juli 2011

Rosemarkering i Oslo.

Nå har det vært fryktelig stille herfra den siste uka, så nå er det vel på tida å komme i gang igjen. Jeg veit ikke helt hvor jeg skal begynne, så jeg tror like godt at jeg begynner med et innlegg om rosemarkeringa som var i Oslo på mandag. Jeg kjente ingen av de som blei skadd eller drept forrige fredag, men like fullt synes jeg at det var helt forferdelig. I flere dager satt jeg klistra til en eller annen skjerm og leste nyheter som passa best i et mareritt.  Dessverre var det ikke et mareritt, men virkelighet. At noen kan få seg til å gjøre noe så grusomt, det skjønner jeg virkelig ikke.

På mandag var jeg dårlig og hadde knapt krefter til å komme meg ut av senga, men jeg måtte bare komme meg innover til Oslo på rosemarkeringa der. Jeg var helt utslitt etter å ha fulgt med på alle de nedslående nyhetene, men jeg følte et stort behov for å komme meg ut blant folk, vise min medfølelse og dele sorgen med andre mennesker.

 

Rosa jeg hadde med meg til Oslo.

 

Min kjære og jeg kjøpte røde roser og slang oss på bussen innover. I Oslo var det rundt 200.000 mennesker som møtte opp, og det var så tjukt av folk overalt at vi kom faktisk aldri helt fram til Rådhusplassen hvor en egentlig skulle møte opp. Det var faktisk så mye folk der, at det var tungt å puste selv om vi var ute. Da vi kom til Oslo og tok t-banen til Nationaltheateret, måtte vi stå i kø ut av t-banestasjonen.

Noe tog var det ikke mulig å få til, og alle gikk i forskjellige retninger, så vi fulgte en av strømmene og endte først opp ved sperringene der bombeangrepet fant sted, og deretter ved Domkirka. Der la vi ned rosene våre, og etter dette reiste vi hjem. Vi måtte reise relativt tidlig - både fordi jeg var dårlig, fordi Andreas skulle på jobb igjen dagen etter, og fordi vi måtte være sikre på at vi rakk siste bussen hjem til Aurskog. Da vi dro fra Oslo rundt åtte, var det fortsatt ganske få roser utenfor Domkirka, så det er litt vilt å se bildene som florerer på nettet for tida.

Det var en kjempefin opplevelse å være med på markeringa i Oslo, selv om vi ikke fikk være med på alt, og det var godt å komme seg litt ut. Selv om formen ikke var så bra (og var desto dårligere de kommende dagene), så angrer jeg ikke ett sekund på at jeg dro, for det er virkelig godt å ha gjort det. Det var godt å se at vi er mange som bryr oss. Stemninga var rolig, og lufta var full av kjærlighet og medfølelse. Legger med noen av bildene vi tok i bunnen av innlegget. ;)Rød, rensende juice.

Da vi kom hjem fra ferie på lørdagskvelden, var jeg lei av ensformig mat, og hadde et enormt sug etter frukt og grønnsaker. Jeg følte meg nærmest skitten på innsida etter å ha spist alt for mye glutenfritt brød og pasta, og alt for lite grønnsaker og supermat. På veien hjem gikk jeg kanakkas i frukt- og grøntavdelinga, slik at vi skulle ha noe å fylle kjøleskapet og kjøkkenbenken med da vi kom hjem. Over helga gikk jeg løs på enda en frukt- og grøntavdeling, og det er deilig å fråtse i grønnsaker og frukt igjen.

Jeg har vært flink til å holde meg unna alt jeg ikke tåler hele ferien, til tross for endeløse fristelser, men allikevel har det ensidige kostholdet mitt (sammen med lite hvile) gjort kroppen litt smågretten. Etter at jeg kom hjem, har jeg pøst på med grønnsaker, bær, frukt, oljer og supermat, og jeg føler at kroppen endelig begynner å føles reinere igjen, og huden klør ikke like ille lenger som den gjorde en periode. Hurra!

 

Deilig frukt og grønnsaker som venter på å bli juice.

 

Jeg er på juicebølgen igjen for første gang på månedsvis, og jeg kan nesten ikke skjønne hvorfor jeg har laga så lite juice de siste månedene! Frisk, hjemmelaga juice er noe av det beste som finnes, og det er kjapt og enkelt når en først setter i gang. Oppskriften på den første juicen jeg laga etter at jeg kom hjem, finner dere nedenfor.

 

Putt en matavfallspose i maskinen, så sparer du deg for arbeid med å fjerne pulpen etterpå. Bruk eventuelt en frysepose om du skal bruke pulpen til noe seinere. 

 

Du trenger:
♥ 3 epler
♥ 1 lime
♥ 1 rødbete
♥ ½ fennikel
♥ noen stilker stangselleri

Skyll alt, skrell limen og rødbeten (det er ikke nødvendig å skrelle rødbeten, men det fjerner eventuell jordsmak), og del alt i passende biter. Når jeg kjører det i juicemaskinen, pleier jeg å legge et halvt eple i bunnen av røret, så litt av alt det andre, og til slutt et halvt eple på toppen før jeg kjører i gang. Da blir alt godt blanda, og jeg synes det er lettere å presse ned når jeg har et halvt eple på toppen. Jeg pleier dessuten å ha knust is i mugga før jeg starter, så blir juicen god og kald. Dette blir ca. en halv liter juice, avhengig av hvor store og hvor saftige frukter og grønnsaker du bruker.

 

I motsetning til butikkjøpt juice på kartong, har frisk juice deilig skum på toppen. Mmm!

 

Denne juicen smakte overraskende friskt og godt. Jeg er ikke særlig glad i stangselleri, men bruker det innimellom fordi den inneholder masse sunt. Jeg er ikke særlig glad i fennikel heller, for jeg liker ikke lakris, og fenikkel har en lakrisaktig smak. Allikevel ville jeg gi den en sjanse i juice, av samme grunn som jeg bruker stangselleri. Epler er veldig fint til å døyve andre smaker, og i denne juicen får de i tillegg god hjelp fra de andre ingrediensene, så selv om jeg brukte relativt mye stangselleri og en halv fennikel, blei dette en veldig god juice etter min smak.
Deilig, frisk juice. 

 

Ingrediensene i denne juicen inneholder blant annet masse antioksidanter, flavonoider, vitamin C, B-vitaminet folat, kalium, kalsium, fosfor, jern og magnesium. Her finnes massevis av levende enzymer, og hadde jeg ikke laga juice, så er mange av disse ingrediensene i tillegg veldig rike på kostfiber. Ta gjerne vare på pulpen og lag noe fiberrikt av det. Flere av ingrediensene har også en rensende effekt, så her er det bare å helle innpå om du trenger en innvendig rengjøring. :)

♥

Pleier du å lage din egen juice?

Feriemodus del 6: Geiranger.

Etter at vi hadde kjørt over Trollstigen, kjørte vi til Tafjord Camping og slo opp teltet vårt der. Dagen etter sto vi opp og kjørte avgårde til Geiranger. Her kommer noen bilder:

 


♣

Har du vært i Geiranger?

Feriemodus del 5: Trollstigen.

Etter at vi hadde vært i Måndalen et par dager og kost oss der, var det på tide å pakke inn i bilen igjen og reise videre. Vi kjørte til Åndalsnes og videre opp Trollstigen og over til Valldal. Andreas hadde aldri kjørt over der før, og jeg har ikke vært der på mange år, så det var jammen på tide at vi tok en tur over der. Her er noen av bildene jeg tok:

 


♣

Har du kjørt over Trollstigen noen gang? :)

Feriemodus del 4: Sunndalsøra, Atlanterhavsveien, Måndalen.

Etter at vi hadde kjørt Aursjøveien, kom vi ned like ved Sunndalsøra. Jeg var veldig sliten, så til tross for at været var bra, leide vi ei campinghytte for natta, slik at jeg kunne få lagt meg i ei seng. Etter å ha fått nøklene til hytta var vi bare en liten tur i butikken for å kjøpe mat, og så slokna jeg på senga og sov i noen timer, før jeg sto opp igjen og hjalp Andreas med middagen. Denne dagen blei det marinert kyllingfileter, glutenfri pasta med soyaost og fylte, bakte champignoner. Utrolig hva en får til på et stormkjøkken og en bøttegrill. ;)

 

Hytta vi leide på Furu Camping på Sunndalsøra.

 


Middagen vår. Soppene var ikke ferdige enda her. ;)

 

Da middagen var spist, gikk det ikke lange stunda før vi la oss igjen. Neste morgen var det bare å spise, ordne oss og pakke inn i bilen igjen, og så bar det videre til Atlanterhavsveien. Der var det fullt av turister og været var rimelig surt der ute, så vi blei ikke værende lenge. Jeg glemte å ta bilder, så dere får heller se et jeg tok da jeg var der sammen med pappa for en del år siden.

 

Atlanterhavsveien på en solskinnsdag.Etter at vi hadde kjørt Atlanterhavsveien og Andreas hadde prøvd et par kast med fiskestanga uten hell, kjørte vi videre mot Molde. Vi stoppa ved et naturreservat ikke så langt fra Atlanterhavsveien, og der slo vi opp presenninga vår rundt et bord med tak, slik at vi fikk laga oss litt mat uten å blåse bort. :)

 

Rasteplass ved naturreservat. :)

 

Andreas pakker ut det vi trenger for å lage mat.

 

Ikke rart Andreas liker meg, jeg er jo så søt.

 

Etter at vi hadde spist bar det videre til Molde, hvor vi tok ferga over til Vestnes. Der møtte vi onkelen til mamma, Svein Olav, og blei med han hjem. Der fikk vi kaffe, te og cashewnøtter (nam!), og prata og koste oss sammen med Svein Olav, kona og sønnen hans. :) Det var mange år siden sist jeg så dem, og det var kjempehyggelig å se dem igjen.

Etter ei stund var det på tide å røre på seg igjen, og denne gangen var det Måndalen som var målet. Her bor besteforeldrene mine, og vi blei værende hos dem fra torsdag til lørdag. Som vanlig når jeg er sammen med folk, så glemte jeg å ta bilder, så dere får heller se for dere et koselig hus med gress på taket og noen snille besteforeldre. ;) (Og en søt liten valp. Jeg vil ha en liten hund, voff-voff, voff-voff!)

♣

Hva gjør dere i sommer?

Feriemodus del 3 - Aursjøvegen.

Sist onsdag våkna vi tidlig på morgenen, spiste, ordna oss og pakka inn i bilen igjen. Vi skulle nemlig kjøre Aursjøveien!

 

På veien dit, møtte vi noen søte kuer.

 


... og noen søte sauer.
Har du høydeskrekk sånn som jeg, betaler du de 70 kronene det koster i bompenger, og klamrer deg deretter fast i inventaret på bilen. Samboeren uten høydeskrekk, gliser fra øre til øre, mens du hyperventilerer og vurderer å hoppe ned fjellsida på egenhånd, så er du ferdig med det en gang for alle.

 


Når du endelig kommer opp på toppen, er det ikke så ille lenger, og du vurderer kanskje å bli der for alltid, slik at du slipper å kjøre den fæle veien ned. Samboeren uten høydeskrekk derimot, gleder seg til å ta fatt på de smale, svingete veiene som så vidt henger fast i fjellsida.

 


Som om ikke det er ille nok at samboeren synes det er kjempestas å kjøre svingete veier oppi fjellet, mellom tyske bobiler og andre turister, så har onkelen min kjørt lastebil opp hit for å levere anleggsmaskiner så de fikk bygget denne demninga. Tulling!

 


Flatt og fint. Mååå vi ned igjen???

 


Jeg gjentar: Flatt og fint.

 


Nesten nede igjen fant vi paradis på jord. Et lite vann med sandstrand og ikke en levende sjel i nærheten.
Hva mer kan en ønske seg?Det var definitivt verdt turen, selv med høydeskrekk. Vi kom trygt ned igjen på den andre sida, og jeg kunne tenke meg å kjøre der en gang til (høydeskrekken til tross), for her var det utrolig vakkert.

♥

Har du kjørt Aursjøveien noen gang?

Feriemodus del 2 - veien til Eikesdalen.

Vi kom som sagt hjem fra Vestfold på lørdagen, og planen var å vaske klær og pakke om bilen og kjøre nordover til Møre og Romsdal allerede på mandagen igjen. Det var jeg derimot alt for sliten til å greie, så vi bestemte oss for å drøye det til tirsdag istedenfor, slik at vi fikk en ekstra dag på oss til alt vi skulle gjøre før vi kunne dra. På tirsdagen hadde vi egentlig tenkt å dra rundt ni, men dro ikke før rett over tolv. Noe som i grunn var helt greit, både fordi at vi da fikk en relativt rolig start på dagen, og fordi at min kjære Edward-Sokrates ikke kom hjem igjen før klokka elleve. Jeg var så sjeleglad for å se at han var like hel, så jeg priser meg lykkelig for at ting ikke gikk helt etter planen, slik at jeg fikk kost litt med babyen min før kattepasser-mamma overtok på nytt.

 

Tom Volvo stasjonsvogn klar for dyst.På tirsdag satte vi i alle fall snuta mot Møre og Romsdal, i en stappfull Volvo. Den var så full faktisk, at jeg tror nesten ikke vi hadde fått med oss et ekstra par med sko engang. Sånn går det, når en skal ha med seg klær, campingutstyr, masse gaver, fire store kasser med mat, telt, liggeunderlag, soveposer, puter, luftmadrass og så videre.

I tillegg har jeg ikke med meg mindre enn to pc'er - såpass bør det jo være. Hehe. Grunnen er ganske enkelt at jeg vil ha alle bildene og slikt over på den store som jeg bruker til daglig, mens jeg bruker den lille til å høre på Spotify i bilen når vi kjører. Vi har AUX-inngang på stereoen, så da blir det fint og flott når en kan høre hver sang bare en gang på en hel dag om en vil. Det viste seg å være flere gode grunner til å ta med den lille pc'en: Den store nekter nemlig å samarbeide med det mobile modemet mitt, så jeg kommer ikke på internett med den. Jeg skjønner ikke hva som er galt, for på den lille fungerer det utmerket! Jeg har forøvrig ikke mobilt bredbånd lenger slik jeg hadde da jeg studerte, så jeg putter bare simkortet fra mobilen min inn i modemet og bruker det. Litt kronglete, men billigere enn mobilt bredbånd og fungerer fint de få dagene jeg trenger det. :)

 

Sprekkeferdig Volvo stasjonsvogn klar til tur. Baksetet er også fullt.I alle fall, i en sprekkeferdig Volvo kjørte vi nordover, og til tross for de deprimerende værmeldingene som varsla om evinnelig regnvær, blei været bare bedre og bedre jo lengre vi kom. Mot normalen, så tok vi oss god tid og stoppa flere ganger. Istedenfor å spise nista vår i bilen, stoppa vi langs veien og nøyt det fine været mens vi spiste. Det var deilig, for da blei jeg ikke fullt så gåen i kroppen, og i tillegg var det veldig koselig å ta seg god tid.

 


Prøvde å ta bilde av oss, men fikk med skyggen av armen min. Jaja, litt av sjarmen det, er det ikke??? =P
Målet vårt var Eikesdalen, hvor vi skulle sove i telt på Eikesdal camping. For å komme dit, kjørte vi over et digert fjell, hvor det var både bratt og svingete og frittgående sauer som tusla rundt. Da vi kjørte ned på den andre sida, kjørte vi jaggu forbi ei dame som SYKLA oppover fjellet. Det var hele 10 % stigning, så den dama må ha mangla noe vitalt, og det var verken muskler eller kondis for å si det sånn. Det er noe av det villeste jeg har sett! (Så sykkeldama på fjellet, om du leser dette: Applaus til deg!)

 

 

Da vi kom ned fra fjellet, kjørte vi på smale, svingete veier gjennom vakker natur, og selv om jeg på dette tidspunktet var så sliten og hadde så vondt i kroppen at jeg normalt ville hatt lyst til å grine, så var det så fint rundt oss at det nesten tok pusten ifra meg og fikk meg til å glemme alt annet. Dette var en strekning jeg med glede kjører igjen, for her var det virkelig nydelig. I tillegg var været fantastisk, så jeg kunne ikke ha ønska meg mer.

 

 

Vi kom fram til campingen klokka ti om kvelden, og da var det innmari godt å komme seg ut av bilen. Da var det bare å hive opp teltet, spise og legge seg. Vi blåste opp vår digre, doble luftmadrass inni teltet, og jeg har aldri ligget så luksuriøst inni et telt noen gang før! Hehe. :)

 

Trøtt og usminka, klar for luftmadrass! ;)

Feriemodus! =)

Jeg er i feriemodus for tida, og det går hardt utover bloggen. Min kjære har sommerferie fra jobben, og jeg bruker all min tid og energi på å være sammen med han, så når kvelden kommer er jeg så skutt at jeg ikke orker noen verdens ting og bare stuper rett i seng. Dere må nok bare smøre dere med litt tålmodighet ei stund framover. ;)

I forrige uke var vi i Vestfold fra mandag til lørdag. Vi sov hos faren til Andreas og dem i Re fra mandag til torsdag. På mandagen var vi først i Sandefjord og besøkte Marthe, og så besøkte vi lillebror-Geir Olav. På tirsdag tilbragte jeg hele dagen sammen med søte Anette og tøffe baby-Simon, mens Andreas farta rundt og traff noen kamerater. På onsdag skulle jeg egentlig ha møtt noen aldeles skjønne skapninger i Sandefjord igjen, men den ene skjønne skapningen blei syk, og jeg var så utslitt at jeg tilbrakte mesteparten av dagen i senga.

På torsdag var det fart og moro igjen - da var vi først og besøkte ei annen søt Anette og hadde det så koselig som det går an, og så dro vi til Tolvsrød og sov hos mora til Andreas og dem til lørdagen. På fredagen var vi i Tønsberg og lekte med Ida, og så var det pizza med halve slekta til Andreas på kvelden. Sammen med Ida blei forøvrig de (så og si) eneste bildene på hele turen tatt også. Vi er elendige på å huske å ta bilder når gjør hyggelige ting - vi kommer alltid på det etterpå når det er for seint. (Det var veldig hyggelig å være sammen med Ida altså, men av en eller annen grunn kom vi på det denne gangen.)

 

Andreas og Ida. :)

 

På lørdagen pakka vi sakene våre og dro hjem igjen, og selv om det var utrolig deilig å komme seg bort en tur og treffe kjente og kjære, så var det vanvittig deilig å komme hjem igjen til senga si også. Edward-Sokrates hadde bestemt seg for å ta seg en liten ferie mens vi var borte, så stakkars kattepasser-mamma hadde ikke sett han hele uka, og jeg var en trist og bekymra kattematmor i nesten tre døgn før han kom tuslende hjem igjen. Like hel og fin, bare litt slankere (og det hadde han ikke vondt av) og litt ekstra kosesyk (det hadde ikke jeg vondt av).

Ferie er forøvrig noe av det aller mest slitsomme som finnes. Jeg er nesten døden nær av utmattelse, men jeg koser meg allikevel. Det er deilig å ha ekstra tid sammen med min kjære, og jeg prøver å hvile når jeg får mulighet, så hittil har det stort sett gått ganske bra. Om tid og energi tillatter det: Fortsettelse følger! ;)

 


Jeg og Ida. Legg merke til at jeg har klippet av meg nesten alt håret! :)

♥

God sommer!

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits