oktober 2010

Give Away - Vinn armbånd fra Tidforsmykker.com!

Jeg har en Give Away på facebook for øyeblikket der du kan være med i trekningen av armbåndet på bildet under. Alt du trenger å gjøre er å trykke liker på innlegget jeg har delt på facebook. For å komme dit, trykk på bildet!


Q: Vil du vinne armbåndet? :)

Give Away hos Superlivsstil! :)

Superlivsstil har en Give Away på bloggen, men de perfekte premiene: ingredienser til rå sjokolade fra Økosjokolade! Som noen av dere kanskje har fått med dere, så skal melk, sukker og gluten ut av mitt kosthold, og jeg prøver veldig hardt å bli litt sunnere og litt mer bevisst på hva jeg putter i munnen for hver dag som går.

Det vanskeligste med å kutte ut sukkeret, er at jeg elsker sjokolade, i alle former. Jeg har tenkt på å prøve rå sjokolade helt siden jeg hørte om det for første gang for ca. et halvt år siden, men har ikke tatt meg råd til å kjøpe ingrediensene enda, siden det har vært ganske skrantent i lommeboka i det siste. Derfor hadde det vært helt genialt om jeg vant en av disse premiene, så kunne jeg endelig fått testet ut rå sjokolade og vært enda et skritt nærmere en sunnere hverdag. :)Sjekk ut Give Awayen HER og Økosjokolade HER.

En kjempegod nyhet!

Siden mai i år har Andreas og jeg levd kun på hans inntekt. Med hans inntekt har vi betalt alle utgiftene våre: lån på hus og bil, strøm, forsikringer, mat, medisiner, reiseutgifter og så videre. I begynnelsen gikk det greit, for vi hadde en del sparepenger i bakhånd. De siste par månedene har det vært helt skrapa på sparekontoen, så for å få alt til å gå rundt, har Andreas jobba overtid nesten hver dag.

Jeg har følt meg mer og mer forknytt og anspent i det siste. Jeg har bekymra meg store deler av dagen, hver eneste dag, for hvordan vi skal greie oss. Jeg har hatt kronisk dårlig samvittighet overfor Andreas som jobber seg nesten halvt i hjel for at vi skal få ting til å gå rundt - samtidig som han må dra en stor del av lasset her hjemme fordi jeg ikke greier det. Alle bekymringene mine og all den dårlige samvittigheten, har ført til at jeg har vært enda mer sliten enn jeg har pleid å være, og jeg sover glatt bort halve døgnet eller mer.

Jeg leverte søknad om AAP til NAV i begynnelsen av mai. Da jeg var der i juli, i uke 30, så sa saksbehandleren min at hun skulle behandle søknaden min i begynnelsen av uke 31 og sende den videre til forvaltning. Jeg hørte aldri noe mer, så jeg ringte opp igjen i slutten av september for å høre hvordan det gikk med søknaden min. Da hadde hun fortsatt ikke behandla den. Etter den beskjeden var jeg helt tappa for energi i flere dager etterpå.

I dag fikk jeg endelig brevet jeg har venta på i nesten et halvt år. Jeg har fått innvilga AAP! Jeg er så glad, nå kan vi endelig senke skuldrene litt. Å få trygd beregna etter minstesatsen er ikke noe å bli rik av, men det er forhåpentligvis nok til at Andreas kan beholde helsa og til at jeg kan fortsette med behandlingen min på smerteklinikken sånn at jeg kanskje blir frisk nok til å komme meg på beina og ut i samfunnet igjen.

Noe av det første jeg skal gjøre når jeg får penger, er å kjøpe meg ei ny bukse. Alle buksene mine er enten utslitt eller for små. Når jeg skal ut av huset veksler jeg mellom tre bukser: Ei treningsbukse som er så tynnslitt at det bare er et tidsspørsmål før den spjærer, ei tynn stoffbukse fra Kappahl, og ei slitt stoffbukse fra H&M. Jeg har også en utvaska tights som har sett sine bedre dager. Jeg føler meg så uflidd at jeg skjemmes når jeg går ut døra, så det skal bli godt å få på seg ei skikkelig olabukse igjen og se ut som folk.

Jeg er så utrolig glad og takknemlig for at jeg har fått søknaden min innvilga. Endelig! Kanskje jeg nå får igjen litt av den verdigheten jeg har mista de siste månedene, og kanskje jeg blir litt mindre motløs. Jeg gleder meg til Andreas kommer hjem fra jobb i morra og vi kan feire at den vonde tida nå forhåpentligvis skal bli litt mindre vond.

"Penger er bedre enn fattigdom - om ikke annet, så av økonomiske grunner."
-Woody Allen.

Ha en fantastisk dag!

Jeg kommer nok ikke til å ha samme problem som denne lille pusen. ;)
Bildet er funnet HER.

Sonata Arctica - Shy

Siden jeg ikke er så kreativ i dag og ikke orker å skrive en hel masse, tenkte jeg at jeg heller skulle gi dere en liten sang. Håper dere har en fin dag! Det har jeg. :)

Mine smykkedeler, del 4.

Her kommer del 4 av mine smykkedeler. Dette er det siste innlegget med perlekofferter, men det kommer enda flere innlegg med smykkedelene mine etter hvert. Blant annet har jeg mange bokser med perler som jeg fortsatt ikke har vist dere. Dette innlegget inneholder litt forskjellige perlekofferter: De fem første har jeg kjøpt på Clas Ohlson, den sjette husker jeg ikke og den sjuende er fra Panduro.

 

1. Sommerfuglformede akrylperler i ulike farger.

2. Rosa glassperler og anheng.

 

3. Diverse glassperler i ulike farger og utforminger.

 

4. Eyepins og headpins i ulike farger og lengder.

 

5. Endestykker, wireklemmer, knuteskjulere og rondeller.

 

6. En diger plastkoffert med masse treperler.

 

 
7. En boks med tolv små bokser. Wireklemmer og øsken.

 

Mine smykkedeler, del 3.

Her kommer del 3 av mine smykkedeler. Dette er de små perlekoffertene mine fra Panduro, som er fylt med ulike småperler. :)

 

1. Grønne perler i ulike nyanser. Glass og akryl.

 


2. Rocailles og rørperler i grønne nyanser.3. Oransje perler i ulike nyanser. Glass og akryl.

 

4. Oransje rocailles og rørperler.

 

5. Perler i blå nyanser. Glass og akryl.

 


6. Perler i blå nyanser. Glass og skjell.7. Rocailles i blå nyanser.

 

8. Sett til å lage lenker som en kan pynte opp veska, buksa e.l. med.

 

9. Roteboks med diverse perler i glass og akryl.

 


10. Perler og anheng av skjell.

 

 

11. Perler i rosa nyanser. Glass og akryl.

 

12. Perler i lyse nyanser. Glass og akryl.

 

13. Perler i røde nyanser. Glass og akryl.

 


14. Glassperler i røde nyanser.

Mine smykkedeler, del 2.

Her kommer innlegg nummer to med bilder av smykkedelene mine, og enda flere innlegg kommer etter hvert. Denne gangen er det innholdet i de 15 perlekoffertene som jeg har kjøpt på 10-kronersmarkedet på EuroCash som står for tur. Noen av bildene er litt dårlige, men jeg håper dere koser dere med dem allikevel!

 

1. Øreringer og mellomdeler.

 


2. Mellomdeler og anheng i metall + noen akrylanheng.

 

3. Ulike ørekroker, øreklips og roseanheng.

 

4. Sølvfargede, antikkgullfargede og sorte lenker i metall.

 

5. Låser, stoppere og øsken.

 


6. Skjellanheng i ulike farger og fasonger.7. Perler i grønne nyanser. Glass og akryl.

 

8. Perler i grønne nyanser. Glass og keramikk.

 

9. Blanke og champagnefargede perler i glass og akryl.

 


10. Perler i blå nyanser. Glass og akryl.11. Perler i lilla nyanser. Glass og akryl.

 


12. Perler i rosa nyanser. Glass, keramikk, akryl og skjell.

 

13. Smykkesteiner: Jasper, ulike typer Agat, Sodalitt, Tiger Eye og Onyx.

 


14. Smykkesteiner: Ulike typer Jade og Turkis.

 


15. Smykkesteiner og krystaller: Lava, Swarovski, Månesten, Rød Jasper, Jade, Rosenkvarts, Black Stone, Amethyst og Rhodonitt.

 

Mine smykkedeler, del 1.

Jeg har vært ganske slapp på smykkefronten i det siste, så nå i helgen tenkte jeg at jeg skulle dra fram alle smykkesakene mine og ta en titt på alt sammen, så kanskje jeg fant litt inspirasjon. For å gjøre meg selv enda mer inspirert, tok jeg masse bilder av smykkedelene mine, og de skal jeg dele med dere nå. Siden det blir forferdelig mange bilder, så tenkte jeg at det kunne være en god idé å lage flere innlegg. Håper det er flere enn meg som blir litt inspirert!

I dette innlegget har kommer bilder av innholdet i mine elleve perlekofferter fra Clas Ohlsson. De har uttagbare og flyttbare skillevegger, så de er helt supre. Det eneste jeg ikke synes de egner seg til, er bittesmå perler. Til de minste perlene foretrekker jeg tette bokser, slik at de ikke lurer seg oppi feil rom. :)

 

1. I denne kofferten har jeg metalldelene mine. Ulike anheng, mellomdeler og perlekapper. Jeg har også noen rosa bamser og smokker i plast.

 

 
2. Her har jeg ulike metallperler. Stardust, filigran og litt forskjellig.

 

3. I denne kofferten har jeg biconeperler i akryl. Sort, rosa og tre nyanser av lilla. I tillegg har jeg to størrelser av metallroser i ulike farger.

 

4. Her har jeg skjellanheng, ferskvannsperler og skjellperler.

5. Her har jeg ulike glassperler og porselensperler i blankt, hvitt og lilla. Jeg har også et eget lite rom for Hello Kitty-perlene.

 

6. Masse glassperler i ulike størrelser og nyanser!

 

7. Enda flere glassperler i ulike størrelser og nyanser, og dessuten noen akrylperler.

 

8. Mange kule glassperler i forskjellige utforminger.

 

 

9. Enda flere glassperler.

 

10. Enda noen glassperler og noen magnetperler.

 

11. Og helt til slutt en perlekoffert med masse glassperler i ulike blånyanser.


Q: Liker du å lage smykker? Hva pleier du å gjøre for å hente inspirasjon?

Den som venter på noe godt...?

I det siste har jeg vært virkelig slapp med blogginga, og det meste annet som er morsomt også egentlig. Jeg håper det kommer seg litt igjen snart, og i mellomtiden så er jeg veldig glad for at dere er så søte at dere titter innom selv om jeg ikke har skrevet noen verdens ting på over en uke. Dere er jammen tålmodige. :)

Grunnen til at jeg er så slapp med oppdateringene for tida, er ganske enkelt at jeg er ganske slapp for tida. I det siste har jeg vært på sykehuset 2-3 ganger i uka, og det krever sin kvinne. I tillegg har jeg treningsprogrammer som jeg må følge opp for at kroppen min skal begynne å fungere igjen: Sykling hver dag og trening med ball tre ganger i uka. Det er ikke all verden, og tar ikke så mye tid, men det krever sitt når kroppen nekter å samarbeide. I tillegg prøver jeg å bidra med mitt på hjemmefronten, så ikke Andreas skal både måtte jobbe overtid og ta seg av huset helt aleine - han er tross alt bare et menneske han også. Litt farting frem og tilbake har det blitt også: en dag i Vestfold i begynnelsen av måneden, en del turer til mamma'n min den siste uka og familiebursdag i går. Når jeg ikke holder på med en av disse tingene, er jeg som regel så sliten at jeg enten sover eller er helt apatisk.

Innimellom pliktene, besøkene, sovinga og apatien, så går jeg rundt og synger "Jeg vil ha en liten hund, voff, voff, voff, voff!". Jeg er oppvokst med hund, og nå begynner savnet å bli så stort at jeg tenker på det mange ganger om dagen. Det blir nok ikke noen hund med det første, siden jeg vil ha litt bedre økonomi først og vil sette meg litt mer inn i det å ha hund, men det blir nok en liten hund etter hvert. I første omgang kunne vi i grunn tenke oss å være avlastningshjem for en hund, så får vi litt mer innsikt i hva det vil si å være hundeeier. Selv om jeg er oppvokst med hund, så har jeg jo aldri hatt det hele og fulle ansvar for en hund noen gang - men jeg tror nok at jeg er så stor jente nå at det skulle kunne gå bra. Mamma var tross alt trebarnsmor, hunde- og katteeier da hun var på min alder, så det burde kunne gå.

Vi har tre feiende flotte katter som har det som plommen i egget, så noe må vi da gjøre riktig. Nå har vi forresten kastrert og chippet de to minste også, og alle tre er vaksinert. Om et par uker skal de ha ny vaksine og ormekur, og så er vi forhåpentligvis ferdig med veterinærutgiftene for i år. Har lagt igjen over 10.000 kroner der borte på et halvt år, så det får holde, hehe.

 

Min smørblide mormor som var i Aurskog forrige helg (legg merke til smørpakken), Ella og Stella.

 

God helg, søtinger!

Jeg ville bare hoppe innom bloggen en liten tur for å ønske dere alle en superfin helg med masse av alt som er bra. :) Jeg skal straks innover til sykehuset og få hjernen min krympa av psykologen. Haha, neida, han erklærte meg psykisk frisk i forrige uke, så han trenger vel ikke å krympe så innmari mye. Men innover skal jeg nå i alle fall, og forhåpentligvis har han litt informasjon til meg om hvordan det går med søknaden min om AAP hos NAV.

I helga kommer mormor med samboer og tante Sylvia med samboer til Aurskog en tur, og det blir gøy. De skal være hos mamma, men de slipper ikke unna meg allikevel, hihi. Mormor bor i Romsdalen og Sylvia bor i... ehm... Stavanger? ...så det er ikke så ofte jeg ser dem. Faktisk veldig sjelden.

Nei, nå må jeg løpe, så jeg rekker å ordne meg ferdig før jeg må skynde meg til bussen. Det er et svare strev å komme seg til sykehuset: Først gå i 15-20 minutter, så ta buss inn til Lillestrøm, bytte buss, og så er jeg på sykehuset en til halvannen time etter at jeg gikk ut døra. Når jeg først er framme må jeg vente i minst tre kvarter før det er min tur. Phu, tar jo halve dagen!


Q: Skal du noe spennende i helga?

Tre armbånd med hjerteperle.

Her er tre armbånd jeg har laga med en hjerteformet lampworkperle i midten. Alle tre armbåndene ligger til salgs på Tidforsmykker.com. Klikk på bildene hvis du vil gå direkte til armbåndene.


Q: Hva synes du?

Grønn smoothie med ananas.

Etter innlegget mitt i går om min grønne smoothie, så tipset Silje meg om å lage grønn smoothie med pære eller ananas. Jeg hadde verken fersk ananas eller pære i huset, så jeg spretta en boks med hermetisk ananas. Her ute på landet kan det være vanskelig å få tak i fersk og fin ananas på denne tida av året, så den hermetiske er en lettvint og billig løsning - men langt ifra så god som skikkelig ananas.

 

Til ca. 5 dl brukte jeg:
* 70 gram frisk spinat
* 200 gram hermetisk ananas
* Ca. 1,5 dl ananasjuice
* 15 gram stangselleri
* 1 ss linfrøolje

Hadde alt i blenderen og kjørte til jeg hadde smoothie.

 

Resultatet:
Når jeg drakk denne, følte jeg meg som en gressende ku fra Hawaii. Både spinatsmaken og ananassmaken var veldig fremtredende, så for å like denne, bør du være glad i begge deler. For min del blei den alt for søt, og jeg synes også at spinatsmaken blei i overkant fremtredende til å være i en smoothie, enda jeg er veldig glad i spinat, både som juice, smothie, suppe og stuing. Denne må med andre ord ha en del modifikasjoner hvis jeg skal lage den igjen, men jeg tror helt klart at den kan være en slager for søtmonser.

 

 

Hvorfor en slik smoothie?
* Spinat inneholder mye vitamin A, vitamin B6, vitamin C, vitamin E og flere viktige antioksidanter, for eksempel karotenet lutein. Spinat inneholder også en del jern, og for å få ekstra godt utbytte av dette bør en spise noe som er rikt på vitamin C ved siden av. Spinat et også rik på klorofyll.
* Ananas er kalorifattig. Den inneholder mye A vitaminer og en god del C vitaminer. Ananas inneholder også bromelin som er et proteinspaltende enzym. Det hevdes at dette kan hjelpe enkelte med fordøyelsesprosessen, men er ikke dokumentert. Ananas skjerper også appetitten til den med liten matlyst.
* Stangselleri er kalorifattig, men inneholder mye kalium. Det inneholder også noe vitamin B og C, og mineralene kalsium, fosfor og magnesium. Selleri har fra gammelt av vært benyttet som medisinsk urt, og hevdes å ha god effekt på fordøyelsen.
* Linfrøolje er rik på Omega 3. Etter at jeg begynte å bruke linfrøolje i smoothien min, er jeg faktisk mye mindre plaget av tørr hud og eksem.

 

 

Kilder:
* Wikipedia, spinat.
* Frukt.no, ananas.
* Frukt.no, stangselleri.

Kort fra Maren. :)

På mandag da jeg kom tuslende hjem etter å ha vært på sykehuset, lå det et kort fra Maren i postkassa. Hun bor i Mexico, og mente at Andreas og jeg trengte noe å pynte kjøleskapet med - og dette noe er et fantastisk kort fra henne, med utsikt over byen hun bor i. Hurra! Kortet har herved inntatt kjøleskapet, så nå tenker jeg på Maren hver gang jeg er sulten.

 


Q: Er ikke Maren supersnill og veldig omtenksom, vel?

Brev fra Thina.

Onsdag i forrige uke fikk jeg mitt første brev fra den nye brevvenninna mi, Thina. Hun kommer fra Danmark og virker veldig hyggelig. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med henne! Jeg har noen brev jeg må svare på før jeg kan svare på dette, men det tar vel forhåpentligvis ikke så alt for lang tid før jeg kan sette meg ned å svare henne. :)

 

Jeg ønsker meg goodiebagen fra basta.blogg.no!

I kveld har jeg vært innom en blogg jeg aldri har vært inne på før, nemlig basta.blogg.no. Det første som lyste imot meg var en konkurranse hvor en kan vinne en kjempefin goodiebag. Jeg må selvfølgelig benytte sjansen og melde meg på, for her var det mye fint! Skjerf, veske, hårprodukter og masse sjokolade.

 

Dette er det du kan vinne.

 

Veska mi er temmelig nedslitt, så jeg hadde blitt innmari glad om jeg hadde vunnet denne. Den er jo kjempefin og akkurat passe størrelse. Den veska jeg bruker nå har jeg hatt i flere år, og som dere kan se på bildene under har den sett sine bedre dager. Jeg har en annen veske i omtrent samme størrelse, og den er like slitt som denne på bildet. Jeg har ikke råd til å kjøpe meg noen ny veske heller, så jeg er bare pent nødt til å greie meg med de gamle, loslitte greiene inntil videre.

  

Jeg er også veldig glad i å bruke skjerf, og bruker skjerf både inne og ute. Så at det er et skjerf i goodiebagen er jo helt supert! Hår har jeg i massevis, så hårprodukter kommer alltid godt med. Sjokoladen har jeg tenkt å dele med den supersnille samboeren min som tar så godt vare på meg. Han har jobba overtid nesten hver dag i det siste for at vi skal greie oss økonomisk. NAV har nemlig fortsatt ikke behandlet søknaden min, enda jeg har vært hjemmeværende på grunn av sykdom siden mars. Han er superflink og fortjener en liten oppmuntring, så jeg håper at jeg vinner!

Hvis du vil delta i konkurransen kan du klikke HER, eller på et av bildene. :) 

 

Jeg håper at jeg vinner! =D

 

Grønn smoothie.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er den flinkeste til å spise masse grønne grønnsaker. Jeg veit ikke helt hvorfor, for jeg synes egentlig at det er veldig godt. Jeg antar det er fordi at jeg er en smule lat, og at det er enklere å ta en banan, enn å skylle og dele en brokkoli. Dessuten synes jeg det er så forferdelig kjedelig med all denne tygginga. Tygg, tygg, tygg. En kan jo få veltrente kjever av slikt. Uansett, grønne grønnsaker er noe av det sunneste i hele verden, så det er noe de fleste av oss burde spise mer av. Inspirert av alle kostholdsbøkene jeg pløyer gjennom for tiden og av bloggen til Silje, fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på en grønn smoothie.

 

Til 1 liter (to porsjoner) brukte jeg:
* 150 gram squash
* 110 gram agurk
* 100 gram frisk spinat
* 35 gram stangselleri
* 5 dl usøtet eplejuice

Grunnen til at jeg brukte bare bittelitt stangselleri, er at jeg egentlig ikke liker det. Jeg prøver å få i meg litt allikevel, ved å lure det inn litt her og der.

 

Slik gjorde jeg det:
* Skylte alle squash og agurk og delte opp i ca. 1 cm. tykke skiver.
* Rensa spinaten og skylte den i en salatslynge.
* Skylte stangsellerien og delte opp i mindre biter.
* Putta alt i blenderen og helte over eplejuicen, og kjørte til alt var most.

 

Resultatet:
Jeg var rimelig skeptisk på denne grønne guffa, og blei gledelig overraska da jeg tok min første slurk. Det smakte faktisk overraskende godt! Smoothien skilte seg etter hvert, men det gjorde ingenting. Det er jo bare å røre litt rundt med et sugerør eller lignende. Jeg merka ikke noe av smaken til stangsellerien, så om du i motsetning til meg liker stangselleri, kan du gjerne ha oppi mer. Jeg tror forresten det hadde vært godt med sitron eller lime oppi, eller kanskje en kiwi.

 

 

Hvorfor en slik smoothie?
* På denne måten er det mye lettere å få i seg nok grønne grønnsaker.
* Grønnsaker i smoothie = rå grønnsaker. Rå grønnsaker = masse nyttige enzymer og mange flere næringsstoffer bevart.
* Grønne grønnsaker er utrolig næringsrike og skaffer oss omtrent alle de vitaminene, mineralene og sporstoffene vi har bruk for. De er også rike på fiber.
* Grønne grønnsaker er rike på klorofyll. Klorofyll hjelper blodlegemene til å forsyne kroppen med oksygen, reduserer bindingen av kreftfremkallende stoffer og bryter ned nyrestein
* Grønne grønnsaker er basedannende og hjelper kroppen med opprettholde riktig pH. Kroppens pH skal være lett basisk (7,365 pH) for å unngå komplikasjoner. (De fleste har for surt miljø i kroppen. 80 % av maten vi spiser bør være basedannende.)

Q: Har du prøvd grønn smoothie før?

Lettvint vegetarmiddag.

I det siste har Andreas jobba overtid oftere enn han ikke har gjort det, så da blir det mange lettvinte løsninger for min del. Det finnes vel knapt noe som er kjedeligere enn å stå på kjøkkenet og lage mat bare til seg selv. I går blei det vegetarmiddag på meg, og det viser at lettvinte løsninger ikke alltid er feil.


Jeg brukte:
* En halv brokkoli
* En gulrot
* En liten løk
* Noen fedd hvitløk
* Nykvernet pepper, aromat, chili og gurkemeie.

Slik gjorde jeg det:
* Først skylte jeg grønnsakene og delte dem i mindre biter.
* Så hadde jeg dem oppi foodprocessoren.
* Kjørte på høy styrke til alt var i bittesmå biter, som cousocus!
* Krydret med ulike krydderier.
* Fresa det noen minutter i litt fett i en stekepanne.

Dette serverte jeg sammen med et par soyapølser trukket i vann, en stor tomat skåret i biter og hjemmelaget hummus. Mmm, nam! Sunt, godt, saftig, og skrekkelig mye mat for bare en person.

Maten ser litt gulere og tammere ut på bildet enn i virkeligheten. Takk til mørketid og lysrør for håpløse fotoforhold.

Hvem er dere?

I det siste har jeg fått nesten dobbelt så mange lesere som før, og det er selvfølgelig kjempegøy. Det som derimot er litt trist, er at før fikk jeg flere kommentarer hver eneste dag, men nå så aner jeg ikke hvem leserne mine er. I går hadde jeg 59 unike lesere, og bare to av dem la igjen noen ord til meg.

Så, hvem er dere? Hvorfor er dere så stille? Har jeg sinnsykt gode overskrifter som lurer dere inn hit, og så blir dere så skuffa over innholdet at dere bare går igjen? Er dere russiske spioner? Eller hva? Det hadde vært kjempekoselig om dere la igjen noen ord en gang i blant, slik at jeg fikk vite hvem dere er. :)

 

Q: Pleier du å lese bloggen min?

Tvungen pelsbruk.

Edward-Sokrates ser på det som en av sine viktigste oppgaver her i livet å ligge på alle klærne mine slik at de blir fulle av pels!

Han er forøvrig hvit og ikke gul, men lyset oppe på hobbyrommet er gult, så da blir det sånn.

Utfordring fra Renate.

Renate har en utfordring på bloggen sin, så jeg tar den! Noe må jeg jo ha å gjøre når samboeren jobber overtid og det er blås-bort-dagen ute.

Utfordring:

1. Beskriv deg selv med fire ord:
Åpen, ærlig, positiv og snill.

2. Hva er din beste egenskap?
At jeg greier å glede meg over de små tingene i livet.

3. Hva er yndlingsfargen din?
Det kommer helt an på humøret og hvor fargen skal være - jeg liker de fleste farger! Svart, brunt, grønt, lilla, rosa, gult, blått, rødt... :)

4. Hvem er verdens fineste (kjendis)?
Keira Knightley, Angelina Jolie og Johnny Depp som sjørøver.

5. Har du noensinne hatt sex med tilskuere?
I alle fall ikke som var planlagt, haha! 

6. Hva skulle du ønske fantes (fantasigjenstand)?
Teleporteringsmaskin. Så kunne jeg sett alle de fine menneskene jeg savner litt oftere.

7. Hvem er kjekkest av grekere og briter?
Tja. Hvis du tar pigmentene til en greker og plasserer på en brite, så tenker jeg vi har en fin match. ;)

8. Sykeste filmen du noen gang har sett er:
Irreverible. Orket ikke engang å se hele.

9. Hvis du skulle ha forandret på deg selv, hva ville det vært, og hvorfor?
Da ville jeg blitt gladere, mer selvsikker, slankere, friskere og dessuten ville jeg hatt god selvfølelse og mindre pupper. Hvorfor er vel åpenlyst? Eller, kanskje ikke den siste: For å få mindre vondt i nakke og skuldre, for å kunne hoppe uten at det gjør vondt og for å kunne kjøpe en BH uten å måtte punge ut over 400 kroner. :)

10. Din legning er? Når fant du det ut, og på hvilken måte?
Jeg er bifil og polyamorøs. At jeg var bifil fant jeg ut da jeg var 16, da jeg aksepterte at jeg var like jentegal som jeg var guttegal. At jeg er polyamorøs fant jeg ut da jeg var 17, da jeg var vilt forelsket i to personer på samme tid. Det var forøvrig en veldig vanskelig situasjon å være i.

11. Har du lyst på barn? I så fall, hvor mange?
Det er jeg ikke sikker på enda.

12. Hva er det første som tiltrekker deg hos det motsatte kjønn?
Personligheten, smilet og øynene.

13. Har du en rar vane, eller fler?
Jeg sorterer DVDene etter sjanger og farger og hvis jeg spiser sjokoladekjeks så spiser jeg dem "riktig vei". Når jeg er ferdig å pusse tennene sutter jeg tannbørsten tørr noen ganger, skyller den og kakker den i vasken for at vannet skal renne av.

14. Om du allerede hadde vært ferdig utdannet, hva ville du ha vært?
Rik, vellykket og lykkelig? =P

15. Er du mot pels, for det, eller nøytral i forhold til det? Hva er grunnen? 
Jeg er imot pelsindustri. Hvorfor kan du se HER. Obs, sterke scener!

16. Hvor gammel tror du at du blir?
Det har jeg ingen formening om.

17. Tror du på Gud, eller kanskje du følger en annen religion?
Jeg regner meg som en buddhist med modifikasjoner.

18. Hva er ditt syn på "utenomjordiske" vesener/mennesker?
Jeg er åpen for det meste, men er skeptisk til New Age-bølgen hvor alle plutselig snakker med engler, ser orber og kjenner en alv.

19. Hva er det "sykeste" du har gjort som du kan komme på?
Jeg gjør da aldri syke ting. :)

20. Når er du som oftest kreativ, kvelden/natta eller morgenen/dagen?
Natta.Q: Tar du utfordringen?

Jeg har bestemt meg: Melk, sukker og gluten skal vekk.

Jeg er så lei av å ha konstant vondt i magen. Jeg er lei av sukkercravings og matcravings fra helvete og av å gå å snoke i kjøkkenskapene dagen lang. Jeg er lei av humørsvingninger. Jeg er lei av å ha dårlig matlyst, men allikevel bare måtte ha noe å putte i munnen. Jeg er lei av å være kvalm, svimmel og å ha vondt i hodet. Jeg er lei av å ha en jojovekt som går opp og ned hele tiden. De siste to årene har jeg lagt på meg 20 kilo, og jeg kan fint gå ned to kilo en dag, og så opp tre kilo den neste. Jeg er lei av å være hoven, ha masse vann i kroppen og å ikke orke noen ting. Jeg er lei av at buksa som passa på fredag ikke passer lenger på lørdag fordi magen er så oppblåst. Kort og godt: Jeg er lei av at kroppen krangler.

I mars 2009 kuttet jeg ut alt med melk i, og det har hjulpet en del. I det siste har jeg vært slurvete og har fått i meg melk ved flere anledninger. Det har ikke hjulpet på noe som helst. Så nå har jeg bestemt meg. Fra 2011 blir det slutt på både melk, gluten og sukker for min del. Dessuten skal jeg bli enda flinkere til å styre unna kunstig søtning og andre kjemiske ting enn jeg allerede er. Så krysser jeg fingrene for at kroppen fungerer bedre etter disse endringene. Jeg har god tro på at det kan hjelpe, for jeg merker at jeg alltid blir dårligere når jeg får i meg brød, pasta eller ting med sukker i.

Nå er jeg i full gang med å tømme skapene for dritt. Jeg har verken økonomi eller samvittighet til å kaste mat, så fram mot jul skal vi spise opp alt jeg mistenker at jeg ikke tåler, uansett hvor dumt det kan virke å gjøre nettopp det. Å legge om til et kosthold uten disse tingene føles ganske radikalt for meg som er vant til å spise massevis av både pasta og couscous, så derfor er det greit at jeg må tømme skapene først, så har jeg noen måneder på meg til å venne meg til tanken på at disse tingene skal bort fra kostholdet mitt. Å kutte helt ut sukker rett før jul tror jeg også kan bli en smule vanskelig å gjennomføre, så det er greit at jeg har gitt meg selv en lang tidsfrist. Da rekker jeg også å tilegne meg enda litt mer kunnskap om mat og kosthold.

Fra nå av skal jeg ikke kjøpe inn mer av de tingene jeg skal kutte ut. Ikke mer pasta, ikke mer couscous, ikke mer mørk sjokolade, ikke mer is. Når det er tomt denne gangen, da er det virkelig tomt. Dette er en endring jeg har vurdert lenge, men jeg har syntes at prisen har vært for høy - at utfordringen ved å kutte ut har vært for stor. Nå er begeret nådd for hvor mange plager jeg kan leve med bare fordi det er så godt med brødmat, så nå har jeg endelig bestemt meg. Det føles godt!

Jeg har fått mange spark i ræva de siste månedene for å gjøre denne forandringen: Legen min hos smerteklinikken sa at jeg bør holde meg unna melk, sukker og gluten. Jeg har lest mye på bloggen til Silje og jeg har dessuten kjøpt og lest boka "Kjernesunn Familie". Jeg har også kjøpt boka "Kjernesunn mat", og gleder meg til å prøve ut oppskriftene i den. Takk for inspirasjonen!

 Q: Har du kuttet ut noen av disse tingene fra ditt kosthold? I så fall; Har du noen tips og råd til meg? Veit du om noen gode bøker, blogger eller lignende som handler om et kosthold fritt for disse tingene?

Tilbud hos Tidforsmykker.com!

Denne måneden får du 20 % avslag på noen utvalgte armbånd. Førstemann til mølla! =) Klikk på bildet for å komme til tilbudssiden.

Nye smykker i nettbutikken. :)

På fredag var det 1. oktober, så da la jeg selvfølgelig inn noen nyheter i nettbutikken min. Klikk på bildet og ta en titt da, vel! =)


Q: Hva synes du om nyhetene?

Merkelappene mine har kommet! =D

I går fikk jeg merkelappene som jeg vant i forrige uke! Hurra! De er kjempefine, og jeg kan varmt anbefale dere å bestille merkelapper fra Nga-Yee Tang i Nederland. Les mer HER. Dere kan velge design, tekst og font helt selv, og betaler bare lommerusk.

 

Før hun printer merkelappene, sender hun deg et bilde av dem og spør om du er fornøyd. Hvis ikke, så forandrer hun helt til du synes at merkelappene er perfekte.

 

Ikke nok med at merkelappene var kjempefine, men hun hadde gjort selve konvolutten fin og koselig også! Jeg hopper av glede og begeistring!

 

96 superfine merkelapper bare til meg! (Arkene er bretta dobbelt på bildet.) Jeg er bare sååå fornøyd, og gleder meg til å bruke dem. =D


Og unger, det er fortsatt ikke lurt å dele adressen deres med gud og hver mann. Som nevnt tidligere kan noen stjele alle tingene deres, brenne ned huset deres, voldta dere, drepe dere og etterlate dere i en grøft. For å gjøre litt nytte for meg her i livet, velger jeg å gå foran som et dårlig eksempel.

Brev fra Renate. :)

På torsdag fikk jeg brev fra Renate igjen. Sååå koselig. ♥

Mine stakkars, søte, snille brevvenner har blitt sultefôret på brev fra meg den siste måneden, men jeg håper jeg skal rekke å svare de fleste før måneden er omme. Så hold ut! :)

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits