september 2012

Blåbær- og grønnkålsmoothie.

Med dagens smoothie gjorde jeg noe ganske annet enn jeg vanligvis gjør: Jeg putta oppi grønnsaker, nærmere bestemt grønnkål. Kombinasjonen i denne smoothien synes jeg var overraskende god - det smaker "grønt" av grønnkålen, samtidig som den smaker blåbær og mild sjokolade. Mmm! I tillegg er dette en enkel smoothie uten for mye vanskelige ingredienser - så yay meg!

 

Du trenger:
♥ 100 gram blåbær
♥ 30 gram grønnkål (2 gode never)
♥ 2,5 dl vann
♥ 1 scoop erteprotein med sjokolade
♥ 1 ss linfrøolje

Blend de tre første ingrediensene først, tilsett resten og blend videre. Nyt! :)

Dette blir ca. 4-5 dl. smoothie. Den kan nok uten vanskeligheter varieres: Litt naturell yoghurt, kanskje litt kanel, mer eller mindre blåbær/grønnkål... Erteproteinet med sjokoladesmak kan nok fint byttes ut med hampproteiner og kanskje ei spiseskje rått kakaopulver - dette vil gi en kraftigere sjokoladesmak. Bytter du ut erteproteinet, vil du kanskje søte smoothien med noe - det er bare å prøve seg fram!

 


Pleier du å putte grønnsaker i smoothien din?
Har du kanskje noen gode oppskrifter å dele med meg? :)

Hvil i fred, Edward-Sokrates.

På mandag fikk jeg en forferdelig, forferdelig nyhet. Min elskede lille koseklump, Edward-Sokrates, hadde ligget påkjørt og død i ei grøft i et døgns tid... Det var en gammel mann som kreket seg helt bort hit på dårlige bein, for å fortelle oss det. Edward-Sokrates hadde hele to grønne ID-tattoveringer i ett av sine hvite ører og i tillegg reflekshalsbånd med navn og telefonnummer, slik at det ville vært en lett sak for den som kjørte på han å si ifra til oss. Jeg fatter ikke at folk kan være så hjerteløse! Jeg er evig takknemlig for at den gamle mannen kom og sa ifra, så jeg slapp å oppdage det på egenhånd da jeg skulle kjøre forbi der en drøy time seinere.

Jeg bare gråt og gråt i en times tid. Jeg hylgråt! Vi kjørte bort dit han lå for å hente han og levere han hos dyrlegen til felleskremering, slik at han i det minste skulle få en noen lunde verdig avslutning. Jeg sto og hiksta høyt i veikanten og naboene tror sikkert jeg er gæærn, men det får bare være. Jeg savner pusen min så forferdelig. For første gang i hele mitt liv, har jeg faktisk gleda meg til vinteren. Edward-Sokrates har nemlig vært så mye borte i sommer, noen ganger flere dager i strekk (selv om han var kastrert!). Han var ikke særlig glad i å være ute når det var kaldt, så da var han heller inne hos meg og vi pleide å ha det så koselig sammen. Nå gleder jeg meg ikke til vinteren lenger...

Edward-Sokrates er ett av de kjæledyrene som har stått meg nærmest noen gang. Han knytta seg umiddelbart til meg da vi fikk han hjem til oss, og dilta i hælene mine støtt. Han var en av de snilleste og mest empatiske skapninger jeg noen gang har møtt, og min kjærlighet til denne katten kan ikke beskrives med ord. Det er så forferdelig utrettferdig at denne flotte katten skulle dø bare 2 ½ år gammel. Han var veldig forsiktig og litt sky og nervøs overfor andre mennesker enn meg, men så lenge man ga ham tid og ikke gjorde store bevegelser eller laga skarpe lyder, så kom han bort til andre også. Han har alltid vært veldig snill og tålmodig med de fire andre kattene vi har hatt den tida vi fikk ha Edward-Sokrates, og det store hjertet hans har rørt meg mer enn en gang.

Alle dyr har jo en sterk intuisjon, men hos Edward-Sokrates var dette ekstra fremtredende. Var jeg stressa, så blei han stressa også, så jeg har blitt mye flinkere til å stresse ned - slik at han skulle slippe å gå rundt å være stressa på grunn av meg. Hadde jeg en dårlig dag med mye smerter, bevega han seg alltid forsiktig i nærheten av meg, og la seg gjerne i senga ved siden av meg for å trøste meg. Vi hadde en helt spesiell kontakt, og jeg føler meg helt knust nå som han er borte for alltid.

Edward-Sokrates er den 3. katten vi har mista på et halvt år nå. Ella døde momentant da hun blei påkjørt i mars. Vi skaffa oss en ny kattunge, Frida-Elvira, men hun måtte avlives allerede i juni på grunn av nyresvikt. I tillegg forsvant Stella fra oss i fjor vår - og nå dette. Jeg holder det nesten ikke ut. Jeg fatter det ikke. Det er så urettferdig og grusomt, og jeg tror ikke vi kommer til å skaffe oss flere katter så lenge vi bor her vi bor. En skulle tro det var relativt trygt her ute på bondelandet, men tydeligvis ikke.

Nå håper jeg bare at Ida-Alexandra (som forøvrig har vist seg å ikke være noen Storm-Alexander som tidligere antatt) er mer fornuftig og at hun passer seg for veien. Og at hun holder seg frisk. Hun har skremt oss de siste dagene med sikling og svetting, men siden allmenntilstanden hennes er helt fin, så mente dyrlegen at det kunne være stress, og at vi skal se det an. Hun har heldigvis vært helt fin siden tirsdag nå, så jeg krysser fingrene for at det er over for denne gang, hva den nå enn kom av.

 

Frida-Elvira, Ida-Alexandra og Edward-Sokrates. Fra tre til en på tre måneder - ufattelig.


Håper du og din besteste bestevenn, Ella, er gjenforent nå, og at dere har det godt. ♥

 

Jeg kommer til å savne at du passer på meg når jeg er dårlig. Du var verdens beste medisin.


Jeg savner allerede alle de rare liggestillingene dine.


...Og alle de andre rare tingene du gjorde.

Min vakre, gode pusegutt, du kommer alltid til å ha en helt spesiell plass i hjertet mitt.
Jeg savner deg sånn!

Flere fine give-aways. :)

På den fine bloggen til Ragnhild som jeg skreiv litt om i forrige innlegg, kom jeg over et par fine give-aways til. Jeg kan ikke dy meg! Begge to er på flotte blogger som jeg aldri har hørt om før, men som jeg garantert kommer til å titte litt grundigere på. Tenkt at det finnes så mange fine blogger der ute!

Den første giveawayen er det Linn som har, på bloggen sin Sprudlende Sunn. Guriland, jeg blir glad bare av å høre navnet på bloggen. Sprudlende sunn! Herlig. Giveawayen hennes finner dere HER, og dere trenger ikke egen blogg for å være med. Premiene er SøtningsMIX fra Økosjokolade (som jeg overraskende nok ikke har prøvd enda!), hjemmelaga raw sjokolade og en bar fra Raw Revolution som jeg av egen erfaring veit at er sikleverdig god. :) Lykke til, meg selv! :D

 Den andre giveawayen er det Melissa som har, og den finner dere HER. Dere trenger ikke egen blogg for å delta i denne heller. Premiene her er to sjokoladeformer, vaniljestang og et par sjokolader. Jeg elsker å lage min egen sjokolade og får aldri nok sjokoladeformer. Jeg elsker også vanilje og sjokolade, så jeg blir ikke akkurat lei meg om jeg skulle vinne dette - tvert imot! :D

 

Give away hos Ragnhild!

Her en dag kom jeg over bloggen til Ragnhild via en kommentar hun hadde lagt igjen på bloggen til Silje. Akkurat nå har Ragnhild en finfin giveaway på bloggen sin, og den vil jeg gjerne være med i! Hovedpremien er to små krukker med solsikkelecithin og fire rå sjokolader, og i tillegg deler hun ut 6 små krukker med solsikkelecithin som trøstepremier.

Av disse tingene har jeg kun prøvd ombaren med kokosnøtt tror jeg - er litt usikker på om jeg har prøvd en av de andre ombarene. Ombar er mitt favoritt-sjokolademerke og jeg kunne godt tenke meg å prøve både solsikkelecithin og den andre sjokoladen der, så jeg håper jeg er heldig og vinner! :)

 Hvis du også vil være med i trekninga, så klikk på bildet eller HER.
Du trenger ikke blogg for å delta.

Pirkearbeid: Kapselfylling!

Etter en lang og krevende dag i går, orker jeg ikke så mye i dag. Jeg prøver å gjøre litt nytte for meg allikevel, så jeg har brukt tre timer av dagen i dag på å fylle til sammen 600 tomme kapsler: 350 små kapsler med C-vitamin og 250 store kapsler med gurkemeie. Ikke det morsomste jeg har gjort noen gang, men nå har jeg fylte kapsler for en hel evighet fremover, og jeg har fått noe ut av dagen selv om jeg er sliten og ikke har orka så mye. Vinn-vinn!

C-vitamin er et vannløselig vitamin, og "alle" veit at C-vitaminer er spesielt viktige om høsten og vinteren når forkjølelsene står i kø. Vitaminet er dessuten viktig for oppbygningen og vedlikeholdet av kroppens bindevev, og er også nødvendig i reguleringen av kroppens jernopptak og fettforbrenning.

C-vitamin er en antioksidant som nøytraliserer og uskadeliggjør frie radikaler - noe som vil si at C-vitamin styrker immunforsvaret vårt. Vitaminet inngår også i dannelsen av signalstoffer i nervesystemet vårt - og er i det store og det hele med på en hel masse bra i kroppen. C-vitaminer finner vi blant annet i kiwi, appelsiner, jordbær, solbær, brokkoli og spinat. Det beste er selvsagt å få C-vitaminer fra naturlige kilder, men noen ganger kan det være greit å supplere litt med et tilskudd i tillegg.

C-vitaminpulveret jeg har brukt i kapslene er i overkant heftig for magen min hvis jeg bruker anbefalt dose, så jeg har hatt det stående i skapet i en evighet. Nå har jeg har fylt dem i de minste kapslene jeg fikk tak i, og håper at jeg skal kunne bruke dem da. Hvis ikke, så tåler i alle fall samboeren min det. Til vanlig bruker jeg Amla-C, som jeg har i den grønne drikken min som jeg drikker hver morgen, og som fungerer mye bedre sammen med magen min enn noe annet C-vitaminprodukt jeg noen gang har prøvd.

 

 

Gurkemeie (Cucuma longa) er det gule krydderet som vanligvis brukes i indiske karriretter. I forskning har det vist seg å være et mer effektivt anti-inflammatorisk middel enn steroidemedisiner når du har å gjøre med akutt betennelse. Dens viktigste terapautiske ingrediens er curcumin. Forskning viser at curcumin undertrykker smerten gjennom en lignende mekanisme som stoffer som COX-1- og COX-2-hemmere (uten skadelige bivirkninger). Gurkemeie er "naturens kortison" og kan også ha positiv effekt på vektreduksjon.

Gurkemeie har jeg fylt i noen større kapsler, så slipper jeg å ta så mange. Siden jeg har fibromyalgi og har slitt en del med senebetennelser, så ønsker jeg å få i meg gurkemeie på daglig basis, i håp om å redusere smerter og betennelser noe. Tidligere har jeg laget DENNE superdrikken, men jeg er dessverre ikke så flink til å spise/drikke gurkemeie hver dag. Derfor tenkte jeg at det kunne være en god idé å fylle opp tomme kapsler som jeg legger i dosettene mine sammen med det andre jeg må ta, for da er jeg sikker på å få i meg litt gurkemeie hver dag. Jeg er spent på å se om jeg merker noen forskjell!

Jeg har bare brukt helt vanlig gurkemeie som jeg har kjøpt i en kjempestor pose fra en "innvandrerbutikk". I slike butikker (gjerne indiske) selger de masse forskjellige krydder i store poser til en billig penge. Man får også billig, økologisk gurkemeie på iHerb, HER.

 

 

Det finnes visst egne kapselfyllere - jeg er usikker på hvordan de virker og hvordan man bruker dem. Selv tar jeg bare på meg engangshansker for å unngå fukt i pulveret og på kapslene, fyller ei lita skål med tomme kapsler, ei lita skål med pulveret jeg skal bruke og setter ei lita skål ved siden av til fylte kapsler. Bruk gjerne et brett eller en tallerken under. Fyll gjerne glasset du skal bruke til oppbevaring av kapslene med tomme kapsler før du heller dem i ei lita skål, så veit du hvor mange det er plass til i glasset.

Jeg drar kapslene fra hverandre, fyller den største delen, og setter de sammen. Når man kjenner et lite "klikk" er kapselen låst. Så putter jeg den fylte kapselen i skåla for fylte kapsler. Når jeg har fylt alle kapslene, putter jeg dem i ei lita sil (noen av gangen) og rister av overflødig pulver som har fulgt med, før jeg heller dem over i et glass. Hvis du bruker en tallerken eller lignende som underlag når du holder på, kan du enkelt helle pulveret du søler tilbake i boksen/posen, og slipper å sløse bort mer enn nødvendig. ;)

Å fylle kapsler selv er ganske tidkrevende, men det er ofte billigere enn å kjøpe ferdige kapsler, så hvis du vil spare noen kroner er det lurt å gjøre det selv. En kan jo gjøre det mens en ser en film eller hører på ei lydbok for eksempel, så blir det ikke så kjedelig å holde på. En annen fordel med å fylle egne kapsler, er at ting som smaker dritt (hehe) og som vanligvis ikke selges i kapsler, blir lettere å få i seg. Jeg bruker maca hver dag, og det er mye lettere å få det i seg nå som jeg har begynt å fylle det i kapsler, enn da jeg blanda det ut med vann og drakk det. Maca smaker nemlig helt pyton synes jeg - det gikk ned, men det var ikke godt. Alle de grønne pulverne mine bruker jeg vanligvis i pulverform fordi det gjør det lettere for kroppen å ta det opp, men når man skal på tur synes mange det er greit å ha med seg slikt i kapsler istedenfor som pulver.

 

 

Har du fylt dine egne kapsler noen gang? Hva fylte du dem med?

 

Kilde til informasjon om C-vitamin: Apotek 1 - Vitamin C.
Kilde til informasjon om gurkemeie: Artikkelen "13 foods that fight pain".

Give away hos Christine!

Christine med den kreative bloggen har en give away gående akkurat nå, og hun trekker en heldig vinner på bursdagen sin, 1. oktober! Jeg blir selvsagt alltid glad for å få gaver på andres bursdager (hehe), så jeg henger meg på! Hvis du vil bli med du også (trenger ikke blogg), så finner du alt du trenger å vite HER.

 

Fin-fine premiene!

Smoothie: Tomatcocktail.

Det er svært sjelden jeg bruker noen oppskrift når jeg lager smoothie. Som regel slenger jeg bare oppi det jeg har lyst på og det jeg har for hånden, og som regel blir det mat av det. Men noen ganger kjører jeg meg fast i et spor hvor jeg lager kun de samme, gamle smoothiene om igjen og om igjen, og det blir fort litt kjedelig. Da hender det at jeg tar en titt i en av smoothiebøkene mine for å hente inspirasjon eller for å finne en oppskrift jeg kan følge til punkt og prikke. Variasjon er sjelden feil!

Denne gangen falt valget på noe helt annet enn det jeg er vant til fra før: Tomatcocktail.
(Se oppskrift lenger ned.)

 

"Smoothies!" av Stella Murphy kan kjøpes HER.

 

Oppskriften til smoothien.

 

Til dobbel oppskrift trenger du:
♦ 500 gram modne tomater
♦ 16 friske basilikumsblader
♦ 6 vårløk
♦ 2 røde paprikaer
♦ salt og pepper etter smak
♦ friske basilikumsblader til servering.

Skyll og del alle ingrediensene, og bland sammen i blenderen. Kjør gjerne noen isbiter sammen med grønnsakene, eller legg dem i bunnen av glasset før du heller tomatcocktailen over. Dette holder til ca. 1 liter smoothie og er passe til 2-4 personer.

Smoothien er noe spesiell, men veldig god. Minner meg om hjemmelaga salsa, og kan helt sikkert brukes som saus over pasta eller lignende også - varm eller kald. Smaken av vårløk er temmelig fremtredende, så hvis du skal like denne, så må du like vårløk! :)

Vanligvis bruker jeg både fett og proteiner i smoothiene mine for å få dem til å mette lenger. Denne bidro ikke like godt til metthetsfølelsen som jeg er vant til, men var helt klart et spennende avbrekk fra de vanlige bærsmoothiene mine. ;)

 

Lar du deg friste?

Bringebær- og mangosmoothie.

Det er tid for forandring og variasjon her hjemme, og i går satte jeg sammen en ny smoothieoppskrift. Den blei så god at jeg vil dele den med dere! Den er veldig søt, og samtidig så metter den godt. Oppskriften holder til ca. 1-1 ½ liter smoothie, så du må gjerne dele opp oppskriften - særlig hvis du har en blender som ikke er så kraftig.

 

Du trenger:
♦ 1 mango
♦ 1 banan
♦ 150 gram frosne bringebær
♦ 5 dl. usøta soyamelk
♦ 4 ss naturell soyayoghurt
♦ 2 ss linfrøolje
♦ 2 ss kokosnektar/agave el.l. (kan godt sløyfes)

 

 

Slik gjør du:
♦ Del mango og banan i biter, og putt alle ingrediensene i blenderen.
♦ Blend godt og hell over i glass.
♦ Pynt gjerne med noen bringebær og nyt!

 
God helg! ♥

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits