oktober 2011

You never know...Jeg sleit meg totalt ut i forrige uke, og har vært helt ødelagt etter det. Allikevel angrer jeg ikke på de anstrengelsene som gjorde at jeg blei så dårlig, for de føltes helt nødvendige. Nå er jeg på bedringens vei igjen, og jeg har tenkt å bare ta det helt rolig hele denne uka for å komme meg til hektene igjen. Jeg orker ikke å skrive så mye akkurat nå, men jeg vil gjerne si ifra at jeg til tross for utmattelsen har det bare bra. :) Jeg savner dere! ♥

Karrigryte uten melk og gluten.

Nå som høsten har kommet og dagene blir kaldere og kaldere, synes jeg det er innmari godt med varmende gryter til middag. Det er lett å lage, tar kort tid og trenger heller ikke å koste all verden. Jeg smeller som regel sammen en god del på en gang, så blir det kanskje litt rester til dagen etter også. ;)

Hva jeg bruker i gryta varierer fra gang til gang etter hva jeg har i huset og hva som frister, og det blir litt på hump og slump. Denne gangen huska jeg for en gangs skyld å skrive ned hva jeg brukte, så da kan jeg dele den med dere også. ;)

 

Du trenger (til to-tre personer):
* 2 ss kokosolje
* 2 ss karripulver
* 300 gram kjøttdeig/karbonadedeig/quornbiter el.l.
* 2 små løk (eller en stor)
* 3 fedd hvitløk
* 2 gulrøtter
* 1 boks minimais
* 1 rød paprika
* 2-3 ss tomatpuré
* 400 ml kokosmelk

 

Slik gjør du:
* Del alle grønnsakene.
* Stek karri og kokosolje i 1-2 minutter.
* Stek kjøttet/quornbitene i karriblandinga.
* Tilsett løk og gulrøtter og stek videre ei lita stund.
* Bland inn tomatpuré, hell på kokosmelka og småkok i noen minutter til passe konsistens.
* Tilsett paprika og minimais de siste par minuttene.
* Server gjerne med litt ris.

 

De fleste ingrediensene til gryta.

Stekt kyllingkjøttdeig med karri.

Her har jeg putta oppi gulrøtter og løk.


...Og slik ser gryta ut når den er ferdig. :)

Give-away hos Wisteria.

Nå for tida er det så mange fine konkurranser og give-away ute og går, så jeg må jo bare slenge meg med på de beste og krysse fingrene for at jeg er heldig og vinner noe fint. På bloggen Wisteria loddes det nå ut to lekre Bastion kopper. Nå som høsten har kommet drikker jeg flere kopper te om dagen og klinker til med kakao både titt og ofte, så jeg skulle veldig gjerne hatt en slik superfin, diger kopp. Tenk, så deilig å drikke kakao av en slik! :)

 
Hvis du også har lyst til å vinne fine kopper, så kan du bli med HER.

Jeg har den snilleste kjæresten i verden! :)

I dag da jeg sto opp, hadde kjæresten min bakt brød til meg før han dro på jobb. Det var bare for meg å sette dem i ovnen og steke dem, så har jeg brød til hele helga og litt til. :)

Han har brukt Finax Fiberbrødmix, som er den beste brødmiksen til glutenfritt brød jeg veit om. Den eneste jeg har prøvd så langt som smaker skikkelig grovbrød. =D

 

Julekalenderlotteri hos Brit! :D

I går kom jeg over en blogg som jeg aldri har vært inne på før - og jaggu! Dama har snart hatt 100.000 besøkende på bloggen sin, og feirer med å lodde ut tre julekalendere! Jeg veit allerede at det ikke blir noen kalender på meg fra noe annet hold i år, så jeg hadde virkelig blitt superglad om jeg var en av de heldige som vant en julekalender. Jeg som elsker jul og førjulstid! :)

 

 

....Jeg drømmer allerede om å kikke på pakkene og gå og fundere på hva som kan være inni. Hihi! ♥ Åååh, jeg ELSKER førjulstid! Jeg gleder meg sånn!

Hvis du også kunne tenke deg å vinne en julekalender, så trykk på bildet eller HER.

Ryddedag.

I dag gravde jeg dypt, og henta opp litt energi jeg ikke visste at jeg hadde. Lillebror-Geir Olav har nemlig flytta inn i leilighet i Tønsberg, og trenger alt. Andreas og jeg har hatt uthuset fullt av ting og tang som vi ikke bruker lenger i lange tider, og i dag har vi gått gjennom den ene pappeska etter den andre for å finne ting som lillebror kanskje kan ha glede av. Vi har satt til side en hel stabel med pappesker, og de rommer både kopper, glass, tallerkener, bestikk, kniver og en del annet stæsj. Jeg føler meg nesten litt voksen, som har så mange ting som jeg ikke trenger selv lenger. Hummer og kanari er det riktignok det han får, men det er jo en start og langt bedre enn ingenting. :)

Jeg var faktisk så opptatt med å lete etter ting til lillebror-Geir Olav i dag, at jeg rent glemte å hente pakka som venter på meg på posten. Oh well, den ligger nok trygt til i morra. :) Middagen blei det heller ingenting av, men i det minste diska jeg opp med skikkelig kveldsmat, og rakk å ta flere telefonsamtaler enn jeg vanligvis tar på ei uke (jeg er vanligvis ikke så flink til å ringe til verken den ene eller den andre).

Nå er det natta kjenner jeg, og i morra venter nok en lang dag med utfordringer jeg ikke helt ser hvordan jeg skal gripe fatt i. Kjenner jeg meg selv rett, så går det nok bra til slutt. Det venter meg ei hyggelig helg i enden av fredagen, så jeg skal ikke klage. :)

 

Bildet tok min kjære i gårkveld. ♥

Indrefilet av kylling, spaghetti og pesto (gluten- og melkefritt).

Dette er et av mine desiderte favorittmåltider, og jeg går aldri lei. Bytt gjerne ut indrefiletene av kylling med vanlig kyllingfilet, laksefilet, ørretfilet, kalkunfilet eller noe annet godt som du tror måtte passe.


Du trenger:
* Indrefilet av kylling
* Krydder
* Glutenfri spaghetti
* Ruccolapesto
* Tomater


Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Krydre indrefiletene, for eksempel med tørka urter, salt og pepper. Stek dem i ca. 20 minutter i ei ildfast form.

Mens kyllingen steker, lager du ruccolapesto, koker pastaen etter anvisninga på pakka og skjærer opp noen tomater. Når pastaen er ferdig kokt, heller du av vannet, blander inn pestoen og legger maten på tallerkener. Mmm!

 

 På bildene har jeg brukt mais-spaghetti kjøpt i Sverige, men jeg anbefaler spaghettien som jeg linker til over. I min munn er det brun ris-pasta fra Lundberg som er den beste av alle! :) Om du er ny kunde på iHerb, blir jeg kjempeglad om du bruker rabattkoden min CEC956 når du handler - da får du $5 i rabatt på ordren din, og jeg får poeng fra iHerb som jeg kan bruke når jeg handler seinere. :)

Ruccolapesto (uten melk og gluten).

Ruccolapesto er kjempegodt, og er dessuten litt vennligere for lommeboka å lage enn basilikumspesto. Akkurat som basilikumspesto kan den brukes til så mangt. Den smaker godt til pasta, kylling, fisk, pizza og sikkert mye, mye mer.

 

Du trenger:
* 100 gram ruccola
* 100 gram naturelle valnøtter
* 1 dl extra virgin olivenolje
* 1-2 fedd hvitløk
* 1 ss soyabasert kremost (kan sløyfes)
* 2 ss "fake parmesan" (kan sløyfes)
* Salt, pepper og eventuelt tørka urter

 Rist gjerne valnøttene et par minutter i ei tørr stekepanne (uten olje, altså). Det er ikke nødvendig, men fremhever nøttesmaken. Kjør nøttene i foodprosessoren, ha oppi pressa hvitløk og ruccolua og kjør videre. Skrap ned fra kantene, tilsett resten og kjør videre til du har en jevn masse. Smak til med salt, pepper og eventuelt tørka urter. Dette blir en ganske stor porsjon med pesto, men den holder seg fint i en tett boks i kjøleskapet i et par dager.

"Fake parmesan" lager jeg ved å kjøre naturelle gresskarkjerner, litt næringsgjær og litt himalayasalt sammen i foodprosessoren. Dette putter jeg i en boks og har stående i skapet, så har jeg det alltid tilgjengelig. :)

Jeg lever, jeg lever! :)

Nå har det allerede gått to uker siden forrige innlegg, så jeg tenkte at jeg fikk ta meg sammen og skrive noen få ord, slik at dere veit at jeg lever og ikke har glemt dere. Jeg tenker på dere og bloggen hver eneste dag, og har mange tanker i hodet om hva jeg vil skrive om - men energien strekker rett og slett ikke til om dagen.

Enn så lenge, så kan dere jo for eksempel ta en kikk på Give-awayen til Anita bak bloggen Superlivsstil? Hun gir bort kjempefine premier fra iHerb. :)

Bildet er lånt HER.

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits