.com. I går ringte faktisk en av de tidligere sjefene mine fra ICA til meg. Han hadde kommet over et visittkort med navnet mitt og nettadressen på kontoret, og syntes at jeg var flink. Det var en uventa, og veldig hyggelig overraskelse! :)

Vel, jeg får vel avslutte her og se om jeg kanskje kan få meg litt søvn. Det kjennes ikke lovende ut for øyeblikket, men kanskje det hjelper litt hvis jeg leser noen sider i boka jeg holder på med først. Akkurat nå holder jeg på med "Predikanten" av Camilla Läckberg. Hun er virkelig en fantastisk forfatter, og jeg har elsket alle bøkene jeg har lest av henne så langt. Dette blir vel den fjerde jeg leser, og jeg har to til liggende på vent.

Natta folkens! ;) Ha en fin søndag!


Når en ikke har strøm, er det godt at en har regnvær!

Jeg skreiv en liten hyllest til regnvær her på bloggen i går, og jaggu skal jeg skrive en i dag også. Uten regnværet hadde jeg nemlig ikke kunnet skrevet dette innlegget, og langt mindre posta det. Jeg har nemlig vært uten strøm i flere timer nå, men dere har vel hørt om vannkraftverk? Hehe,  neida. Vel, jeg har faktisk vært uten strøm i mange timer, og det betyr selvfølgelig takk og farvel til internett. Og matlaging, og klesvask og alt det andre som krever elektrisitet. De aller fleste strømproblemene får jeg ikke gjort noe med, men dere som har fulgt med på bloggen min veit at jeg har et internettabbonement til - jeg har jo mobilt bredbånd!

Det som er så fint med mobilt bredbånd, er at det funker selv om en ikke har strøm i veggen - så sant en har en laptop med strøm da vel og merke. Det som ikke er så fint med mobilt bredbånd, er at det ikke er dekning overalt - hjemme hos meg blant annet. I beste fall får jeg inn EDGE, og det er så ustabilt at en kan få magesår av mindre.

Okei, okei, jeg skal komme til poenget. Dere veit kanskje at mobildekninga er bedre når det regner ute? Og at radioen plutselig skurrer mindre når det regner? Vel, dette har i alle fall jeg fått med meg, så jeg tok like gjerne med meg min lille pc ut på trappa for å se om det samme gjaldt for mitt mobile bredbånd. Her veksler signalet mellom 3G og Turbo 3G, så da må jeg kunne si meg fornøyd! Heldigvis har vi tak over trappa og deler av terrasen, så jeg er skjerma for det meste av regnet. Selv om jeg liker regn, er det rart hvordan elektriske duppedingser streiker i møte med vann. Siden det blåser nordavind fra alle kanter, så har jeg planta en paraply mellom knærne.

Jeg liker å kalle meg selv O' Cecilie den Standhaftige av Finstadbruwoods. ...Men nå begynner jeg å få tresmak i ræva, så jeg tror jeg får gå inn og sette meg i mørket en stund.


Hva er galt med regnvær?

Regnvær kan da være riktig så hyggelig, bare en har den rette innstillinga og den riktige typen regn. Alle som har lest den komplette Haikerens Guide til  Galaksen veit at det finnes mange typer regn, og jeg synes at noen av dem er ganske så elskverdige. Tungt og grått sunnmørsregn som varer i ukesvis kan jeg fint greie meg uten, men en skikkelig regnskur om sommeren gjør godt i sjela. Det renser opp lufta, og etterpå lukter alt så friskt og deilig. For ikke å snakke om lyden! Ååh, som jeg elsker lyden av en skikkelig regnskur.

For dere som har vanskelig for å like regn, eller som kanskje har fått litt for mye av det de siste dagene, så tenkte jeg at jeg skulle dele noen av mine nyeste regnværsbilder med dere!

Sjokoladepulverkake.

Tidligere i år blei jeg ganske hekta på rett i koppen-kake, eller mikrokake som det også kalles. Jeg prøvde meg fram og laga flere varianter og varierte tida i mikrobølgeovnen. En dag for ikke lenge siden begynte jeg å fundere på hvordan det ville bli hvis jeg ganga opp oppskriften og stekte den i ovnen istedenfor i mikrobølgeovnen, og i dag måtte jeg altså prøve dette. Jeg ganga oppskriften med fem.


Du trenger:
5 egg
25 ss sjokoladepulver (O'boy, Nesquick e.l.)
15 ss mel
15 ss olje
15 ss melk eller Solhavre


Slik gjør du:
* Sett stekeovnen på 200 grader og smør en liten, rund kakeform (ca. 20 cm i diameter).
* Bland alle ingrediensene med en miksmaster.
* Hell røren over i den smurte formen.
* Stek i ca. 20 minutter.
Resultat:
Jeg synes kaka smakte ganske tamt, og etter min smak litt for søtt. Ellers så var smaken allright, men det var ikke noe å hoppe i taket over. Ellers så var den ganske "tung" og kompakt, og konsistensen var litt svampete, litt sånn som rett i koppen-kaka blir om du har den for lenge i mikrobølgeovnen. Kaka smaker sikkert hakket bedre sammen med litt vaniljeis.


Kommentar:
5 egg i en relativt liten kake er nok i meste laget, med tanke på at en vanligvis bruker 3-5 egg i en stor skuffekake. 15 ss olje høres også temmelig mye ut, og jeg tror jeg burde hatt oppi mindre sjokoladepulver så den ikke blei så søt. Kanskje bytta ut noe av det med kakao? En teskje med bakepulver hadde antakelig hjulpet litt på konsistensen, ellers så kunne en kanskje tatt ut kaka litt før, slik at den var litt mer klissete inni.

Jeg tror nok ikke jeg kommer til å bake denne kaka igjen, og jeg tror heller ikke at jeg kommer til å prøve å variere den noe mer - da vil jeg ende opp med å bevege meg enten mot vanlig sjokoladekake eller mot brownies, og begge deler har jeg allerede gode oppskrifter på. ;)


Jeg har laga en egen blogg til Tidforsmykker.com.

I kveld har jeg oppretta en egen blogg for nettbutikken min, Tidforsmykker.com. Jeg beholder selvfølgelig denne bloggen her til å skrive om hverdagen min, mat, smykker og alt det andre jeg blogger om, men jeg tenkte at det var greit å ha en egen blogg til nettbutikken. Det kan vel hende at jeg poster noen nyheter fra butikken her uansett, men nå har jeg i alle fall en egen blogg til slikt. Hvis du vil ta en kikk, så er bloggadressen http://tidforsmykker.blogg.no/.Jeg deltar i en konkurranse hvor en kan vinne boka "SUPERMAT"!

Jeg deltar i en konkurranse hvor en kan vinne boka "SUPERMAT". Jeg krysser fingrene for at den heldige vinneren blir meg, siden jeg ønsker meg denne boka. Trykk på bildet for å komme til konkurransen. :)Hello Kitty-smykker.

Kunne du tenke deg smykker med Hello Kitty? Hos Tidforsmykker.com finner du nå 4 ulike Hello Kitty-kjeder og 13 ulike par med Hello Kitty-ørepynt. Alle smykkene hos Tidforsmykker.com er håndlagede, så dette er nettbutikken for deg som vil ha smykker som ikke alle andre har. :)
Ella leker med Andreas.

Siden jeg la ut film av Stella og Edward-Sokrates for noen dager siden, må jeg jo legge ut en av Ella også. Den er fra da hun var nesten helt fersk her hjemme hos oss, så hun har blitt litt større nå, men er fortsatt like søt. :)

En saktegående ryddedag.

I dag er det meninga at vi skal rydde og vaske i huset, men det går litt tregt med oss - og særlig med meg. Jeg merker at jeg var hjemmefra så lenge i går og i tillegg blir jeg så sløv når det er så varmt som nå. På sånne dager skal en egentlig være på hytta og bare ligge stille. Gjerne oppi en liten robåt ute på vannet. Men, når en har slurva hele uka på grunn av en lite samarbeidsvillig kropp for min del og mye jobbing for Andreas sin del, så må vi ta det igjen før det vokser oss over hodet. I det minste har jeg fått vaska en del tøy i dag, og Andreas har fått gjort litt på kjøkkenet og i stua.

Den nest største lillebroren min, Bjørnar, har bursdag i dag. Han blir 18 år! Hurra, hurra, hurra! Vi skal bort der med massevis av gaver etterpå, så da håper jeg han blir glad!

I morra får vi besøk av et par venner, Martin og Thomas, og det gleder jeg meg masse til. I tillegg får vi besøk fra Sunnmøre. De skal videre til Sverige, men stopper her først. Det blir koselig! Det er ikke så ofte jeg ser de som bor der oppe, så besøk derfra er alltid kjærkomment. :)

Nei, nå får jeg vel hjelpe Andreas og gjøre litt her, så kanskje huset ikke står helt på hodet når vi får besøk i morra. Strøkent blir det ikke, men det hadde jo vært kjekt om vi rakk å ta det verste, hehe. ;)


Sliten, men fornøyd!

Klokka halv åtte i kveld kom jeg hjem etter å ha vært i Oslo hele dagen. Vi har stort sett sittet hjemme hos Linn Kathrin og skravla, men vi gikk litt rundt på Oslo City før jeg vendte nesa hjemover litt over seks. Jeg har hatt en kjempefin dag og har kosa meg masse. Håper jeg får flere slike dager før månedskortet mitt går ut! Jeg trenger virkelig litt sosialt påfyll nå som jeg har gått hjemme så lenge. Det er gull verdt å kunne komme seg litt ut med en venninne og bare skravle og le i time etter time.

Tolv og en halv time hjemmefra var selvfølgelig alt for lenge for den dumme kroppen min, så nå er jeg temmelig utslitt. Det verker i absolutt hele meg, men det er det jammen verdt en gang i blant. Forsiktig kan jeg være en annen dag. Nå har jeg tatt en paracet og en dusj, så det hjelper jo på det verste - i alle fall har hodepinen begynt å gi seg, og da skal jeg si meg fornøyd.

Nå skal jeg straks innta min aller første Vallergan, og så se en episode av Angel før jeg tar kvelden og stuper til sengs. Tolvonen er ikke nok i seg selv - den får meg til å sove lenge, men den får meg ikke til å sove dypere, og det er jo halve poenget. Det hjelper meg jo fint lite å sove bort halve døgnet når jeg våkner og er like fordømt trøtt og sliten som da jeg la meg. Så nå blir det spennende å se hvordan det går. Jeg fikk også svaret på blodprøvene mine i dag. Der var alt fint, men jeg fikk med en resept på vitamin B12. Phu, nå er det mye pillestyr for tida. Jeg blir helt ør. Ja, ikke fordi pillene er så sterke altså, men fordi det er så mye å forholde seg til på en gang! (For dere som ikke henger med på hvorfor jeg prater så mye om kropp og piller, så les DETTE INNLEGGET.)
Bildet er knabba på Google.

Frihet og Oslotur!

Nå sitter jeg på bussen på vei inn til Oslo for første gang på mange uker, og i tillegg bruker jeg mitt mobile bredbånd for første gang på enda flere uker - for ikke å snakke om måneder! Hjemme har jeg nemlig ikke dekning (sånn er det å bo på landet), så der har vi bredbåndet i veggen. Ja, eller kanskje rettere sagt i den lille boksen på veggen. Takket være at jeg har tolv måneders bindingstid på det mobile bredbåndet må jeg fint finne meg i å betale på det litt til. Men nok om det! En skal ikke gråte over spilt melk og jaggu skøyt jeg skinnet så bjørnen blei solgt. Neida, så... Ja.

Det er fryktelig tidlig å stå  opp klokka seks når en er vant til å kunne ligge å dra seg så lenge en vil. Seks timers søvn er dessuten ganske lite,  når de nye pillene gjør at jeg sover i 11-12 timer. Men hva gjør en ikke for litt sosialt samvær med den godeste Linn Kathrin? Har slått på stortromma og kjøpt meg månedskort denne uka, så de neste 29 dagene kan jeg reise så mye jeg vil innenfor Oslo og Akershus sine grenser. Ah, FRIHET!!! Det er fint på Finstadbru altså, men en blir greit lei av å sitte der mutters putters aleine i måned etter måned.Stella og Edward-Sokrates leker mer!

Siden jeg filma at Stella og Edward-Sokrates leker i to omganger i sta, og siden jeg la ut del 1 i forrige innlegg, så tenkte jeg at jeg skulle legge ut del 2 nå. Puser som leker er jo så koselig! Hihi. :)

Nå er det 2 uker siden Stella blei påkjørt.

Nå er det 2 uker siden Stella blei påkjørt, og hun har blitt mye bedre. I kveld skal stingene fjernes, og det ser ut til at beinet hennes blir helt bra igjen. Om ikke mange dagene kan hun begynne å gå ut igjen, og det blir bra. Hun kjeder seg nå som hun har begynt å bli frisk og  ikke får lov til å gå ut, og hun blir helt smårar av det. Heldigvis har hun blitt venner med de to små, så hun har litt selskap i dem. Bare se!

Vinn gavekort hos Tidforsmykker.com!

Har du lyst til å vinne et gavekort på 100 kroner hos Tidforsmykker.com?

Det eneste du trenger å gjøre er å like Tidforsmykker.com på facebook. Når det er 100 stykker som har meldt seg inn på sida, trekker jeg en vinner som får et gavekort på 100 kroner.

Nøttemelk

I innlegget jeg skreiv om alternativer til melk, nevnte jeg at det går an å lage sin egen nøttemelk. På det tidspunktet ante jeg ingenting om hvordan, men for ikke så lenge siden så kom jeg over en oppskrift. Oppskriften fant jeg på bloggen VeganMisjonen, HER, og jeg anbefaler dere å ta en titt på resten av bloggen også, for her var det mye spennende. :)


Mandelmelk.

Dette trenger du til ca. 1 liter ferdig melk:

* 2-2,5 dl mandler (2 dl gir "lettmelk" mens 2,5 dl gir en tykkere "helmelk")
* 7,5 dl kaldt, friskt vann
* En klype havsalt
* Evt. litt søtning, f.eks. 2-3 ts agavenektar eller 1-2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det:
1. Bløtlegg nøttene over natten eller i 8 timer: Ha dem i en bolle og hell over kokende vann. Skyll dem godt i friskt vann og ta av skallet. Du kan gjerne beholde skallet på. Da blir melka pittelitt lysebrun, men like god!
2. Ha nøttene og 5 dl av vannet i en blender, kjør på full styrke til du ikke hører romlingen av nøtter i blenderen mer.
3. Tilsett resten av vannet, salt og eventuelt søtning. Kjør så det får blandet seg.
4. Sil blandingen gjennom en nøttemelkbag. Du kan bruke en finmasket sil om du ikke har nøttemelkbag. Klem ut så mye av væsken som du klarer.
5. Hell melka over på en ren flaske skylt med kokende vann.
Nøttemelka holder seg i kjøleskapet i ca. 5 dager. Du kan også prøve å lage melk av av hasselnøtter, cashewnøtter, macadamianøtter eller paranøtter. Nøttemassen som blir igjen kan du fryse ned eller oppbevare i kjøleskapet i opptil fem dager, og denne massen kan brukes i ulike oppskrifter. Oppskrifter med nøttemasse finner du også på VeganMisjonen, HER.

Jeg har ikke prøvd å lage nøttemelk eller mandelmelk selv enda, men det tror jeg jammen at jeg skal gjøre en gang. Jeg må bare gå til innkjøp av en melkeflaske og helst en nøttemelkbag først. =)

Masse ny ørepynt hos Tidforsmykker.com!

I dag har jeg lagt til hele 25 nye par med håndlaget ørepynt på Tidforsmykker.com. Stikk innom og ta en titt, så blir jeg glad! :) Nyhetene finner du ved å trykke HER.


Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits