september 2010

Ella, 6 måneder.

Nå er Ella et halvt år, men hun er fortsatt en bitteliten pus og veldig søt. Edward-Sokrates (som bare er fem måneder) har vokst forbi henne for lengst. Hun elsker å være ute å leke og jakte, og når hun er inne trives hun best på det lodne, mørkebrune pleddet vårt, hvor det er håpløst å få tatt skikkelige bilder av henne siden hun er svart. Q: Er hun ikke nydelig?

Deco med Diddl-tema.

Her er en deco jeg har laget denne måneden, med Diddl-tema. :) Hvis du lurer på hva en deco er, så les HER.

Cover:

 

Innside:Q: Driver du med decoer?

Jeg har smakt sushi!

Jeg har lenge vært nysgjerrig på sushi, men har ikke fått meg til å smake siden jeg har veldig skeptisk til konseptet med å spise rå fisk. I det siste har jeg hørt at den ene etter den andre har blitt hekta på sushi, og i går gikk det opp for meg at jeg faktisk ikke veit om en eneste person som har smakt sushi og ikke likt det.

Da Andreas og jeg var i butikken i går, lå det brett på brett med sushi i kjøledisken, og nå var jeg nesten sprekkeferdig av nysgjerrighet på hva i alle dager dette smakte. Jeg dro med meg et brett, og i dag har jeg altså smakt sushi for første gang. Nå kan jeg endelig uttale meg!

 

 

Jeg må inrømme at jeg var ganske skeptisk til den rå fisken, men jeg prøvde med et åpent sinn. I ettertid kan jeg meddele dere at jeg har spist opp alle bitene. Bitene uten fisk var best, men fisken smakte ikke vondt den heller, selv om den var rå. Den smakte i det hele tatt ikke så skrekkelig mye. Derimot så byr både tanken og konsistensen meg imot, så det var overhodet ingen nytelse i å spise sushi for min del. Dermed blei nok dette mitt første og mitt siste sushimåltid.

Konklusjonen min er at stekt laks er hundre tusen ganger bedre enn rå laks, og at jeg heller vil spise maki enn sushi i fremtiden. Sushi var derimot på langt nær så ekkelt som jeg frykta at det var, så med litt godvilje var det ikke så vanskelig å få det ned. Liker du røkt laks, så er nok sushi mer tingen for deg enn den er for meg. Jeg er nemlig ikke noe glad i røkt laks heller.

 


Q: Har du smakt sushi? Hva synes du?

Han har kommet! =D

Husker dere at jeg var nostalgisk i går? At jeg gikk gjennom alle brevene til venninna mi, Anette? Hun med barn i magen?

Vel, nå har hun ikke barn i magen lenger. Nå har hun fått et barn i armene, to uker før termin. :) Jeg er så glad på hennes vegne. Hurra!

Snålt er det også, at han skulle komme akkurat den natta som jeg satt og hørte på musikk som minte meg om Anette, og omtrent samtidig som jeg snubla over tre-fire brev som jeg skreiv til henne på pc i 2003. De dukka nemlig opp da jeg søkte etter sanger som minte meg om henne. Jeg hadde en skikkelig Anette-mimringsstund i rundt ti timer i går, og akkurat i det jeg la meg i senga, så tikka det melding inn om at hun hadde fått en nydelig sønn og at hun er så lykkelig. Jeg er så glad! :)


Her var Anette på besøk hos meg, for 7 år siden. Tenk, nå har hun blitt mamma! Jeg er overbevist om at hun kommer til å gjøre en strålende jobb. :)

 

Brev fra Anette. :)

I går fikk jeg jammen meg enda et brev, så nå føler jeg meg riktig så bortskjemt og beæra og har masse å henge fingrene i framover. =D Denne gangen var det fra Anette - ikke henne som jeg har vært nabo med, men Hobbyanette. Jeg har blitt kjent med henne via blogg.no, og vi begynte å skrive med hverandre i sommer. Kjempekoselig! Og ja, vi finner faktisk noe å skrive om selv om vi leser hverandres blogger. :)

Hurra for Tante Jul og bloggen hennes!

Bloggen til Tante Jul fylte tre år i går, og det feirer hun med en aldeles fantastisk give-away som jeg selvfølgelig veldig gjerne vil være med på (og veldig gjerne vinne). Premien er en superkul LP-skål som hun har laget selv, med masse godsaker oppi: Peppermyntedrops, sjokoladekarameller og brente mandler. Bedre premie skal du leite lenge etter.


Trykk på bildet, så kan du bli med du også. :)

3 x 14 ganger HURRA for Tante Jul og bloggen hennes! (For det blir 42.)

En nostalgisk lørdag.

Mannen er på festligheter med jobben i helga, så jeg har huset for meg selv helt til i morra ettermiddag. Med tanke på at jeg går hjemme aleine dagen lang og at han jobber overtid flere dager i uka for tida, så kan jeg vel ikke akkurat påstå at det er sårt tiltrengt med litt aleinetid. Allikevel - denne helga ville jeg ha for meg selv.

Jeg er ganske god til å ha det trivelig i mitt eget selskap. Ja, jeg kunne selvfølgelig reist og besøkt noen. Eller jeg kunne invitert noen hit. Jeg hadde dessuten helt sikkert fått lov til å sove over hos mamma'n min om jeg følte behov for det. Men nei, denne helga ville jeg bare kose meg helt aleine. Ikke fordi jeg trenger aleinetid - for det har jeg nok av. Men fordi det noen ganger rett og slett er godt med en helg som er bare sin egen. Det er nemlig noe helt annet å være aleine hjemme en helg, enn midt i uka.

Jeg starta dagen med å stå opp sammen med Andreas. Vi spiste frokost sammen, og så heiv han seg rundt og kjørte avgårde sånn rundt elleve. Da gikk jeg opp, og skreiv et brev. Etter at jeg var ferdig med brevet, fant jeg ut at jeg ville rydde litt i en skuff, hvor jeg hadde noen brev som ikke hadde funnet sine respektive plasser i permene mine enda. Noen av disse brevene var brev mellom Anette og meg - dere veit, hun som jeg var nabo med da jeg var 14-15 år gammel og som har barn i magen.

Da jeg skulle sette disse brevene inn i perm, slo det meg at det rett og slett ikke var plass. Jeg hadde to permer med brev fra Anette, og begge to var så fulle at de sprika i alle retninger. Dermed bestemte jeg meg for at jeg skulle rydde i brevene og gi dem litt bedre plass. Det må jo være fryktelig klaustrofobisk for de stakkars brevene å stå så trangt. Da Anette og jeg begynte å skrive sammen, hadde jeg dessuten for vane å stappe en hel haug med brev inn i samme plastlomme - gjerne ti brev i slengen. I de senere årene har jeg begynt å sette to brev i hver lomme, slik at når jeg blar gjennom permen, så ser jeg forsiden til alle brevene. Veldig oversiktlig og pent.

Jeg fant frem tre nye permer og alle plastlommene mine, og satte i gang. Og Herre Gud, for en herlig stund jeg hadde da jeg ryddet i brevene. Jeg startet med det aller første brevet i 2001, og jobbet meg fremover. Gjennom årene vi har vært venninner har det vært mye galskap, mye guttesnakk, en del intriger, tunge perioder, forelskelser og best av alt; enda mer galskap og vår syke humor som bare vi forstår. Uansett for mørkt det har sett ut for en av oss, så er det sjelden at jeg har fått et brev av Anette uten en medfølgende latterkule. Latterkulene kom i dag også, så jeg har sittet oppe på hobbyrommet og ledd for meg selv så tårene har trillet.

Det beste av alt, er at vennskapet består den dag i dag, selv om vi har fått våre "voksenliv" på hver vår kant og bor i hvert vårt fylke. Jeg har alltid kunnet kalle en spade for en spade sammen med Anette, og selv om vi er veldig ulike på mange områder og provoserer hverandre nesten til døde til tider, så har vi alltid fortsatt å være venninner og å holde kontakten. De gangene vi møtes, føles det alltid som om vi ikke har vært borte fra hverandre i det hele tatt, selv om det kan ha gått over et år siden sist vi traff hverandre. Slike venninner er gull verdt.


Bildene er tatt sommeren for 7 år siden, da Anette besøkte meg i Aurskog. ♥

When You Kiss Me

Visste dere at jeg noen ganger skriver dikt? De siste årene har det ikke blitt så mye, men i løpet av videregående skreiv jeg en hel del. Mesteparten er bare søppel rent litterært, men alle diktene betyr noe for meg. Tenkte at jeg skulle dele et av diktene mine med dere i dag. Bær over med engelsken min om dere finner skrivefeil. Jeg er ikke perfekt. I krig og kjærlighet er alt lov.

 

When you kiss me.

You give me life
when you kiss me,
and your love
give me a reason to live.

When you say
that you love me,
you open my eyes
and my heart.

You make me feel
that this is for real.
Every smile from you
gives me strength,
and when you hold me
I feel complete.

- Cecilie.

PS. Ikke stjel.

 

Varianter av Friendship Books.

I tillegg til at FB'er blir laget i mange størrelser og utforminger, finnes det også mange varianter av Friendship Books i tillegg til de vanlige som jeg skreiv om i DETTE innlegget.

 

Friendship Sheet.

Fungerer på samme måte som en vanlig Friendship Book, men i stedet for et hefte, er det kun et ark.

 

Deco.

Dette er Friendship Books hvor en virkelig får vist seg fra sin kreative side. Her skal hver person dekorere en hel side. I noen decoer kan du dekorere akkurat som du vil, mens andre decoer har spesielle temaer du må holde deg innenfor. Decoer blir ofte tunge, så derfor koster de også litt mer å sende i posten enn en vanlig FB. Til gjengjeld gir de mye moro!

 

Slam.

Disse er som et intervju. Først "sjekker du inn" og får et nummer eller et symbol. Her skriver du kontaktinformasjonen din. Deretter besvarer du resten av slam-spørsmålene på de følgende sidene, ved siden av nummeret/symbolet ditt. Spørsmålene i en slam varerer, men noen vanlige er for eksempel "Hva er favorittfargen din?" og lignende. Noen er mer spesifike og handler om forskjellige temaer.

 

Cram.

Dette er små Friendship Books hvor meningen er å trykke inn så mange personer som mulig. Dette betyr at det ikke er lov til å skrive noe som helst annet enn kontaktinformasjonen sin, slik at det ikke tar for mye plass. Noen crams er til og med så plassbesparende at de krever at du bruker adresselabels.

 

Labelbag.

Dette er små konvolutter som inneholder adresselabels. På konvolutten står det instruksjoner til hva du skal gjøre: Du skal ta ut X antall labels, lage nye labelbags eller annet av disse merkelappene, og så putte oppi X antall av dine egne adresselabels, før du signerer og sender videre.

 

Det finnes enda flere varianter av både Friendship Books og forskjellige bags (f.eks. stickerbags), men dette er noen av de mest vanlige. Du kan lese mer på Wikipedia.

 

Dette er forsiden på en deco jeg har laget, med temaet "Katter".

 

Dette er side nummer 1 i den samme decoen.

Hva er en Friendship Book?

Friendship Book, eller FB som det ofte kalles er små hefter som fylles med adressene til folk som driver med brevskriving eller swapping (bytting). De kommer i ulike størrelser og ulike utforminger og det er morsomt å ta en titt på hvor de har reist. De blir sendt fra person til person og alle sammen signerer FB'en med sin kontaktinformasjon: adresse og/eller e-postadresse. En kan også skrive litt kort informasjon om seg selv, før en sender FB'en videre til neste person.

Poenget med en FB er å finne nye brevvenner, nye swappere eller bare å ha det gøy med å dekorere og se hvor FB'ene har vært. Noen bruker også FB'er til å markedsføre for bloggen sin, hjemmesiden sin eller for varer de selger. Hvis du samler på noe, kan du bruke FB'er til å komme i kontakt med mennesker som vil sende deg det du samler på i bytte mot noe annet.

Du kan starte en FB for deg selv eller for en venn. Noen ganger kommer FB'er med visse regler, for eksempel at du skal lage et visst antall FB'er for andre eller at FB'en kun skal sendes innen et visst land. Når en FB er full, skal den alltid returneres til eieren. Folk i alle aldre over hele verden driver med denne hobbyen, så det er et stort nettverk og veldig sosialt.

 

Hvordan lager man en Friendship Book?

Det er mange måter å lage FB'er på, og det er kun fantasien som setter grenser. Det er også forskjellige kvalitetsgrader av FB'er. High quality, regular quality og sloppy. Sloppy FB'er er veldig upopulære på grunn av den dårlige kvaliteten og det kjedelige utseendet, så jeg anbefaler å legge litt arbeid i FB'ene du lager.

En måte du kan lage FB'er på, er ved å brette et stykke kartong dobbelt, slik at det blir som et dobbelt kort. Stift noen ark inni, som små sider i en liten bok. Deretter dekorerer du utsiden, og fyller ut informasjon om hvem FB'en er for og hvem den er laget av, før du sender den videre.

 

Hva gjør en egentlig med en Friendship Book?

I en FB skriver en navn, adresse og/eller e-postadresse og gjerne litt informasjon om seg selv. Ting som er vanlig å nevne er interesser, når en er født, om en ønsker å bytte noe med noen, om en ønsker seg brevvenner og så videre. Når du har skrevet det du ønsker å skrive, sender du FB'en videre til en brevvenn eller noen andre som driver med FB'er. Deretter vil den bli sendt fra person til person helt til den er full, før den til sist blir returnert til den personen som FB'en er laget for.

 

Hvordan øker en sannsynligheten for at noen vil skrive til en?

Det finnes noen ting du kan gjøre for at folk skal legge merke til akkurat deg i en FB. Først og fremst: Skriv pent og tydelig eller bruk printede merkelapper eller stempler med informasjonen din. Hvis du printer merkelapper selv, så vær obs på at skriften er tydelig og lett å lese. Ingen liker å stirre for å prøve å tyde hva du har skrevet. Du kan også skrive noen få ting om interessene dine. For å gjøre "ditt område" mer attraktivt, kan du dekorere det med for eksempel klistremerker eller glitterpenner. Det er alltid en god idé å skrive ned e-postadressen sin, slik at folk kan kontakte deg. Dette er spesielt nyttig hvis du flytter litt rundt og bytter adresse.

 

Hvor kan jeg få tak i en Friendship Book?

Du kan enten lage en selv, eller du kan få av brevvenner. Kjenner du ingen som driver med denne hobbyen, kan det være en god idé å melde seg inn i "Swapper"-grupper på facebook eller lese "kontaktannonser" på swappersider. Du kan også poste din egen kontaktannonse. Se linker nederst i innlegget.

 

Hva gjør jeg med en Friendship Book når den er full?

Når en FB er full, skal den sendes til den som FB'en er laget for. Om personen har en e-postadresse, så send gjerne en mail for å sjekke at adressen fortsatt stemmer før du sender FB'en. Hvis det ikke står noen e-postadresse og du mistenker at adressen ikke lenger er i bruk, kan du joine "Return to Sender - FBs, decos, etc." på facebook for å få hjelp til å finne personens riktige adresse.

 

Hvor lang tid tar det for en Friendship Book å bli full?

Det kommer helt an på hvor tykk den er og hvor lang tid personene som signerer den bruker før de sender den videre. Vanligvis tar det minst et år, og gjerne lenger tid før den er full, så det kan være lurt å signere med en konstant adresse eller en e-postadresse. Hvis du flytter mye rundt på grunn av studier, kan det for eksempel være en god idé å bruke adressen hjem til foreldrene dine.

 

 

Her er noen linker til sider hvor du kan finne swappere og brevvenner:

Sandbook.net
Her kan du finne både brevvenner og swappere. Du kan også finne mer informasjon om Friendship Books, maler til Friendship Books som du kan printe ut og så videre. Ryddig og oversiktlig side.

Shelley.nl
Her finner du mye av det samme som på Sandbook.net. Veldig ryddig og oversiktlig.

Return to sender - Fbs, decos etc.
Her kan du få hjelp til å finne folk sin riktige adresse.

FBs Swap
I denne gruppen på facebook kan du finne swappere.

Interpals
Her kan du finne nye brevvenner.

Wikipedia
Her kan du lese mer om Friendship Books.

 

 

Q: Driver du med denne hobbyen? Eller har du kanskje drevet med den tidligere?

Brev og kort fra Alexandra. :)

Åjåjåj! Jeg er fortsatt ikke ferdig å svare på det gigamegastore brevet (brevene!) jeg allerede har fått fra Alexandra, og i dag kom det jammen meg dumpende både en diger konvolutt med enda mer brev og massevis av bilder, og en liten konvolutt med et kjempekoselig kort oppi. Hun har helt klart gjort seg fortjent til tittelen som verdens mest tålmodige brevvenninne. Jeg satser på at jeg greier å bli ferdig med brevet til henne en gang uti neste uke.

Addicted to labels. :)

Litt tidligere i dag meldte jeg med inn i en gruppe på facebook som heter "Addicted to labels". Det er ei veldig hyggelig jente fra Nederland som driver denne gruppa. Hun lager og selger adresselabels - du kan enten velge et av hennes ferdige design, eller komme med ønsker til noe annet. Hun sender til hele verden, og du får et ark med 24 labels for alt fra ca. 10 til ca. 15 kroner, alt an på hvor mye blekk som går med. Merkelappene er 63,5 mm x 33,9 mm, så prisene hennes er absolutt overkommelige. Portoen starter på ca. 6 kroner, og stiger i takt med vekten. Lommerusk! Betalingen skjer via Paypal.

Dette er perfekt for deg som vil ha mange labels med ulike design, eller for deg som kanskje ikke trenger så mange. Mange steder må du jo bestille minst 250 merkelapper, og for noen er jo det et helt livsforbruk. Disse lappene kan du bruke til å merke bøker og andre ting, du kan bruke dem som returadresseetiketter, du kan signere Friendship Books med dem og så videre. Om du vil, så kan du få henne til å skrive noe helt annet enn adressen din på dem også.

Da jeg meldte meg inn i gruppa i dag, la jeg merke til at hun som driver siden hadde en give-away gående, så jeg meldte meg på. Give-awayen blei avslutta i kveld, og gjett hva? Jeg vant! Premien min er 4 valgfrie ark med merkelapper, med gratis porto og det hele! Hurra! Jeg har allerede valgt ut fire design, og gleder meg vilt og heftig til de kommer. :)

Jeg er en merkelappfreak uten like, så når jeg bare begynner å nærme meg slutten på de 43 søte, adressemerkede konvoluttene mine, de 606 adresseetikettene mine og de 96 merkelappene jeg vant i dag, så blir det nok til at jeg bestiller flere merkelapper herfra. =D

Det gikk nettopp opp for meg at jeg har alt for mange merkelapper igjen til å slutte med Friendship Books, haha!

 


Jeg velger å tro at det er karma.

 

Q: Liker du merkelapper like godt som jeg gjør? *Humre*

 

Brev fra Ann Helen. :)

Da jeg kikka ned i postkassa i dag, så blei jeg veldig glad, for der lå det et brev fra Ann Helen! Hipp hurra! Både brev og konvolutt var pynta med masse fine klistremerker, og selve brevet var ti sider langt og skrevet på søtt brevpapir med katter på. Kjempekoselig. :)

 

Og nei, jeg bor ikke i Oslo, men hele fem mil lenger nord, i ei lita bygd som heter Finstadbru og som ikke engang har sitt eget postnummer, sin egen butikk eller sin egen skole. Så hvorfor Ann Helen plutselig fikk lyst til å skrive Oslo på konvolutten, for deretter å klusse det ut, det veit jeg ikke. Kanskje det er fordi jeg flytta fra Sandefjord til Finstadbru fordi jeg skulle begynne å studere i Oslo? Uansett, nå er det på tide at hun tar seg en tur på besøk, sånn at hun får se hvor langt utenfor Oslo jeg bor. Hehe. ;) (Om du leser dette Ann Helen, så er du herved invitert!)

Jeg gleder meg masse til å sette meg ned og svare, men aller først har jeg hele sju andre brev jeg må svare på, og jeg gleder meg selvfølgelig like mye til å svare på dem. ♥ Brevet til Alexandra er jeg fortsatt ikke ferdig med - det tar jammen tid å svare på det kjempelange brevet hennes når engelsken min er rusten og jeg ikke har gitt lyd fra meg annet enn korte beskjeder på over et år. Phu, det skal bli godt å bli ferdig med det brevet, så kanskje vi kommer inn i en litt jevnere (les: hyppigere) rytme fra nå av, og så kanskje engelsken min blir litt mindre rusten. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste. :)

Hobbyrommet.

I dag har jeg rydda på hobbyrommet, og for en gangs skyld har jeg både greid å holde motet oppe og greid å holde forkus på det jeg holder på med. Vanligvis blir jeg enten så distrahert av alle de fine hobbysakene mine at jeg glemmer å rydde, eller så blir jeg så fokusert på alt rotet at jeg mister motet. I dag derimot, har jeg utført en bragd!

Nå er Christian (som forøvriv er en apotekerdisk) ferdig rydda. Brevpapir for seg, linjeark, rutepapir, blanke ark, kartong og så videre - alle har fått sin egen skuff og alt ligger pent oppå hverandre. Og ja, jeg har fylt alle femten skuffene med papir. Eller forresten, bare tretten av dem - den ene lille rommer blant annet en lommelykt og en Rubiks kube. Den ene store skuffen rommer en haug med sjabloner. Neste gang jeg skal skrive et brev, blir det en fryd å finne fram.

 

Christian vokter alt papiret mitt. Eller, ikke alt: Jeg har faktisk 6-7 pakker med kopipapir og en pakke farget kopipapir et annet sted, en boks memopapir på kjøkkenet, en huskelisteblokk på kjøleskapet, en skriveblokk her og der og en tegneblokk på soverommet i tillegg. Oppå Christian står noen tidsskriftssamlere med ulike blader og slikt i.

 

Jeg har også sortert hobbyutstyret som jeg har i de tolv småkommodene som står oppå Paris (som er en stor kommode med seks skuffer), så nå er det enkelt og greit å finne fram. Jeg fikk til og med noen småskuffer til overs! I disse småkommodene har jeg blant annet penner, konvolutter, scrappeutstyr, kniver, lim, stempler, stifter og så videre.

 

Her er Christian, Paris og alle småkommodene. Hummer og kanari i en salig blanding. Alle småkommodene holder system og orden på alle småtingene mine. De er ikke særlig vakre, men de gjør jobben sin.

 

Oppå småkommodene har jeg stabla en haug med perler og smykkedeler, som tidligere sto stabla på pulten min og i to skuffer i Paris. Nå er det ingen perler på pulten min, og Paris har fått nesten en hel skuff ledig. Legg merke til vaktbikkja! :)

 

For første gang på lenge er pulten min også ryddig. Jeg har ikke brukt den til så mye annet enn å samle rot egentlig, for gulvet er så skeivt her oppe, så den er litt vond å sitte ved. Det går greit når jeg bare skal skrive eller sitte foran pc'n, for da kan jeg sitte litt på skrå, men hvis jeg skal lage smykker er det nesten håpløst. Derfor har jeg nå gjort pulten om til en skrivestasjon, og så har jeg et bord ved veggen til venstre for pulten, hvor jeg kan sitte og lage smykker og slike ting. Så nå har jeg hele to arbeidsstasjoner! Hurra! Det er en fantastisk ting, for da kan jeg multitaske uten at perlene og papirene havner om hverandre.

 

Skrivepulten min har blitt en fin og ryddig skrivestasjon, med tingene jeg bruker mest lett tilgjengelig. Printeren er forøvrig en Brother som virker bare når den er i godt humør. Derfor bruker jeg som oftest Epsonprinteren som vi har nede i stua. Den er alltid i godt humør. Nesten i alle fall.

 

Mini-PC og andre ting jeg bruker mye: Kalenderboka mi, ordbøker, stempler, stiftemaskin, frimerker, skrivesaker og litt annet småtteri.

 

Veggen over pulten min. En grisestygg postkasse som jeg samler brukte frimerker i. Frimerkene blir med ujevne mellomrom gitt bort til Tubfrim og til minstebror som nettopp har begynt å samle. Kua fikk jeg i innflytningsgave av familien min, den supersøte nøkkelringen har Hobbyanette sydd til meg og på whiteboardtavla mi teller jeg ned dagene til julaften.

 

Det er fortsatt en del som må gjøres på hobbyrommet før det blir bra, men nå er det i alle fall orden i hobbysakene mine, og det er deilig. I tillegg har jeg jo nå to ryddige arbeidsstasjoner, så da kan faktisk rommet brukes. Det er ikke verst bare det. Det som er mest prekært her nå, er å gå gjennom en eske med papirer, rydde unna en del tomme permer og litt annet rot. Ellers så har vi så mye hummer og kanari her inne, at det er umulig å gjøre det særlig pent her, men vi får bare gjøre det beste ut av det. Bare vi får malt veggene, så tror jeg det blir mye triveligere her oppe. Alle veggene, bortsett fra den bak pulten, er nemlig beisa i en stygg grønnfarge. Jeg kan ikke fordra verken beis eller den grønnfargen som er brukt, så jeg kan nesten ikke vente med å få gjort noe med saken! Når vi bare får litt fin malin på veggene her, så tror jeg dette blir mitt "lille" hobbyparadis. ♥

 


Her er min arbeidsstasjon nummer to. Respatexbord er kanskje ikke det peneste i verden, men du verden så holdbart! Perfekt når jeg skal leke meg med hobbysakene mine.

Q: Har du et hobbyrom? Eller kanskje en liten hobbystasjon?

 

Brev fra Anette. :)

På lørdag fikk jeg brev igjen, og denne gangen var det fra en sjelden avsender: min gode venninne Anette. Hun og jeg var naboer da vi var 14-15 år gamle, og vi hang sammen som erteris. Selv om vi ikke sees så ofte lenger, er hun fortsatt en av mine aller beste venninner. En av de sjeldne menneskene som en kan både le og gråte sammen med. I bokhylla har jeg to fulle permer med brev fra henne, og jeg ler like herlig nesten hver gang jeg får et nytt i samlinga. Nå har Anette barn i magen, og jeg er så spent! Gleder meg til å treffe det lille nurket hennes når han kommer til verden. :)

 


Time nummer åtte hos smerteklinikken: Kiropraktor.

Tirsdag 14. september bar det innover til sykehuset igjen, for andre gang på to dager. Siden det gikk over all forventning da jeg hadde min første time hos kiropraktoren, gleda jeg meg til å komme tilbake å se hva han kunne gjøre for meg denne gangen.

Rent fysisk gjorde han i grunn akkurat det samme som sist. Denne gangen merka jeg ikke like stor forskjell, for denne gangen var jeg jo ikke like låst som sist. I tillegg til dette, så har jeg en låsning nedover rumpa som han fiksa litt på. Jeg er ikke helt sikker på hva han gjorde, men jeg tror han brukte en gele eller krem og en slags stav som han dro fram og tilbake over huden min over det området hvor jeg hadde vondt. Det var ikke lenge han holdt på, og allikevel virker det som om det er litt løsere baki der. (Enda timesvis med massasje på samme sted aldri har hjulpet det spor.)

Den mest imponerende opplevelsen denne gangen, var da han skulle løse opp i nakken min - som forøvrig var skikkelig kranglete og ikke ville slippe taket med det samme. Han trykte på et punkt og det gjorde skikkelig vondt, og når han trykket på det samme punktet etter å ha knekt opp nakken, så gjorde det ikke vondt i det heley tatt! Jeg er helt overveldet over hvor stor forskjell han kan gjøre.

I tillegg til den fysiske behandlingen, så stoppa han opp midt i knekkinga og utbrøt "Jeg elsker at du kler deg sånn som du gjør i dag!" Jeg blei litt forfjamsa der jeg lå på benken iført svart genser, svart tights, turkise hotpants og hvite knestrømper. Forfjamselsen gikk fort over da han fortsatte på talen sin og forklarte hva han hadde ment. Han sa at jeg kledde meg som om jeg ikke hadde en bekymring i verden, selv om det ikke er sånn. I stedet for å prøve å få hele verden til å se hvor jævlig jeg har det og hvor synd det er på meg, så gikk jeg ut i verden med en mine som fortalte at jeg har det helt fint. At jeg smilte og lo, selv når jeg var på sykehuset for å få behandling, var også veldig flott syntes han. Han mente at med den holdningen jeg har, så er det mye større sannsynlighet for at jeg kommer meg opp av dette uføre som jeg har havna i, og det raskere enn de fleste.

Jeg blei kjempesuperduperglad av å høre disse ordene, og de skal jeg ha lett tilgjengelig i hodet mitt og ta med meg videre på ferden. Jeg veit jo inderlig godt selv at jeg ikke føler meg spesielt bra når jeg dropper dusjen og loffer rundt med joggebukse og bustete hår. At han faktisk la merke til innsatsen og allikevel (eller kanskje nettopp derfor) tar problemene mine på alvor, det varma virkelig langt inn i hjerterota. At akupunktøren ga meg komplimenter for både påkledning og utstråling dagen før, forsterka effekten ytterligere. Hurra for meg selv, og hurra for herlige mennesker som ikke er redd for å si hva de tenker!

Etter timen hos kiropraktoren denne uka, var jeg så sliten at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg tok bussen til Lillestrøm og satt på med stefaren min derfra og hjem. Så sov jeg i flere timer. Hele uka har jeg vært kjempesliten, trøtt og ikke helt i form, så jeg har ikke orka verken husarbeid, trening, blogging eller noe som helst annet. Men til tross for alt for mange timer på ræva eller i senga denne uka, så er jeg ikke helt ødelagt, selv om jeg nå har mer vondt enn siden før min første kiropraktortime. Jeg krysser fingrene for at det går over fort, slik at jeg får litt mer innholdsrike dager framover. Det hadde jo vært herlig å få gjort unna noen av de tingene som jeg går og tenker på og kanskje i tillegg få gått noen turer i dette fantastiske høstværet som er for tiden.

 


Q: Har du fått noen superfine komplimenter i det siste? Eller har du kanskje gitt noen?

 

Time nummer sju hos smerteklinikken: Akupunktur.

Mandag 13. september var jeg hos akupunktøren igjen. Ideelt sett skulle jeg vært der en gang i uka, men siden jeg ikke fikk lov å komme dit da jeg var syk den 30.8, og fordi det tok litt tid med timebestilling, så tok det tre uker fra siste time denne gangen. Da jeg kom dit var jeg fortsatt i ganske fin form etter å ha vært hos kiropraktoren uka før, og akupunktøren synes at det var herlig å høre at det hadde gått så fantastisk bra. I tillegg til at hun syntes det var en supergod nyhet, så ville hun jo ikke være noe dårligere selv, så hun trådte virkelig inn i innsatsviljen.

Mitt største problem på mandag, var mitt evinnelige innbilte magesår. Altså, det er ikke noe magesår, men symptomene er så like at jeg har blitt feilmedisinert hele tre ganger, før jeg endelig kom til gastroskopi og fikk vite at det ikke var noe galt inni magen min. Etter det har jeg bare kalt det for det innbilte magesåret mitt. Jeg har heldigvis blitt mye bedre etter at jeg fjernet animalsk melk fra kostholdet mitt, men noen ganger slår det til. Særlig hvis jeg er stressa, sliten, har drukket noe med koffein, har fått i meg melk og så videre. Før jeg kuttta ut melka var det noen ganger så vondt at jeg ikke greide å gå oppreist, men nå er det stort sett ikke verre enn at jeg blir litt sliten av det. For dere som lurer, så er problemet en gnagende smerte i epigastriet, altså området helt øverst på magen, midt på. Mellomgulvet heter det vel på godt norsk. Gnagingen minner ganske mye om sultfølelse, så noen ganger blir jeg rett og slett lurt til å tro at jeg er sulten, selv om jeg ikke er det. (Gjett om det er lett å slanke seg da...)

Siden dette var mitt største problem på mandag, satte akupunktøren inn alle kluter for å rette på det. Hun satte nærmere 20 nåler, og det er ny rekord for min del. Seks av dem satte hun lokalt, noen i armene, noen i beina og resten i det ene øret. Etterpå var det tid for å slappe av i tjue minutter, mens nålene gjorde jobben sin.

Jeg tror dessverre jeg responderer veldig svakt eller veldig sakte på akupunktur, for jeg har ikke merket den helt store forskjellen, i alle fall ikke enda. Den største forskjellen jeg merker etter akupunktur, er ikke den kroppslige, men den mentale. Jeg liker behandleren veldig godt, og jeg føler meg alltid vel når jeg går derfra. Dessuten har jeg troa på at det hjelper bittelitt rent fysisk også, bare at det tar tid. Jeg har jo tross alt følt meg litt mindre tung i kroppen etter at hun satte nåler for at kroppen skulle kvitte seg med overflødig vann. Jeg veit ikke helt, men det skader i alle fall ikke å gi det et forsøk. Om ikke annet så er det i alle fall godt for sjelen, og det trengs det også.


Bildet har jeg funnet HER.

Q: Har du prøvd akupunktur? Merka du noen forskjell?

 

Time nummer seks hos smerteklinikken: Kiropraktor.

Tirsdag 7. september hadde jeg min første time hos kiropraktor. Jeg ante ikke hva jeg kunne forvente meg, så jeg var veldig spent. Jeg håpa veldig hardt at han kunne gjøre noe for meg, at jeg ville merke litt forskjell etter å ha vært der.

Da jeg kom dit, begynte vi med å snakke litt sammen. Han sa ting rett ut, så det var både tøft og godt på en gang. Blant annet sa han at siden jeg har fibromyalgi trodde han ikke at han kunne gjøre noe for meg. Og at hvis han kunne gjøre noe for meg, så ville det ikke vare evig. Han sa at den eneste måten jeg kan bli bedre på, det er å ikke gi opp, og å øke den øvre terskelen for hva jeg tåler av aktivitet. Dette visste jeg jo fra før, så det kom ikke som noen overraskelse. I tillegg sa han noe som jeg synes var veldig fint: "Du har ingen begrensninger for hva du kan gjøre eller ikke gjøre. Derimot har du noen hindre som du må komme over - og det greier du." Vi snakka litt om rehabiliteringsopphold her og der, og han anbefalte meg å søke litt på nettet og be legen om å henvise meg til flere steder.

Etter at vi hadde snakka sammen, trykte han litt på nakken og ryggen min. "Aaah, deilig!" sa han da han trykte på korsryggen min. Etter at han var ferdig å sjekke hvordan tilstanden var, fikk jeg legge meg på magen på en benk, før han trykte hardt ned mellom skulderbladene mine noen ganger. Etter det lå jeg på sida, mens han vrei på noe jeg vil tro er bekkenet mitt. Det smalt i alle fall godt i korsryggen på begge sider. Etter dette, fikk jeg reise meg opp, og da følte jeg meg helt gelé. Herre Gud, for en deilig følelse! Jeg satte meg på en stol, og så løsna han noen punkter i nakken min. Da det løsna, kjentes det nesten som om hodet ramla av. Det var ikke vondt, det var bare det at alt plutselig blei så løst og mykt.

All knekkinga tok kanskje to minutter, og etterpå følte jeg meg som et helt nytt menneske. For første gang på lenge kjente jeg at energien strømmet gjennom kroppen og boblet i blodet, og jeg kunne ikke gjøre annet enn å smile. Hurra! Jeg hadde aldri i verden kunnet forestille meg at en time hos kiropraktor skulle kunne utrette slike mirakler. Og ja, det føles virkelig som er mirakel når noen bruker bare noen få minutter på å låse opp ting som har sittet der i årevis.

Etter at timen var over, tok jeg bussen hjem. Jeg følte meg litt emosjonelt ustabil, så da jeg skulle gå hjem fra bussen, visste jeg ikke om jeg skulle le eller gråte. Jeg var så hoppende glad for at jeg følte meg så bra, og samtidig var jeg redd og bekymret for at energien skulle gå over og at låsningene skulle sette seg igjen før jeg rakk å nyte det.

Jeg var heldig, og energien varte. Jeg hadde selvfølgelig vondt litt her og der, men det var ingenting i forhold til hva jeg er vant til. Fra tirsdag til fredag orka jeg både å trene, gjøre husarbeid og å holde humøret oppe. På én dag greide jeg å trene mer enn jeg vanligvis har greid på en uke de siste månedene. Kan dere forestille dere for en herlig, berusende mestringsfølelse jeg gikk rundt med?

Aah, LYKKE!


Bildet har jeg funnet HER.

Q: Har du opplevd noen mirakler i det siste? :)

Karrikylling og bulgur.

Til to personer trenger du:
* Bulgur
* Litt agurk
* 2 kyllingfileter
* 3 gulrøtter
* 250 ml kokosmelk
* 2 ss karripasta (Curry Paste)
* 1 ss honning
* Saften av en lime
* En løk i biter


Slik gjør du:
* Ha litt av kokosmelken, karripasta, honning, limesaft og løk i en bolle. Kjør til mos med en stavmikser.
* Del kyllingfilet og gulrøtter i biter.
* Stek kyllingen og ha oppi gulrøttene det siste stekeminuttet.
* Hell over karriblandingen og la det steke videre i 2-3 minutter.
* Hell over resten av kokosmelken og la det småputre i 5-10 minutter.
* Kok bulgur og del litt agurk i mellomtiden.
Tips:
* Karriblandingen holder fint til 3-4 kyllingfileter.
* Ønsker du mer futt, ta i hvitløk og ekstra karripasta.
* Ønsker du en mildere variant, så reduserer du mengden karripasta.
* Gul karripasta er mildere enn rød karripasta.
* Server gjerne med en grønn salat og cashewnøtter.
* Karriblandingen kan brukes til mye, jeg har brukt en lignende blanding HER.

Hvitt og sølvfarget perlekjede.

I går og i dag har jeg gjort noe jeg aldri har gjort før - jeg har sydd et perlekjede! Jeg har aldri vært en kløpper med nål og tråd, men dette fikk jeg faktisk til. Hurra! Det tok riktignok flere timer, men jeg er veldig fornøyd med resultatet. Dette kjedet beholder jeg selv, men jeg lager gjerne på bestilling, og da kan du velge hvilke farger du vil ha selv.
Det er veldig mye jobb å sy et slikt kjede, selv når jeg kom inn i en rytme, så prisen vil komme på ca. 300-350 kroner. Om du ønsker å bestille, ta kontakt på admin@tidforsmykker.com.


Q: Hva synes du om kjedet?

Mat som medisin.

Har du problemer med noe av det som er nevnt nedenfor? Da kan du prøve å spise mer av de matvarene som er nevnt under. Husk at det kan være lurt å forebygge sykdommer og lidelser ved å spise sunn og næringsrik mat. :)


Angst og depresjon:
Bananer, brokkoli og havre.

Problemer med blodomløpet og anemi:
Rødbeter, bjørnebær, solbær, blåbær, rips, kål, gulrøtter, vilt, hvitløk, honning, nøtter, havre, papaya, mango, spinat, søtpoteter, tomater og brønnkarse.

Giftstoffer i kroppen:
Epler, pærer, bønner, linser, brokkoli, gulrøtter, spinat, søtpoteter og brønnkarse.

Fordøyelsesproblemer:
Epler, pærer, bananer, bønner, linser, brokkolig, kål, gulrøtter, hvitløk, honning, linfrø, havre, olivenolje, papaya, mango, bringebær, frø, soya og tofu, spinat, søtpoteter, tomater, brønnkarse og yoghurt.

Hjertesykdommer og slag/høyt blodtrykk (disse matvarene reduserer faren for hjertesykdommer og slag og bidrar til å senke blodtrykket):
Bananer, brokkolig, gulrøtter, hvitløk, nøtter, fet fisk, olivenolje, paprika, alger og tang, frø, soya og tofu, spinat, søtpoteter, tomater, brønnkarse.

Hudproblemer:
Epler, pærer, brokkoli, kål, gulrøtter, nøtter, fet fisk, olivenolje, papaya, mango, jordbær, søtpoteter og brønnkarse.

Høyt kolesterol:
Epler, bananer, bønner, linser, hvitløk, nøtter, havre, fet fisk, olivenolje, soya og tofu, brønnkarse og yoghurt.

Kreft:
Bananer, bønner, linser, brokkoli, kål, havre, fet fisk, olivenolje, papaya, mango, paprika, frø, soya og tofu, spinat, søtpoteter, tomater og brønnkarse.

Luftveisproblemer/hoste og forkjølelse:
Epler, solbær, brokkoli, kål, gulrøtter, tyttebær, hvitløk, honning og olivenolje.

Mangel på energi:
Epler, pærer, bananer, solbær, brokkoli, honning, nøtter, papaya, mango, paprika, spinat, søtpoteter, jams og brønnkarse.

Nervesystemet:
Bananer, brokkoli, kål, vilt, nøtter, havre, alger og tang, frø, spinat, søtpoteter og brønnkarse.

Nyre-, lever-, blære- og urinveisinfeksjoner:
Bønner, linser, rødbeter og solbær.

PMS/menstruasjonssmerter:
Bananer, bønner, linser, rødbeter, bær, gulrøtter, linfrø, soya og tofu, jams, nøtter, havre og fet fisk.

Prostataproblemer:
Gresskarfrø, tomater.

Revmatisme og revmatisk leddgikt:
Epler, bønner, linser, honning, nøtter, fet fisk, frø og jordbær.

Skjoldbruskkjertelen:
Kål, havre, pærer, alger og tang og brønnkarse.

Tenner, beinbygning, bindevev:
Gulrøtter, havre, fet fisk, papaya og mango, soya og tofu, spinat, søtpoteter og brønnkarse.

Svekket immunsystem:
Epler, pærer, rødbeter, brokkoli, kål, gulrøtter, vilt, hvitløk, honning, fet fisk, papaya, mango, paprika, alger og tang, frø, spinat, søtpoteter, tomater og brønnkarse.

Svekket syn:
Gulrøtter, spinat og solsikkefrø.

Søvnproblemer:
Bananer.Bildet er funnet HER.


Kilde: "Mirakelmat" av Anna Selby.


OBS! Om du har, eller mistenker at du har, noen av disse lidelsene, så oppsøk lege! Selv om du spiser sunt og variert, kan du har behov for medisiner eller behandling.

Rekesmørbrød.

Mmm...! Dette er noe av det beste jeg veit, og allikevel spiser jeg det nesten aldri. Til gjengjeld nyter jeg det virkelig når jeg først slår til!


Du trenger:
* Reker
* Salat
* Sitron
* Sitronpepper
* Majones
* Smør
* Dill
* Grove brødskiver (eller loff om du foretrekker det)


Slik gjør du:
* Rens rekene. Først vrir du av hodet, så drar du av halen, og så drar du av beina slik at resten følger med. (Jada, det høres grusomt ut.) Jeg har lært det av pappa'n min, og han har vært sjømann, så ti stille om du foretrekker å rense rekene dine på en annen måte. =P
* Putt alle de ønskede ingrediensene oppå en brødskive, og nyt!Tips:
* Putt majonesen under rekene om du vil ha mindre søl.
* Prøv med et par tynne skiver fiskepudding under rekene.
* Ha en bolle med lunkent vann til å dyppe hendene i når du renser rekene.
* Sitron på en liten gul plastflaske fungerer (nesten) like fint som fersk sitron.
* Hold en liten sil under sitronen når du klemmer på den. Da havner steinene der i stedet for på brødskiva di.
* Jeg har brukt tørka dill, og det smakte ingen ting. Bruk heller fersk, eller så kan du like gjerne droppe det.
* Det er vanlig å beregne 500 gram urensede reker per person, og gjerne litt ekstra på totalen i tilfelle noen er ekstra sultne.
* Hvis det står at rekene er i str. 70/90, så betyr dette at det går 70-90 reker på en kilo. Det vil si: Jo lavere tall, jo større reker!
* Putt matavfallsposen oppi bollen til rekeskall - gjerne to utenpå hverandre. Da er det bare å ta posen opp av bollen og gå rett ut med det når du er ferdig.
* Reka begynner livet som hann, men blir til hunn når den når en viss størrelse og alder. Derfor er alle store reker hunner, og derfor finner man aldri små reker med rogn.


Tips til tining av reker:
* Aller helst skal rekene tine sakte i kjøleskap, men du kan gjerne legge dem utover i en langpanne på kjøkkenbenken. Da tar det ca. et par timer før de er helt tint, alt an på størrelsen og hvor varmt du har det.
* Ikke la rekene ligge i vann for å tine dem. Da risikerer du at de blir seige.
* Om du absolutt må legge rekene i vann, så bruk iskaldt vann, ikke varmt. Det slår isen ut, slik at rekene tiner fortere.
* Om du har det travelt, kan du hurtigtine reker slik: Legg dem i en bolle (ikke så mange av gangen), hell på masse salt og fyll opp med iskaldt vann. Beveg bollen i sirkler, slik at rekene ikke ligger stille i vannet. Hell av vannet, og gjenta til rekene er tint.
* Om du er en av dem som tiner rekene i varmt vann og synes de blir gode allikevel, så prøv å tine dem uten bruk av vann. Så mye bedre!
Q: Liker du reker?

Hurra-meg-rundt, jeg skal få meg foodprocessor!

For et par uker siden gikk den lille boksen til stavmikseren vår av med døden. Den har jobbet jevn og trutt og laget mang en hummus og mang en salsa. Jeg har stort sett vært fornøyd med jobben den har gjort, men har mange ganger dratt meg i håret i frustrasjon over at den er så liten og over at den tross alt ikke kan gjøre noe som helst annet enn å mose ting. "Jeg ønsker meg en foodprocessor!" har jeg tidvis skreket når jeg har stått på kjøkkenet.

Jeg har visst akkurat hvilken foodprocessor jeg vil ha, og det er vel der det største problemet har ligget. Jeg vil nemlig ha en Philips HR7775/00 fra serien "Aluminium Collection", og på det billigste stedet jeg har funnet, koster den snaue 1500 kroner. Med tanke på at en får foodprocessorer for rundt 300 kroner, vil vel noen kanskje tro at det har klikka for meg. I så fall: Velkommen etter.

Grunnen til at jeg har sett meg ut akkurat denne, er fordi vi allerede har så mange andre produkter i denne serien: Blender, juicer, vannkoker, brødrister og kaffetrakter. Jeg er innmari fornøyd med alt sammen - alle maskinene gjør jobben sin uten å mukke - dag inn og dag ut. Dessuten er alt annet vi eier hummer og kanari, så jeg synes det er fint å ha i alle fall noen ting som passer sammen.

Vel, det er lov å drømme. Vi lever fortsatt kun på Andreas sin inntekt, og for så mye som et par dager siden var det temmelig skrapa på den økonomiske fronten. Typisk at den lille boksen til stavmikseren skulle ta kvelden akkurat nå! Hvordan skal jeg da få laga hummusen som jeg er blitt så glad i? I ren desperasjon prøvde jeg å lage hummus i blenderen, men det var et dødfødt prosjekt. Jeg ble nødt å ha oppi så mye vann at den blei helt flytende. Æsj.

Heldigvis så er det sånn at den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Denne gangen trengte jeg ikke å vente så lenge heller. Andreas fikk nemlig lønning i går, og ikke nok med det - han hadde jobba overtid, så han fikk noen lapper ekstra. I tillegg skyldte sjefen hans oss noen lapper for ting som Andreas har lagt ut for, så til sammen blei det en helt akseptabel sum. Da blei det med andre ord mer enn nok til både foodprocessor og de kommunale avgiftene som er rett rundt hjørnet. Vel og merke om vi har en sparsom livsstil ellers, men det begynner vi jo å bli proffe på, så det er ikke noe problem. Dessuten kan vi jo bare leve av hummus om det blir krise, for vi har kikerter i massevis.

Ååh, lykke. ♥ Da blir det endelig foodprocessor på meg. Jeg gleder meg til all den gode maten jeg skal lage med vår flunkende nye kjøkkenmaskin som kommer hjem til oss om noen dager. Nå skal jeg endelig få prøvd ut noen av de foodprocessorvennlige oppskriftene på bloggen til Silje.
Q: Har du foodprocessor?
I så fall: hvilken? Og hva bruker du den til?

Pastagryte med kylling.

En snertvint middag for travle hverdager!


Du trenger:
* Fullkornspasta
* Fløte (jeg brukte havrefløte)
* Smøreost (jeg brukte melkefri: Tofuline Creamy Spread)
* Kyllingfilet
* Mais
* Løk
* Tørkede urter
* Salt og pepper
* Krydder til kyllingen


Slik gjør du:
* Kok pasta etter anvisningen på pakka.
* Del kyllingfilet i biter og stek, gjerne i en wokpanne. Krydre med det du vil.
* Ta ut kyllingen, fres løken blank og tilsett kyllingen igjen.
* Ha oppi fløte, smøreost og mais og la det småkoke til det blir fint og flott.
* Tilsett salt, pepper og tørkede urter.
* Bland inn pastaen.
Tips:
* Prøv med paprika, rødløk, purre, minimais etc.
* Hvis du bruker f.eks. baconost, så vær forsiktig med saltet.
* Prøv med laks, ørret eller pølser i steden for kylling.
* Dryss gjerne noen pinjekjerner på toppen.
* Hvis du bruker melkefri fløte, melkefri ost og dropper kjøttet, blir denne retten vegansk.

Give-away hos Silje!

Silje har give-away på bloggen sin igjen, og jeg har (som vanlig) kjempelyst til å vinne! Det du kan vinne denne gangen er en Bio Stabilizer. Hvis du vil vite hva det er for noe, kan du lese det i konkurranseinnlegget. Du må gjerne også ta turen innom  Supernature, som sponser denne konkurransen. Der får du kjøpt mye som er sunt og godt for kroppen din.

Jeg prøver alt jeg kan for å bli sunn og frisk. Jeg prøver å lære meg å leve med fibromyalgi og få tilbake kontrollen over min egen kropp. Jeg har lenge snuset på Supermat og har allerede endret på mye i kostholdet mitt, men det er et hav av produkter jeg ikke har prøvd, som jeg kunne tenke meg å prøve. Det som stopper meg er økonomien. En blir ikke rik når to mennesker må leve på en inntekt. Da blir også terskelen høy for å kjøpe et produkt som koster flere hundre kroner. I alle fall hvis en, som meg, allerede har betalt masse penger for ting som ikke fungerer. Derfor håper jeg at jeg kan vinne en Bio Stabilizer, så får jeg se om det er så supert som det skal være. Da kanskje jeg får et tupp i ræva og tør å bytte ut enda flere ting i kostholdet mitt.

Brev fra Jenny og to kort fra Ann Helen. :)

Ah, det er en fryd å gå i postkassa for tida. Det er jo post til meg der opptil flere ganger i uka! =D I går fikk jeg brev fra Jenny og to kort fra Ann Helen. O' Lykke! ♥

Jenny har jeg skrevet med siden 2007, og hun er helskjønn. Alltid like kos med brev fra henne. :)
Ann Helen var kollegaen min da jeg jobba på ICA Supermarked på Hvaltorvet i Sandefjord, og da jeg slutta og flytta derfra fant vi ut at det ville være hygglig å skrive med hverandre. I går fikk jeg hele to kort på en gang, hihi. Flere enn jeg som har problemer med å fatte seg i korthet. =P
Q: Har du fått hyggelig post i det siste?

Time nummer fem hos smerteklinikken: Psykolog.

Fredag 27. august hadde jeg min første psykologtime hos smerteklinikken. Faktisk var det min første psykologtime i det store og det hele, så jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå for seg og hvordan det skulle bli. Jeg var litt nervøs for hvordan psykologen skulle være, om han var grei eller ikke, og mest av alt var jeg vel redd for at han skulle være en skikkelig freudianer som bare kunne fortelle meg at grunnen til at jeg har fibromyalgi egentlig er at jeg var forelska i faren min som barn. Det var jeg altså ikke, men Sigmund Freud var en gal, gal mann og burde nok hatt noen timer hos psykolog selv.

Lettelsen var stor da mannen viste seg å virke ganske oppegående og normal, hva nå enn det betyr. Det var jo stort sett jeg som snakka, så jeg har ikke det helt store inntrykket av hvem han er og hvordan han er, men han virka grei. Humor hadde han også, så det gjør det hele mye mer komfortabelt. Ellers så heter han Rune og er dansk, og jeg skjønte faktisk hva han sa.

Den første samtalen var egentlig ganske lett. Det var mest å fortelle litt om meg selv, om sykdommen min, om hvordan jeg har det i livet mitt akkurat nå og slike ting. Jeg som var forberedt på å få enda en million spørsmål om barndommen min, blei nesten litt satt ut da jeg satt der og snakka om helt andre ting enn det. Neste gang skal vi ha en litt dypere samtale etter hva jeg forsto, der han kommer til å spørre om en del ting. I mellomtiden har jeg fått et skjema med 175 påstander som jeg skal krysse riktig eller galt på. Siden skjemaet skal dekke over alt og alle, med alle typer lidelser, så blir noen av påstandene litt morsomme sett i forhold til min situasjon. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele alle de 175 påstandene med dere! Dette er selvfølgelig ikke ment å støte noen på noen som helst måte, jeg vil bare gjerne vise dere litt av de skjemaene jeg må fylle ut.

I morra skal jeg tilbake til smerteklinikken, og da skal jeg levere skjemaet og ha min første time hos kiropraktor. Det blir spennende. Har aldri vært hos noen kiropraktor før, så jeg er nysgjerrig på hvordan det fungerer og hvordan det går for seg. Psykologen skal jeg først tilbake til i slutten av måneden.

Her kommer skjemaet:


"De følgende sidene inneholder en liste med utsagn som folk ofte bruker for å beskrive seg selv. De er her benyttet for å hjelpe deg å beskrive dine følelser og holdninger. Du skal ikke være engstelig om noen av spørsmålene synes noe uvanlig for deg; disse er inkludert for å beskrive folk med mange slags måter å være på.

Når du er enig i en beskrivelse og mener at den beskriver det du føler, sett en ring rundt R for riktig. Hvis du ikke er enig i utsagnet eller mener at det ikke passer på deg, sett en ring rundt G for galt. Forsøk å svare på alle spørsmål selv om du ikke er sikker på svaret. Hvis du har gjort ditt beste og fremdeles ikke kan svare, skriv G for galt."


1. I det siste har energien seget ut av meg, selv om morgenen.
2. Jeg setter pris på regler fordi de er gode rettesnorer.
3. Jeg liker å gjøre så mange forskjellige ting at jeg ikke kan bestemme meg for hva jeg skal gjøre først.
4. Jeg føler meg trett og slapp mesteparten av tiden.
5. Jeg vet at jeg er en ener, så jeg bryr meg ikke om hva folk synes.
6. Andre mennesker har aldri gitt meg nok anerkjennelse for det jeg har gjort.
7. Hvis min familie legger press på meg, blir jeg gjerne sint og nekter å gjøre det de ønsker.
8. Andre mennesker gjør narr av meg bak min rygg og snakker om hvordan jeg oppfører meg eller ser ut.
9. Ofte kritiserer jeg folk sterkt hvis de irriterer meg.
10. De få følelsene jeg har, viser jeg sjeldent utad.
11. Jeg har vanskelig for å holde balansen når jeg går.
12. Jeg viser mine følelser lett og fort.
13. Mitt stoffmisbruk har ofte brakt meg i vanskeligheter.
14. Av og til kan jeg være grov og simpel ovenfor familien.
15. Det som går bra i dag, vil ikke vare lenge.
16. Jeg er en svært velvillig og føyelig person.
17. Som tenåring kom jeg opp i mange vanskeligheter på grunn av dårlig oppførsel på skolen.
18. Jeg er redd for å ha et nært forhold til andre mennesker fordi det kan medføre skam og hån.
19. Jeg velger meg venner som behandler meg dårlig.
20. Helt siden barndommen har jeg ofte hatt triste tanker.
21. Jeg liker å flørte med det annet kjønn.
22. Jeg har en veldig ustadig natur, meninger og følelser skifter hele tiden.
23. For min del har alkoholen aldri forårsaket problemer i arbeidet.
24. For noen år siden begynte jeg å føle meg mislykket.
25. Jeg har ofte dårlig samvittighet uten å vite hvorfor.
26. Andre mennesker misunner meg mine evner.
27. Når jeg kan velge, foretrekker jeg å gjøre ting alene.
28. Jeg synes det er nødvendig å ha mye kontroll over hva andre familiemedlemmer foretar seg.
29. Andre anser meg for å være en reservert og alvorlig person.
30. I det siste har jeg fått lyst til å knuse ting.
31. Jeg oppfatter meg som en spesiell person som fortjener spesiell oppmerksomhet fra andre.
32. Jeg ser meg alltid om etter nye venner og etter å møte nye mennesker.
33. Hvis noen kritiserer meg for noe, ville jeg være rask til å peke på feil hos den andre.
34. I det siste har jeg falt fullstendig sammen.
35. Jeg gir ofte opp å gjøre ting fordi jeg er redd for at jeg ikke vil gjøre dem på en riktig måte.
36. Jeg lar ofte mitt sinne få utløp og får veldig dårlig samvittighet etterpå.
37. Svært ofte mister jeg evnen til å føle noe som helst i deler av kroppen.
38. Jeg gjør det jeg vil uten å tenke på hvilken innvirknin det kan ha på andre.
39. Å bruke narkotika kan være dumt, men tidligere syntes jeg at jeg trengte det.
40. Jeg tror at jeg er en engstelig og hemmet person.
41. Jeg har gjort mye dumt ogimpulsivt, noe som har gitt meg mange problemer.
42. Jeg tilgir aldri en fornærmelse eller glemmer en pinlig situasjon noen har satt meg i.
43. Jeg føler meg ofte trist og anspent etter at det har hendt meg noe godt.
44. Jeg føler meg forferdelig trist og deprimert mesteparten av tiden.
45. Jeg anstrenger meg alltid for å gjøre andre til lags, selv om jeg misliker dem.
46. Jeg har alltid vært mindre interessert i sex enn de fleste andre.
47. Jeg har en tendens til å legge skylden på meg selv når noe går galt.
48. For lenge siden bestemte jeg meg for at det var best å ha lite med andre å gjøre.
49. Helt fra barnsbein av har jeg alltid passet meg for folk som ville lure meg.
50. Jeg misliker sterkt såkalte "storkarer" som alltid tenkerde kan gjøre tingene bedre enn meg.
51. Når ting blir kjedelige, liker jeg å gjøre ting jeg har lyst til.
52. Jeg har et alkoholproblem som har skapt store problemer for meg og min familie.
53. Straff har aldri hindret meg i å gjøre ting jeg har lyst til.
54. Mange ganger føler jeg meg glad og opprømt uten grunn.
55. De siste ukene har jeg følt meg utslitt uten noen spesiell grunn.
56. I det siste har jeg hatt veldig dårlig samvittighet fordi jeg ikke klarer å gjøre ting riktig lenger.
57. Jeg synes at jeg er en veldig sosial og utadvendt person.
58. Jeg er blitt svært skvetten i det siste.
59. Jeg holder nøye regnskap, så jeg har penger når jeg trenger dem.
60. Jeg har rett og slett ikke vært like heldig her i livet som andre.
61. Tanker surrer rundt i hodet mitt og vil ikke forsvinne.
62. Jeg er blitt ganske trist og mismodig over livet de siste par årene.
63. Mange mennesker har spionert på privatlivet mitt i flere år.
64. Jeg vet ikke hvorfor, men noen ganger sier jeg ondskapsfulle ting til andre bare for å gjøre dem ulykkelige.
65. Jeg har fløyet over Atlanteren tretti ganger det siste året.
66. Jeg har ofte skulket jobben på grunn av mitt stoffmisbruk.
67. Jeg har mange ideer som ligger forut for vår tid.
68. I det siste har jeg måttet tenke over ting om og om igjen uten noen grunn.
69. Jeg unngår de fleste sosiale sammenhenger fordi jeg forventer at andre skal kritisere eller avvise meg.
70. Ofte tenker jeg at jeg ikke fortjener at det skjer bra ting i livet mitt.
71. Når jeg er alene, føler jeg ofte et sterkt nærvær av noen ved siden av meg som jeg ikke kan se.
72. Jeg føler meg uten mål i livet og vet ikke hvilken vei jeg skal slå inn på.
73. Ofte lar jeg andre ta viktige avgjørelser for emg.
74. Jeg har vanskelig for å sovne, og våkner opp like trett som da jeg la meg.
75. I det  siste har jeg svettet mye og følt meg mye anspent.
76. Jeg har stadig disse rare tankene som jeg ønsker jeg kunne bli kvitt.
77. Jeg har store vansker med å kontrollere trangen til å drikke for mye.
78. Selv når jeg er våken føles det som at jeg ikke legger merke til folk rundt meg.
79. Jeg er ofte tverr og grinete.
80. Det er svært lett for meg å få mange venner.
81. Jeg skammer meg over noen av de overgrepene jeg ble utsatt for som barn.
82. Jeg sørger alltid for at arbeidet mitt er godt planlagt og organisert.
83. Humøret mitt synes ofte å svinge sterkt fra den ene dagen til den neste.
84. Jeg er for usikker til å ta sjansen på å prøve noe nytt.
85. Jeg bebreider ingen som utnytter andre mennesker som selv tillater det.
86. I det siste har jeg følt meg trist og nedenfor, og jeg kommer liksom ikke ut av det.
87. Jeg blir ofte irritert på folk som gjør ting sakte.
88. Jeg sitter aldri for meg selv når jeg er på fest.
89. Jeg holder et godt øye med hva familiemedlemmene foretar seg, for å vite hvem jeg kan stole på.
90. Jeg blir av og til forvirret og føler ubehag når folk er vennlige mot meg.
91. Mitt bruk av såkalt ulovlig stoff (narkotika) har ført til familiekrangel.
92. Jeg er for det meste alene, og foretrekker å ha det slik.
93. Enkelte i min familie sier at jeg er egoistisk og bare tenker på meg selv.
94. Folk kan lett få meg til å forandre mening, selv når jeg tror at jeg har bestemt meg.
95. Jeg gjør ofte folk sinte ved å herse med dem.
96. Folk har tidligere sagt at jeg ble alt for interessert og alt for oppglødd over for mange ting.
97. Jeg mener at det er best å gå tidlig til sengs og stå tidlig opp.
98. Følelsene mine for viktige personer i mitt liv veksler ofte mellom kjærlighet og hat.
99. I sosiale samvær er jeg nesten alltid anspent og ufri.
100. Jeg tror at jeg også er blitt alkoholiker, slik som mine foreldre.
101. Jeg antar at jeg ikke tar mange av mine familieforpliktelser så alvorlig som jeg burde.
102. Helt siden jeg var barn har jeg holdt på å miste kontakten med virkeligheten.
103. Sleipe folk prøver ofte å få æren for ting som jeg har gjort eller tenkt.
104. Jeg kan ikke oppleve mye glede fordi jeg føler at jeg ikke fortjener det.
105. Jeg har lite ønske om å ha nære venner.
106. Jeg har hatt mange perioder i livet hvor jeg har vært så munter og brukt opp så mye energi at jeg har falt ned i en trist sinnsstemning etterpå.
107. Jeg har fullstendig mistet appetitten og får ikke sove de fleste netter.
108. Jeg bekymrer meg mye for å bli forlatt og å måtte ta vare på meg selv.
109. Minnet om en opprivende opplevelse fra fortiden fortsetter å plage meg i tankene.
110. Jeg var på forsiden av flere ukeblader i fjor.
111. Jeg ser ut til å ha mistet interessen for de fleste ting jeg likte tidligere, soEt m for eksempel sex.
112. Siden ungdommen har jeg vært mye trist og motløs.
113. Jeg har hatt problemer med loven et par ganger.
114. En god måte å unngå å gjøre feil på er å ha rutiner.
115. Andre mennesker beskylder meg ofte for ting jeg ikke har gjort.
116. Jeg har vært nødt til å være ganske røffmed enkelte for å holde dem på plass.
117. folk synes at jeg noen ganger snakker om rare og uvante ting.
118. Det har vært perioder i mitt liv hvor jeg ikke har kunnet klare meg gjennom dagen uten stoff.
119. Folk forsøker å få meg til å tro at jeg er gal.
120. Jeg ville gjøre hva som helst for å hindre at en jeg elsker forlater meg.
121. Et par ganger i uken overspiser jeg voldsomt.
122. Jeg synes å rote til alle de gode mulighetene som byr seg.
123. Det har alltid vært vanskelig for meg å unngå å føle meg trist og ulykkelig.
124. Når jeg er alene og borte hjemmefra, blir jeg ofte anspent og får panikk.
125. Folk blir noen ganger sure på meg fordi de synes at jeg snakker for mye eller for fort.
126. De fleste av dagens vellykkede mennesker har enten vært heldige eller uærlige.
127. Jeg vil ikke engasjere meg i andre mennesker før jeg er sikker på at de vil like meg.
128. Jeg føler meg dypt deprimert uten å skjønne hvorfor.
129. Etter mange år har jeg fortsatt mareritt om en hendelse som var en reell trussel mot mitt liv.
130. Jeg har ikke energi til å konsentrere med om dagligdagse forpliktelser lenger.
131. Når jeg er nedfor, hjelper det å drikke alkohol.
132. Jeg hater å tenke på hvordan jeg ble misbrukt i barndommen.
133. Selv i gode perioder er jeg alltid bekymret for at tingene snart skal bli vanskelige igjen.
134. Noen ganger når jeg har det vanskelig, føler jeg meg uvirkelig og nesten som om jeg er gal.
135. Det skremmer meg virkelig å være alene uten å ha noen i nærheten som jeg kan stole på.
136. Jeg vet at jeg har brukt mer penger på narkotika enn jeg burde.
137. Jeg passer alltid på å fullføre det arbeidet jeg holder på meg, før jeg tar meg tid til fritidsaktiviteter.
138. Jeg vet at folk som jeg går forbi snakker om meg.
139. Jeg er flink til å finne på unnskyldninger når jeg havner i vanskeligheter.
140. Jeg tror jeg er utsatt for en sammensvergelse.
141. Jeg føler at de fleste mennesker har lave tankerom meg.
142. Ofte føler jeg at det ikke er noe inni meg, som om jeg er fullstendig tom og hul innvendig.
143. Noen ganger presser jeg meg til å kaste opp etter at jeg har spist.
144. Jeg tror nok jeg gjør alt for å oppmuntre andre til å beundre det jeg sier og gjør.
145. Jeg bekymrer meg hele tiden over ett eller annet.
146. Jeg lurer alltid på den egentlig grunnen til at noen oppfører seg spesielt hyggelig overfor meg.
147. Det er noen tanker som fortsetter å komme tilbake gang på gang.
148. Det er få ting i livet som gir meg glede.
149. Jeg føler meg oppskaket og har problemer med å sovne fordi tanken på en smertefull hendelse fra fortiden stadig kommer tilbake.
150. Hver morgen blir jeg svært deprimert av å tenke fremover.
151. Jeg har aldri vært i stand til å riste av meg følelsen av at jeg er verdiløs for andre mennesker.
152. Jeg har et drikkeproblem som jeg har prøvd å kvitte meg med uten hell.
153. Noen har forsøkt å kontrollere mine tanker.
154. Jeg har forsøkt å begå selvmord.
155. Jeg er villig til å sulte meg for å bli enda tynnere enn jeg er.
156. Jeg forstår ikke helt hvorfor noen mennesker smiler til meg.
157. Jeg har ikke sett en bil på de siste ti årene.
158. Jeg blir veldig anspent av mennesker jeg ikke kjenner så godt, fordi de kan ønske å skade meg.
159. Man må være ganske enestående for å forstå mine spesielle evner.
160. Jeg er fortsatt plaget av minner om noe grusomt som hendte meg en gang.
161. Jeg ser ut til å skape situasjoner der jeg føler meg såret og avvist.
162. Jeg blir ofte oppslukt av mine egne tanker, og glemmer hva som foregår rundt meg.
163. Folk sier at jeg er en slank person, men jeg føler at baken min og hoftene er altfor store.
164. Forferdelige hendelser fra fortiden dukker stadig opp i tankene og drømmene mine.
165. Jeg har ingen nære venner utenom den nærmeste familie.
166. Jeg handler oftest raskt, og tenker ikke gjennom tingene så mye som jeg burde.
167. Jeg erveldig nøye på å verne om mitt privatliv, slik at andre ikke kan utnytte meg.
168. Ofte hører jeg ting så godt at det forstyrrer meg.
169. Jeg er alltid villig til å gi meg i en diskusjon med andre, fordi jeg er redd for at de skal bli sinte eller avvise meg.
170. Jeg gjentar visse handlinger om og om igjen for å dempe angst eller for å unngå at noe vondt skal skje.
171. I det siste har jeg tenkt alvorliv på å gjøre det av med meg selv.
172. Folk forteller meg at jeg er en veldig ordentlig og moralsk person.
173. Jeg blir fortsatt skrekkslagen når jeg tenkerpå en forferdelig opplevelse jeg hadde for mange år siden.
174. Selv om jeg er redd for å skaffe meg venner, skulle jegønske at jeg hadde flere enn jeg har.
175. Det finnes folk som liksom skal være mine venner, men som egentlig vil skade meg.
Bildene er hentet HER og HER.

Hot karrilaks og grønnsaker i form.

Vil du ha noe hot og godt til middag? Da er dette oppskrifta for deg.


Du trenger:
* Laksefileter (tinte eller ferske)
* Minimais
* Gulrøtter
* Paprika
* Vannkastanjer
* Grønne bønner


Til sausen trenger du:
* 250 ml. kokosmelk
* 2 ss. Yellow Curry paste
* 1 ss Red Curry paste
* 1 ss honning
* 1 løk i biter
* 1-3 fedd hvitløk
* Saften fra en lime
Slik gjør du det:
* Sett ovnen på 225 grader.
* Skyll og del grønnsakene og legg dem i en ildfast form.
* Putt alle ingrediensene til sausen i en bolle og mos til en flytende masse med stavmikser e.l.
* Hell nesten all sausen over grønnsakene, legg laksen på toppen og hell over resten av sausen.
* Sett i ovnen og stek til laksen er gjennomstekt, ca. 15-25 minutter. (Følg med.)
* Mens fisken står i ovnen kan du koke litt couscous eller ris til å ha ved siden av.


Tips:
* Bruk hvilke grønnsaker du vil. Vil du ha det skikkelig enkelt, så bruk frosne grønnsaker.
* Prøv med kyllingfilet i strimler i stedet for laks.
* Prøv med tzatziki eller annen yoghurtbasert saus/dip til.
* Dette blir veldig, veldig hot, selv for meg som er vant til krydret mat. Reduser mengden Curry paste og hvitløk om du vil ha en mildere versjon.
* Mango hjelper mot "brennende tunge." Bruk mangochutney ved siden av eller spis en mango til dessert!
Brev fra Minna. :)

Jammen fikk jeg brev i dag igjen! Brev nummer to i september kom fra Minna fra Finland. Vi begynte å swappe FB'er i begynnelsen av 2007, og i september 2007 bestemte vi oss for å bli brevvenner også. Hurra for det! Legg merke til frimerket: Det er jo Mummi-mamma!
Alle brevene jeg får nå for tiden må dessverre vente litt før jeg rekker å svare på dem, for nå prioriterer jeg min tålmodige brevvenninne Alexandra foran alt og alle. Jeg har nemlig ikke skrevet til henne siden mai 2009, bortsett fra et bittelite julebrev, og i mellomtiden har jeg fått over 130 sider fra henne, masse bilder ved siden av og hele fem kort + julegave. Alexandra er seriøst verdens mest tålmodige brevvenninne. ♥ Hun er fantastisk, og jeg har sååå dårlig samvittighet for at jeg bruker så lang tid. Hadde bare engelsken min vært litt bedre, så hadde det vært litt lettere å komme skikkelig i gang. Jeg har så mye å fortelle henne som jeg ikke veit hvordan jeg skal få fortalt. Fordømte språkbarriere! Nå har jeg i alle fall begynt, og nå skal jeg bare skrive og skrive til jeg er gjennom hele bunken, og fra da av skal jeg bli en mye snillere, flinkere brevvenninne og skrive oftere. :) (Jeg skal i alle fall prøve så godt jeg kan!)Brev fra Renate. :)

På torsdag fikk jeg brev fra Renate igjen. Hurra! Det var det første brevet som dumpa ned i postkassa mi i september. :) Ah, jeg ser virkelig fram til en høst med masse brevskriving! =D
Q: Hva liker du å gjøre om høsten?

Nullibi - For ingenting.

En av bloggene jeg leser, er Nullibi sin. I dag vil jeg gjerne dele denne bloggen med dere, og krysser fingrene for at hun ikke har noe imot at jeg blogger om bloggen hennes. Bloggen hennes finner dere ved å trykke HER.

Nullibi er ikke bare ei god venninne av meg, men også en fantastisk blogger. Hun er ikke en slik blogger som skriver tre innlegg om dagen bare for å holde lesertallene oppe, men en slik blogger som skriver når hun har noe på hjertet. Nullibi er flink med ord, med bilder og med design, og det setter sitt preg på bloggen hennes. Hun er flink til mye annet også, men det er ikke det jeg vil fortelle om nå.

Nullibi er en slik person som snakker rett fra levra og ikke legger noe imellom. Ikke alle takler det, men jeg setter pris på det. Så veit jeg hvor jeg har henne, og så får jeg en tankevekker en gang i blant. Selv om hun sier hva hun mener, kan jeg ikke huske en eneste gang at hun har prøvd å presse meg til å mene det samme som henne. Derimot har jeg ofte hørt henne understreke at "dette er min mening".

Det at Nullibi er så direkte, synes jeg gjør innleggene hennes fantastiske. Hun er ikke redd for at noen skal synes at det hun skriver er teit eller dårlig, og hun bryr seg ikke om at noen mener noe annet enn henne. På bloggen hennes, er det nemlig hennes ord som gjelder, og hvis du ikke liker det - synd for deg.

Grunnen til at jeg skriver om bloggen til Nullibi akkurat i dag, er fordi jeg nettopp leste innlegget som hun posta i natt: "Just because I don't care doesn't mean I don't understand." I Jante-Norge er innholdet i dette innlegget såpass tabubelagt at det nesten er frekt av henne å legge det ut, men Gud så glad jeg er for at hun gjorde det. Vi trenger slike friske pust innimellom. I alle fall gjør jeg det.

I flere år har jeg sagt til mine venner som har hatt det tungt at "Du kan ikke hjelpe noen andre, før du har hjulpet deg selv." Jeg har ment det, med hele mitt hjerte. Derimot har jeg ikke vært så flink til å leve opp til det selv bestandig, men det har jeg virkelig prøvd på de siste månedene. Jeg er for første gang siden jeg var 13 år uten jobb over lengre tid, og i tillegg har jeg gitt slipp på utdanningen min. Grunnen? Jeg prioriterer meg selv. Om ikke jeg hjelper meg selv først, så kan jeg ikke hjelpe noen andre heller - samme hvor mye jeg vil. For andre fungerer det kanskje å gjøre ting på andre måter, men for meg må det bli sånn.

Dette innlegget er ikke det eneste hvor Nullibi nærmest spytter Janteloven i trynet. Jeg elsker det. Ta deg en tur innom bloggen hennes, så kanskje du får deg noen tankevekkere du også. I tillegg til innlegget jeg allerede har nevnt, vil jeg anbefale dere å lese innleggene hennes under "Real Beauty" og se filmene hun har lagt ut.
PS. Dette er mine tanker om Nullibi og hennes blogg.
De er ikke nødendigvis identiske med hennes egne.

Jeg trenger middagstips!

Jeg har huset fullt av mat, men jeg har sååå store problemer med å finne på noe å lage til middag for tida. Ikke bare i dag, men mange, mange dager.Problem:

* Manglende energi.
* Manglende fantasi.
* Manglende matlyst.
* Manglende middagslister.


 

Matbeholdning - grønnsaker o.l.:
* Wokgrønnsaker.
* Paprika, agurk, gulrøtter.
* Frossen spinat og brokkoli.
* Maiskorn, maiskolber og oliven.
* Tomater, både ferske og hermetiske.
* Frosne, grønne bønner og frossen rosenkål.


Matbeholdning - kjøtt og andre proteinkilder:
* Egg.
* Laksefilet.
* Kyllingfilet.
* Karbonader.
* Kyllingnuggets.
* Karbonadedeig.
* Indrefilet av svin.
* Vegatarmix til taco.
* Quorn-filet (vegetarisk).
* Soyapølser (vegetarisk).
* Røde og grønne linser.
* Ulike bønner og kikerter.


Diverse tilbehør:
* Brun ris
* Quinoa.
* Bulgur.
* Nudler.
* Byggryn.
* Mograbiah.
* Polentagryn.
* Fullkornscouscous.
* Pommes noisettes.
* Fullkornspasta og -macaroni.


I tillegg har jeg ting som fløte, woksaus, ulike krydder og oljer og så videre, og sikkert masse annet rart som jeg bare har glemt å skrive ned i farta.Q: Har du noen gode middagstips til meg?

Legg igjen en kommentar, eller send meg gjerne en oppskrift på mail: supersoppen@gmail.com.

Nyheter i nettbutikken min. :)

I dag har jeg lagt til flere nyheter i nettbutikken min, Tidforsmykker.com. Klikk på bildet for å komme til nyhetene:
Q: Hva synes du om nyhetene?

Jeg har blitt utfordret av Linn Kathrin!

Jeg har blitt utfordret av Linn Kathrin, og selvfølgelig tar jeg utfordringen! (Selv om det tok litt tid.)


Reglene er:
1. Skriv ti ting som ingen veit om deg.
2. Legg ut et bilde som er et av dine beste minner.
3. Legg ut et bilde du liker. Fortell hvorfor.
4. Legg ut et bilde som du ikke liker.
5. Så utfordrer du noen andre.

Å skrive ti ting som ingen veit om meg blir enten klin umulig eller fryktelig uinteressant og muligens en smule ekkelt, så jeg velger å heller skrive ti ting om meg selv som kanskje ikke alle som leser bloggen min veit.


Ti ting du kanskje ikke veit om meg:
1. Da jeg gikk på barneskolen dreiv jeg med konkurransesvømming, men slutta fordi jeg fikk så mye problemer med astmaen. Jeg er fortsatt glad i å svømme, men gjør det sjelden.
2. Jeg var to år da jeg fikk min aller første katt. Den var svart og hvit, og jeg fikk bestemme navnet selv: Tåfis. Den måtte til slutt avlives på grunn av en hjerneskade, og da var jeg helt overbesvist om at han hadde dratt til Afrika.
3. Jeg hadde en aksefeil i knærne da jeg var barn, som gjorde at jeg var ganske kalvbeint og ikke greide å løpe skikkelig. Knærne mine er fortsatt rare og jeg liker fortsatt ikke å løpe, men jeg er ikke kalvbeint lenger. I alle fall ikke så mye.
4. Til tross for at jeg har fått masse skryt av tennene mine hos tannlegen, er jeg misfornøyd med dem. Jeg synes de er for gule og for skeive og jeg har dessuten litt overbitt.
5. BH'ene mine er i størrelsene 75H og 75I og er handlet på Change - den eneste butikken jeg veit om som fører min størrelse i BH'er. Når jeg ser folk som åpenlyst bruker feil størrelse i BH, får jeg lyst til å gå bort til dem og tipse dem om Change, men jeg er redd folk ville tolke det litt feil om en fremmed kom bort og snakket om puppene deres.
6. Den dyreste trusa mi er rød og koster mer enn den dyreste buksa mi.
7. En gang jeg var i Oslo med noen venner, var jeg så oppsiktsvekkende at en gatemusikant i Karl Johan begynte å synge om meg. Jeg danset nemlig til musikken hans, med en rød og en svart sko på meg.
8. Jeg blei født med nesa trykt ned mot den ene sida, og blei sendt til et annet sykehus for å brekke den opp. Deretter måtte jeg en tid i etterkant ha massasje av nesa mi. Nesa mi er skeiv den dag i dag, og jeg kan ikke fordra at folk tar på den.
9. Jeg retter sjelden på folks skrivefeil uten at jeg blir bedt om å gjøre det. Det er det to grunner til: Jeg har respekt for dyslektikere og jeg veit at jeg skriver feil selv noen ganger. Sånt skjer. Ser jeg derimot noen som skriver feil når de rakker ned på andre fordi de har skrivefeil, hender det at jeg slenger litt med leppa.
10. Jeg har aldri prøvd verken hasj eller andre narkotiske stoffer, og jeg har heller ingen planer om å gjøre det.


Et av mine beste minner:


Dette er et bilde av stua fra leiligheten Andreas og jeg bodde i, i Sandefjord. Det var vårt første hjem sammen, og bildet tok jeg første gang vi var aleine i leiligheten, slik at jeg kunne ta det (og mange andre bilder) med hjem og vise til mamma og dem når jeg skulle hente flyttelasset mitt. Etter en rimelig nedslående leilighetsjakt den sommeren, var vi strålende lykkelige over å ha fått denne leiligheten, for den var alt vi ønsket oss og litt til. Den var gammel og skeiv, men hva så?


Et bilde jeg liker:


Sommeren 2005 blei broren min, Magnar, til ei heks. Bildet er tatt på vognskjulet på hytta, noe som i seg selv vekker gode minner.


Et bilde jeg ikke liker:


Her har jeg elveblest på grunn av opphopninger av medisiner i kroppen. Jeg blei feilbehandla for et magesår jeg ikke hadde, og endte opp med elveblest på hele kroppen i ei hel uke. Andreas var i militæret, så jeg var helt aleine, og hadde mange turer opp til legevakta. Jeg fikk to kortisonsprøyter, to antihistaminsprøyter, kortisontabletter og to typer allergitabletter, men ingenting hjalp, så jeg måtte bare vente til det gikk over av seg selv. Det var et helvete, og jeg begynner å klø bare av tanken. (Sorry folkens!)


Jeg utfordrer:
Lilleputten
Renate
Hjelpmegselv

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits