august 2011

Jan Thomas og jeg.

Jan Thomas og jeg har to ting til felles: Vi bruker botox, og vi liker yngre menn! ...Men der tror jeg også at det stopper.

Uansett, i går fikk jeg min første botoxbehandling på smertepoliklinikken. Vi var tre pasienter på samme rom, og vi fikk hver vår seng med hvite gardiner rundt. Jeg fikk (heldigvis) mine sprøyter først. I utgangspunktet blei jeg satt opp til botoxbehandling på grunn av de vonde skuldrene mine, men da jeg kom dit i går, blei ikke skuldrene fokusert på i det hele tatt. Det blei derimot hodet! Så jeg fikk tre injeksjoner i panna, en i hver kjeve og en på hver side høyt oppi nakken. Jeg bare "eeeh, men hva med skuldrene mine?", og da sa den samme legen som hadde bestemt at jeg skulle ha botox på grunn av skuldrene noe sånt som "det er så diffust", og så satte hun en injeksjon bak den ene skulderen også, og det var det.

Det er jo kjempefint at de ikke vil at jeg skal ha vondt i hodet, men jeg kan ikke si at jeg skjønner så skrekkelig mye av at skuldrene mine plutselig var "diffuse". Uansett, åtte injeksjoner med botox blei satt, og så var det bare å komme seg hjem igjen og krysse fingrene for at nervegifta har noe for seg. Skal tilbake i oktober for å få mer!

 

Jeg følte meg litt slik. Bildet er lånt på We♥it, HER.

PS! Tusen takk for alle fine kommentarer i det siste, slikt gjør meg kjempeglad!
Jeg svarer så fort energien tillater det. :)

Mitt høstvindu.

Etter behandlinga hos psykomotorikeren i dag, gjorde jeg noe jeg gjør svært sjelden. Jeg gikk en tur på Nille, og slo på "stortromma" - jeg hadde så lyst på noe koselig til huset, nå som høsten kommer snikende og det blir mer og mer innetid. Jeg kom hjem med et fat med steiner og telysglass, brune telys som lukter vanilje, og to søte små "høstpynter" med ekorn og pinnsvin. Høsten er min favorittårstid, så jeg synes at det var på sin plass med et eget høstvindu nå som trærna begynner å bli gule. ♥

 

Et søtt lite ekorn. 

 

Søte, små pinnsvin.

 

Lysene før de blei tent.

 

Lysene etter at de blei tent....Og slik ser det ut et stykke unna.

Er du glad i høsten?

Siste sjanse!

I dag er det siste sjanse til å svare på spørreundersøkelsen jeg har gående. Jeg ønsker meg massevis av svar, så vææær så snill - bruk tre minutter på meg i dag. :) Jeg blir også superglad om dere tar dere tid til å skrive noe i kommentarfeltene i undersøkelsen - så blir jeg enda litt klokere!

Klikk her for å svare på spørreundersøkelsen min!

Du er selvfølgelig anonym, og du kan lese mer om hvorfor jeg har en spørreundersøkelse, HER.

 

Bildet har jeg lånt HER.

Gled deg!

Bildet jeg har brukt som bakgrunn til visdomsordet, er lånt HER.

På bedringens vei? :)

Denne uka har vært mye bedre enn forrige uke, men jeg er fortsatt ikke i kjempegod form, og jeg har hatt en veldig slitsom og krevende uke. På mandag hadde jeg behandling hos psykomotorikeren, på tirsdag hadde jeg lillebror-Benjamin her på middag (jippi!) og på onsdag var det endelig hviledag, så da gjorde jeg ikke stort.

På torsdag hadde jeg en tre timer (!!) lang samtale med en psykiatrisk sykepleier - så i løpet av de kommende ukene får jeg vite hvem som skal følge meg opp i forhold til samtaler og slikt. Etterpå satt jeg på legekontoret i halvannen time, bare for å få vite at de ikke hadde kapasitet til å sette sprøyter på meg den dagen... Vel hjemme igjen var jeg totalt utslitt, så jeg lå rett ut til fredag. På fredag hadde jeg time hos fysioterapauten på smerteklinikken. Etter at jeg kom hjem igjen gjentok jeg prosedyren fra dagen før - bare at denne gangen kom jeg meg ikke opp i senga en gang før jeg slokna. Kvelden blei med andre ord tilbragt på sofaen, og etter hvert fikk jeg spist en avocado (det er fredagsmiddagen sin, det!) og kravla meg til sengs.

Jeg var redd helga skulle gå i oppløsning og passere i det stille, men til tross for at jeg er skrekkelig sliten, så har det blitt bedre enn venta. I går var vi en tur på Sørumsand og handla mat, og i tillegg fikk jeg laga en god middag og komponert min helt egen cupcakeoppskrift (den kommer etter hvert!). Da cupcakene var ferdige, var det på tide å se noen episoder av 24 før jeg tok kvelden. Dagen var med andre ord ganske allright. :)

I dag merker jeg at jeg har behov for å ta det rolig, så i dag har jeg ikke så mange andre planer enn å hale i land middagen og å få Andreas til å farge håret mitt. Om jeg greier det, så skal jeg si meg fornøyd med helga for denne gang, og så krysser jeg fingrene for at energien kommer snikende etter hvert. ;) Jeg er i alle fall mye bedre nå enn for ei uke siden, men jeg merker at jeg har kjørt meg på en skikkelig smell denne gangen, og da tar det tid.

Jeg ønsker meg forresten fortsatt 38 svar på spørreundersøkelsen jeg har angående bloggens framtid, og nå er det bare tre dager igjen, så jeg håper at dere tar dere tid til å svare! Klikk her for å delta i spørreundersøkelsen! Jeg blir også veldig glad hvis dere tar dere tid til å skrive noe i kommentarfeltene på undersøkelsen, slik at jeg får litt mer peiling på hva dere har i tankene. ;)

Lillebror-Benjamin venter på å få servert hjemmelaga spinatsuppe til middag!

God helg!

Kyllingburger med ertepesto og grønnsaker.

Denne middagen er så god og så lett å lage at jeg til og med gidder å lage den kun til meg selv når samboeren jobber overtid. Burgerne som eventuelt blir til overs er helt topp å ha for eksempel til lunsj dagen etter. :) Hvis ikke du vil ha dem med det første, kan du fryse dem ned, så er det bare å ta dem opp av fryseren når du får lyst på.

 

Kyllingburgere (4 burgere):
♦ 400 gram kyllingkjøttdeig
♦ 1 egg
♦ 1 ss tacokrydder

Bland kyllingkjøttdeig, egg og tacokrydder, dæsj fire klatter i stekepanna og trykk dem flate. Stek dem noen minutter på hver side, på mellomsterk varme. Stek dem gjerne i kokosolje. :) Mine burgere blir gule, siden jeg bruker gurkemeie i tacokrydderet mitt.

 

Ertepesto (2 porsjoner):
♦ 1 dl frosne erter
♦ 2 ss solsikkefrø
♦ 1/2 fedd hvitløk
♦ 2 ss olivenolje
♦ 1/2 ss sitronsaft
♦ salt og hvit pepper

Ha erter, solsikkefrø, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor el.l. og kjør i noen minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Antakelig må du stoppe maskinen og skrape ned fra kantene noen ganger før dippen er ferdig.

Denne oppskrifta har jeg funnet i boka "Detox - rens kroppen og gå ned i vekt" av Ulrika Davidsson. Jeg har aldri likt erter, men synes denne grønne dippen så så god ut, at jeg måtte bare prøve. Nå er jeg frelst - den er kjempegod!

 

 

Kutt opp de grønnsakene du vil ha, og så er du ferdig! Her har jeg brukt gul paprika, agurk og tomatsalat. Tomatsalaten består av tomat, rødløk, litt olivenolje og krydderet "Organic Italian Herb Nuggets" fra Garlic Gold.

 
Lavkarbokosthold uten meieriprodukter?

Dere som leser bloggen min fast, veit at jeg bare spiser mat uten melk, uten gluten og i all hovedsak uten tilsatt sukker - et såkalt "Kjernesunt" kosthold. I tillegg spiser jeg en del supermat, og jeg stortrives virkelig med det nye kostholdet mitt: Jeg har fått mer energi, mindre trøbbel med magen og huden, og i tillegg har jeg gått ned i vekt. Og enda så spiser jeg masse god mat!

Samboeren min spiser den samme maten som meg her hjemme, men ellers spiser han det som blir servert eller det som er lett å få tak i, for enkelthetens skyld. Nå har han derimot bestemt seg en gang for alle for at han skal gå ned i vekt han også, og legen hans anbefalte sterkt at han begynte med et lavkarbokosthold - om ikke for "alltid", så i alle fall for å kickstarte vektnedgangen, slik at han kommer i gang.

Jeg har selv mange kilo til jeg må bli kvitt, og kunne også tenke meg å prøve et lavkarbokosthold, men det kunne kombineres med et kosthold uten melk, gluten og sukker. Uten gluten og sukker er jo greit nok, men nesten alle oppskrifter jeg kommer over inneholder masse meieriprodukter i form av ost, smør, fløte, rømme og så videre. Er det noen av dere som veit hvor jeg kan finne informasjon og oppskrifter tilpasset et lavkarbokosthold uten meieriprodukter? Blogger, nettsider, bøker?

I tillegg er jeg så og si dønn avhengig av smoothien min til frokost, og den inneholder en del karbohydrater siden jeg bruker bær. Jeg er en sucker for bær og frukt. Er det noen av dere som har oppskrifter på lavkarbosmoothies uten rå egg? Jeg hæler virkelig ikke tanken på rå egg i smoothien min. Og hva med lavkarbovegetarmat? Jeg prøver å begrense bruken av kjøtt og egg, så det hadde vært fint å slippe å hive innpå med det hver eneste dag. Er det andre ting jeg burde tenke på før jeg eventuelt starter med et lavkarbokosthold? Jeg veit at mange av dere er gode på dette, så jeg blir kjempeglad om dere hjelper meg litt i gang. =D

For ordens skyld: Jeg er allerede eier av lavkarbobøkene "Frisk med lavkarbo - nytt liv med riktig mat" av Sofie Hexeberg, "Bakeglede uten sukker" av Annika Rogneby og "Kokeboken Naturlig slank" av Fedon Lindberg. Jeg venter dessuten på at "Frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter" av Sofie Hexeberg og Gunn-Karin Sakariassen og "Friskere fremtid" av Terje Sandberg skal dumpe ned i postkassa. Jeg har noen (eh... Les: mange) andre bøker på ønskelista også, men lommeboka sier stopp, så jeg får nok bare smøre meg med tålmodighet og heller se hva de har på biblioteket.


Lavkarbopyramiden er lånt HER.

♣

Hva er dine tanker om lavkarbokosthold?
Kan det gjennomføres uten meieriprodukter og massevis av kjøtt og egg hver eneste dag?

Bloggens framtid - spørreundersøkelse!

I det siste har jeg tenkt mye på bloggens framtid og hva jeg ønsker videre med bloggen. Jeg har ikke hatt så mye tid og energi til å blogge den siste tida, og når jeg først setter meg ned for å blogge, har jeg så mange ting jeg kunne ha skrevet om, at jeg ikke veit hvor jeg skal begynne hen. Jeg blogger om så mange forskjellige temaer at jeg noen ganger ikke veit hva jeg skal prioritere og hva jeg skal velge bort, og jeg har rett og slett ikke peiling på hva dere liker og ikke liker, siden lesertallene er ganske jevne. Den røde tråden har rett og slett blitt litt borte for meg.

For å gjøre bloggen litt mer interessant og lystbetont, både for meg som skriver den, og for dere som leser den, har jeg satt sammen en spørreundersøkelse i dag som jeg håper at dere vil svare på. Den har 14 spørsmål, og dere er selvfølgelig anonyme. Jeg har prøvd å gjøre undersøkelsen så lett som mulig, så det tar nok ikke så forferdelig lang tid å svare på den - cirka 3-5 minutter vil jeg tro. Jeg setter veldig pris på tilbakemeldingene jeg får fra dere, og jeg håper at svarene deres vil gjøre meg litt klokere.

Spørreundersøkelsen vil være åpen i ti dager eller til 50 personer har svart, og den er i hovedsak ment for dere som allerede er lesere av bloggen min, enten dere er innom ofte eller litt sjeldnere. Dersom du er innom bloggen min for første gang i dag og allikevel ønsker å svare, vær så snill og les noen av innleggene mine før du tar spørreundersøkelsen, slik at du har et grunnlag for å kunne svare på spørsmålene. Tusen takk for deltakelsen! :)

Klikk her for å svare på spørreundersøkelsen! (Pop-up)

 

Bildet er lånt fra We♥it, HER.

Tantekos.

Forrige helg fikk vi besøk av lillebror-Geir Olav, Annette og lille nevø-Dennis. De blei her fra fredag til søndag, og det var blant sommerens fineste dager for min del - det var kjempekoselig med besøk og jeg fikk massevis av tantekos fra min skjønne nevø. ♥ (Og litt søskenkos fra lillebror, så klart!)

Det var godt at jeg fikk noe riktig fint å leve på, for dagene etterpå har vært vanskelige å komme gjennom. Senebetennelsen jeg har i skuldrene bestemte seg nemlig for å holde fest, og den var ikke til ære for meg, for å si det sånn. For å gjøre en lang historie kort, tok det tre dagers ringing før jeg endelig fikk tak i en lege som kunne sette sprøyter, og i tillegg har jeg brukt sterke smertestillende hele uka, så jeg har ikke vært i stand til så skrekkelig mye.

Jeg har mindre vondt nå heldigvis, men er vanvittig sliten, så helga blir bare brukt til å ta det helt med ro: slappe av og gjøre øvelser. Skal få nye injeksjoner i neste uke, og uka etter begynner jeg med botox (nei, ikke for å bli vakker, men for å bli bedre i skuldrene), så jeg håper at energien kommer smygende etter hvert som smertene roer seg. (Og med energien kommer også blogginnleggene!)

 

Dennis smelter tantes hjerte. ♥


Morgenstund med smil om munn'!

Jeg er visst ikke så god på dette med å blogge om sommeren, for jeg er like stille, om ikke enda stillere, i år enn jeg var i fjor. Uansett, jeg stoler på at dere gjør andre ting enn å sitte og lese bloggen min i løpet av sommeren også, så dere har det nok fint uansett - har dere ikke? Dessuten må dere jo ha noe å se fram til når kulda setter inn og alt det der også. ;)

I morra får jeg besøk av lillebror-Geir Olav, Annette og lille nevø-Dennis, og jeg gleder meg vilt og hemningsløst og kan nesten ikke vente. Faktisk gleder jeg meg så vilt og hemningsløst at jeg ikke fikk sove mer etter halv sju i dag, så jeg sto opp og mekka pannekaker og rørte bær til min kjære og meg. Når en har senebetennelse i skuldrene som river og sliter, og en allikevel lager pannekaker med et smil om munnen klokka sju om morra'n (når en egentlig kunne ha sovet så lenge som man orker), da gleder man seg omtrent så mye som det går an å glede seg.

I dag skal jeg prøve å løfte armene såpass at jeg greier å rydde litt i svinestien vår, slik at gjestene våre ikke roter seg bort i det lille huset vårt. I tillegg skal skuldrene smøres med Voltarenkrem minst en gang til i løpet av dagen, slik at jeg greier å holde den lille nevøen min så mye som jeg får lov til mens de først er her. ♥

Jeg håper at dere får en fortreffelig dag, og at dere også har noe å glede dere til. Hvis ikke, er det på tide å finne på noe - det være seg en deilig kopp med te, eller en vandring på Antarktis.

 

Er det rart at jeg gleder meg til å få lillebror og familien hans på besøk? På denne tida hadde jeg nok aldri kunnet forestille meg at han skulle bli både høyere enn meg, sterkere enn meg (!!!) og få kraftigere hårvekst enn meg (men godt er det at det gikk som det gikk, særlig med det sistnevnte). Hihi. ♥

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits