juli 2014

Iskaffe med smak av sjokolade og karamell.

Det ser ut til at vi har sol og sommervarme i hele landet for tida. Da finnes det ingenting som er bedre enn noe kaldt leske seg med, enten du er en av dem som elsker varmen over alt i verden, eller du kanskje er litt mer som meg. Jeg puster og peser og gleder meg til kjligere dager, mens jeg selvsagt nyter sommeren og varmen s godt jeg kan, slik det er plagt gjre. Det lykkes meg faktisk ganske godt. Hehe. ;-)

En av mine favoritter i varmen er hjemmelaga iskaffe, som er bde kaldt og godt. Jeg flger som regel ingen oppskrift - jeg putter bare oppi det jeg har lyst p og det jeg har for hnden. I dag tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere hvordan man gjr det, s kan dere nyte deilig iskaffe dere ogs. Oppskriften er ikke nyaktig, her er det bare humpe og slumpe til man fr akkurat den smaken og konsistensen man liker best. Det er ogs mye rom for variasjoner - mer om det litt lenger ned!

Du trenger (for eksempel):
♥ Et par never isbiter
♥ Nok plantemelk til at det blir ca. 5 dl sammen med isbitene
♥ 4 sm, myke dadler
♥ 1 scoop CafCeps
♥ 1 ss Dandy Blend
♥ 1 ss rtt kakaopulver
♥ 10 drper Stevia English Toffee

Blend alt i en blender. Hvis du vil ha dadlene helt "smoothe" blender du dem sammen med litt vske frst, deretter resten. Selv blender jeg gjerne alt p en gang, noe som gir bittesm, karamellaktige biter av dadler i iskaffen. Mmm!

Denne varianten av iskaffe er noe du kan drikke med god samvittighet. Bde rtt kakaopulver og dadler er rike p mineraler, blant annet magnesium. Svetter du mye i sommervarmen kan du miste mye magnesium, noe som igjen kan gjre deg slapp og sliten. Magnesium er ogs avgjrende for vskebalansen, som srger for holde kroppen din avkjlt nr du er i aktivitet. Dette er bare ett av mange positive nringsstoffer som denne iskaffen kan bidra med. Men - husk drikke masse vann ogs! Kaffe er vanndrivende, s det er viktig fylle p med masse vann nr det er s varmt som n.

Forslag til variasjoner:

Isbiter:
Bruk gjerne mer eller mindre isbiter, eller bytt dem helt eller delvis ut med frosne biter av banan. Banan gir en tykkere, stere og mer mettende iskaffe. Ellers kan du gjerne bruke isbiter av plantemelk eller kaffe for slippe "vanne ut" iskaffen. Isbiter av kokosvann vil gi en stere iskaffe med med enda mer mineraler.

Plantemelk:
Her kan du bruke enten mandelmelk, soyamelk, havremelk, rismelk eller annen plantemelk. Vanlig kumelk gr ogs, dersom du drikker det. Prv gjerne med en skvett kokosmelk! Det gir en fetere og mer mettende iskaffe.

Dadler:
Mange tror de ikke liker dadler, og forbinder det med de brune, klissete greiene gamle folk gjerne spiser i jula. Pakk bort fordommene, og prv. Det er stor forskjell p dadler og dadler - ikke bruk de som er tilsatt masse sukker. Dadler gir en deilig karamellsmak, og masse bra nring. Du kan bytte ut sm, myke dadler med de store medjooldadlene om du vil, men i s fall anbefaler jeg bltlegge dem ei stund frst, for gjre dem mykere. Bruk i s fall gjerne bltleggingsvannet i iskaffen! Har du prvd dadler, og liker ikke det, kan du droppe dem, men da mister du mye av karamellsmaken og sdmen.

CafCeps:
Dette er en veldig finmalt, kologisk pulverkaffe som jeg kjper p iHerb. I tillegg til kaffe, inneholder den andre sunne greier (som jeg ikke har merka noen smak av). Jeg bruker den fordi den smaker godt, og den er lett blande ut i kalde drikker. Pulveret kan puttes rett i blenderen sammen med det andre. Istedenfor CafCeps, m du gjerne bruke vanlig pulverkaffe eller best av alt: ekte espresso! Bruk i s fall kald kaffe, gjerne kaffe-isbiter. ;-)

Dandy Blend:
Dette er et finmalt pulver med blant annet lvetann, bygg, rug og sikorirot. Det smaker til forveksling likt kaffe, kan brukes p mange forskjellige mter og er supert som en erstatning eller et tillegg til kaffen hvis man (som meg) er sensitiv for koffein. Dandy Blend blir ikke bitter slik som kaffe, og har heller ikke syra som kan vre hard for sensitive mager. Det str p produktsida og p pakken at Dandy Blend er glutenfritt, men jeg tr ikke g god for det siden det inneholder bygg og rug. For meg gr det fint bruke dette produktet, men jeg er kun intolerant, og tler noen ting bedre enn andre. Har du ikke Dandy Blend, eller vil ikke bruke det, kan du bruke mer kaffe istedenfor - gjerne koffeinfri dersom du er sensitiv.

Rtt kakaopulver:
Jeg fr ofte sprsml om man kan bruke vanlig kakaopulver istedenfor rtt kakaopulver. Svaret er ja, men du fr ikke de samme helsefordelene, og ikke den samme oppkvikkende effekten. I tillegg synes jeg ikke at vanlig kakaopulver smaker like godt som rtt kakaopulver (men bruker gjerne vanlig, kologisk kakaopulver nr jeg skal lage sjokoladekake eller andre ting som skal varmebehandles). Vil du ikke ha den oppkvikkende effekten, kan du bruke carobpulver istedenfor. Det smaker veldig likt som kakao/sjokolade, og er i tillegg stere.

Stevia English Toffee:
Dette er flytende stning (stevia) som kommer med en drpeteller, s det er lett dosere. Du kan droppe det helt, bruke mer eller mindre, eller du kan bruke en annen smak. Selv synes jeg karamellsmaken er kjempegod i iskaffe, men Stevia Vanilla Crme er ogs en sikker vinner her i huset. Annen stning som passer bra i iskaffe er kokosnektar, yaconsirup, kokosblomstsukker eller ekstra dadler.



Hva spiser og drikker du i sommervarmen?
Liker du iskaffe? Vil du prve denne?

#Eldeendrikke #Inspirasjon #Oppskrift #Kosthold #Helse #Suntoggodt #Sunnlivsstil #Hjemmelaget #Iskaffe #Kaffe #Drikke #Plantemelk #Isbiter #Dadler #Rkakao #CafeCeps #DandyBlend #iHerb #Stevia #Karamell #Sjokolade #Vegetarisk #Vegansk #Melkefri #Laktosefri #Frifor #Glutenfri #Sommer #Sologsommer

Sk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Hland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vr Flux, i et koselig lite hus p Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vrt frste barn. Vanligvis gjr jeg slikt som man m og slikt som er gy. Blogge gjr jeg fordi jeg elsker skrive og noen ganger trenger gjre det jeg elsker. Nr det er sagt, br det ogs nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til fatte meg i korthet, og at aktiviteten her p bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, gr det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger ogs om hverdagen, hobbyene mine og om det ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vrt ufrivillig hjemmevrende pga. sykdom siden vren 2010, og prver gjre det beste ut av situasjonen, blant annet ved ha et godt kosthold og glede meg over de sm tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst p kjpe produkter som ikke er testa p dyr, samtidig som de helst skal vre reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke p linkene under for flge bloggen min p facebook og bloglovin'. Der ligger ogs en rabattkode som du kan bruke frste gangen du handler p iHerb. Sjekk ogs ut de forskjellige kategoriene bloggen min bestr av. :-) Jeg hper du vil trives p bloggen min! Lurer du p noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail p supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til svare, men jeg prver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler p iHerb

Handle p iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Flg meg p Instagram

Flg meg p Weheartit

Flg meg p Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits