oktober 2012

Halloween: Gresskarsuppe, lykt og rista gresskarkjerner!

En gang for lenge, lenge sida, var jeg på jakt etter ei oppskrift på rød linsesuppe, og på den måten havna jeg inne på bloggen til Tante Jul. Oppskrifta på linsesuppe har jeg fortsatt ikke somla meg til å prøve ut, men bloggen til Tante Jul, den har jeg fortsatt å følge. Når hun for et par uker siden posta et blogginnlegg med bilde av gresskarlykta hun hadde laga og fortalte at hun jammen hadde laga litt gresskarsuppe i samme slengen, så blei jeg inspirert til å gjøre det samme og løp avgårde (ok, jeg løp ikke) og kjøpte meg et gresskar. Jeg ante ikke hvordan jeg laga gresskarsuppe, men det var det flere enn meg som ikke ante, så Tante Jul var grei nok til å poste en link til en oppskrift i kommentarfeltet sitt, og den benytta jeg meg av. Oppskrifta er på engelsk og dere finner den HER.

Det aller første vi måtte gjøre, var å skjære toppen av gresskaret. Vi dro ut kjernene og trådene, og etter litt hjelp av Google, fant jeg ut at trådene skulle kastes, og at det var det harde kjøttet som skulle spises. Kjernene tok vi også vare på. Kjøttet skar vi først ut med en stor kniv, og så brukte vi en isskje til å skrape ut litt mer.  Vi lot det sitte igjen noe siden vi skulle lage lykt av det - hvis ikke man skal lage lykt, så er det nok lettere å skjære gresskaret opp i båter før man skiller skall, kjøtt, tråder og kjerner.

 

Andreas skraper ut gresskarkjøtt.

 

Til suppa trenger du:
600 gram gresskarkjøtt i biter
1 stor løk i terninger
1 ss olje (kaldpressa rapsolje f.eks.)
2 ts hakka hvitløk
2 ss hakka ingefær
4 dl vann med buljong/grønnsakskraft
1,5 dl kokosmelk
1 ss sitronsaft
1 ss tomatpuré
1 ts sukker (jeg brukte bjørkesøt + sukrin)Slik gjør du det:
* Stek løk, hvitløk, ingefær og gresskar i olja i en stor kjele eller ei stor gryte.
* Hell over grønnsakskrafta slik at det dekker og småkok i 15 minutter.
* Bruk en stavmikser til å gjøre suppa jevn.
* Sett suppa tilbake på ovnen, ha oppi kokosmelk, sitronsaft, tomatpuré og sukker.
* La det putre i 5 minutter.

* Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med kylling, Quornbiter, vegetarfarse, brød eller hva ditt hjerte måtte begjære. Gresskar minner litt om søtpotet i smaken, og suppa smaker helt fantastisk.Tips!
* Hvis du ikke har stavmikser, kan du avkjøle suppa litt og kjøre den jevn i blender eller i en foodprosessor.
* Denne oppskrifta skal holde til 4 porsjoner, men hvis suppa er den eneste retten til middag, må en nok ha mer suppe per person enn som så. Jeg laga dobbel porsjon og det holdt til 4 store suppetallerkener.
Ingrediensene i gryta klare til innsats!
Gresskarsuppe med vegansk og glutenfri farse fra Anamma.

 


Dagen etter: Gresskarsuppe med vegetariske og glutenfrie quornbiter (nei, det er ikke kylling!) og veganske Bac'Uns.
Mens jeg laga suppe, laga Andreas lykt.
Er den ikke søt? 

Vi tok som sagt vare på gresskarkjernene, for ei amerikansk venninne av meg som har mer efaring med gresskar enn det jeg har selv, anbefalte meg å lage noe veldig godt og sendte meg HIT. Andreas laga rista gresskarnkjerner og valgte den som heter "Spicy".Du trenger:
* Gresskarkjerner
* 4 ss smelta smør eller olje (vi brukte kaldpressa rapsolje)
* 1 ts cajenne
* ½ ts timian
* ½ ts salt
* ½ ts pepperSlik gjør du det:
* Rens, skyll og tørk gresskarkjernene, gjerne på lav temperatur (ca. 100 grader) i ovnen - rør rundt innimellom.
* Bland sammen smør/olje og krydder.

* Når kjernene er tørre, gni dem inn med krydderblandinga. Bruk bare litt og litt, for antakelig blir det alt for mye med alt sammen.
* Fordel kjernene utover ei bakeplate og rist dem på 125 grader i 10-20 minutter. Følg med, og rør i dem minst hvert 5. minutt.

 

Kjernene blei utrolig gode, og jeg anbefaler på det sterkeste å gi det et forsøk.Bildet måtte bli i svart/hvitt, for Andreas var fotograf uten meg til stede og visste ikke at fargene på bildene blir ubrukelige når man fotograferer på kjøkkenbenken under lysstoffrørene. Hehehe. I det minste huska han å ta bilde, og det er jammen ikke verst bare det!

 

Jeg er herved gresskarfrelst.

Har du laga noe med gresskar noen gang? Hva da?

Fibroskautroll, rødt hår og andre hverdagsgleder.

Ja, så var det på tide med en aldri så liten hverdags-update igjen da! Den forrige oppsummeringa mi er fra 6. oktober, og jeg veit ikke om dere har latt være å kommentere på den fordi det var totalt uinteressant, om det var fordi det var så alt for mye å lese eller om dere bare alle sammen var veldig trøtte akkurat den dagen. Eller kanskje noe helt annet. Det hadde vært fint med en tilbakemelding på akkurat det, slik at jeg får muligheten til å bli bedre. :) Jeg setter forresten veldig stor pris på alle besøkene her inne den siste tida og alle hyggelige tilbakemeldinger jeg har fått - det gleder meg veldig, og gir meg motivasjon til å fortsette med blogginga selv når energien er laber. :) Tusen takk! ♥

Jeg får vel komme i gang med oppdateringa mi! I uke 41 hadde jeg behandling hos psykomotorisk fysioterapaut på mandag, behandling hos fysioterapauten på onsdag og så hadde jeg kjøretime på torsdag. Det går sakte, men sikkert fremover med kjøringa mi. Jeg har ikke krefter til å kjøre bil så ofte, men jeg tar en kjøretime så ofte jeg greier, så blir det vel lappen på meg til slutt også. Heldigvis er progresjonen min ganske god, så det er nok ikke så alt for mange kjøretimene som gjenstår før jeg kan begynne på det obligatoriske. Torsdagen fikk jeg også roser av min kjære. ♥

 
På fredagen var jeg på "fibroskautrolltreff" hos Veronica sammen med Renate. Vi er fire damer med fibromyalgi her i bygda som har blitt kjent med hverandre via facebook, og en gang i blant prøver vi å treffes hjemme hos en av oss og spise lunsj og skravle litt. Det er alltid like hyggelig, og jeg virkelig elsker disse treffene! Denne gangen koste vi oss med en deilig salat, og skravla gikk helt til vi begynte å snøvle fordi vi var slitne - da var det på tide å sette snuta hjemover igjen.

 

Jeg og Renate blir fotografert av Veronica mens vi løser verdensproblemer over en lunsj. ;)


Lørdag var det hviledag, og på søndagen var jeg i BabyShower hos Linn Kathrin. Siden jeg var nærmest i koma hele lørdagen og glemte alt som hadde med mat å gjøre, måtte jeg skramle meg sammen og få laga noe jeg kunne spise og som passa på et tapasbord i en fei på søndagen. Jeg har ikke akkurat særlig mye erfaring med tapas, men Andreas heiv sammen en glutenfri focaccia på hump og slump som blei veldig god. Vi glemte selvfølgelig glemte å ta bilder av den siden vi var seint ute til BabyShower og måtte skynde oss å få maten ferdig, men vi får prøve å huske på det neste gang. Jeg laga "Deviled Eggs", og det verken så særlig godt ut eller smakte særlig godt. Jeg synes det smakte for mye sennep. Uansett, mat blei det - og godis også, og jeg kom meg omsider til Linn Kathrin og hadde en kjempekoselig kveld. Hun fikk masse fine gaver til babyen som skal komme.

 

Gaven fra meg: To pysjer, en fin bok til å skrive ned gullkorn og andre minneverdige hendelser og noen vareprøver på babyprodukter. :)

 

På mandagen i uke 42 var jeg på livsmestringskurs igjen, og det var som alltid hyggelig og lærerikt. Jeg trives virkelig i selskapet til de andre som er der, og kursholderne er utrolig hyggelige. Dagen etter var det på tide med ny behandling hos fysioterapauten, og så hadde jeg kjøretime på onsdagen hvor jeg øvde på rundkjøringer. På torsdagen tok vi fredagen på forskudd og koste oss med potetgull og Prison Break, og ellers så skjedde det ikke så mye for min del denne uka.

Jeg hadde "fri" fra alle behandlinger og planer torsdag til mandag, og det var sårt tiltrengt, for etter å ha hatt en periode med mer overskudd og energi enn på lenge, så er jeg på nedtur og trenger mer hvile igjen. På lørdagen skulle jeg egentlig øvelseskjøre, men jeg var nedsylta og følte meg syk og forkjøla, så jeg tilbrakte dagen på sofaen. Ved hjelp av Amla-C, manukahonning, Tart Cherry, diverse urte-te og grønn te, så var jeg nesten helt bra igjen på søndag, og på mandagen var det nesten glemt! Mens jeg slappa av i helga, strikka jeg mi aller første lue!

 

 

Mandagen denne uka, så fikk jeg en overraskelse i posten av Cilie, og det var utrolig koselig. Det finnes så mange skjønne mennesker, og Cilie er ett av dem! ♥ Jeg farga også håret mitt rødt, men gleden var kortvarig (som det ofte er med rød hårfarge), så jeg må nok farge over det igjen snart. Heldigvis har jeg hårfarge stående i skapet, for jeg er blakk og har ikke råd til noen ny akkurat nå. Hehe.

 

Håret var mer ildrødt enn på dette bildet her, men med kompaktkamera og litt dårlig lys var det vanskelig å få til noe bedre bilde. Fargen var mer lik som den jeg hadde i DETTE innlegget.

 

Tirsdag var det behandling hos fysioterapauten igjen, og denne gangen fikk jeg lekre triggerpunktsplaster på kjevene. Sexy! Det var Big Smile Day på Cubus, så vi tok en tur på Bjørkelangen slik at jeg fikk kjøpt meg litt klær med 30 % avslag, og ny vinterjakke som jeg fikk 50 % avslag på. Juhuu! Hadde egentlig ikke råd til noe klær akkurat nå, men jeg trengte både ny bukse og ny vinterjakke, så da kunne jeg nesten ikke gå glipp av disse rabattene. Etter handleturen var jeg så gåen at jeg lå rett ut til dagen etter. Da var det tidlig opp og inn til Lillestrøm på parterapi for første gang siden august, og deretter kjøretime hvor jeg virkelig fikk kjørt meg. Kjørte i det kjørelæreren omtalte som Norges vanskeligste trafikkområde - "Alfaset-rundkjøringa" og området der omkring. Etterpå var jeg helt gåen, så da jeg kom hjem lå jeg rett ut til langt utpå dagen på torsdag.

 

Vinterjakka mi, bilde lånt fra Cubus, HER.


På torsdag ettermiddag var det på'an igjen - tok bussen innover til Lillestrøm for å delta på mørkekjøringsdemonstrasjon. Jeg hadde litt dødtid som jeg brukte til å begynne litt på julegavene, og så var det klart for å lære noe! Mørkekjøringsdemonstrasjonen foregikk i Aurskog ca. 5 minutter fra der jeg bor, men siden reglene sier at man må delta både på intro, demonstrasjon og oppsummering, så måtte jeg altså ta buss inn til Lillestrøm, vente i 50 minutter, bli kjørt ut til Aurskog for å delta på demo, for deretter å bli kjørt inn til Lillstrøm igjen og delta på 3 minutter med oppsummering, før jeg måtte vente i 45 minutter og ta bussen tilbake til Aurskog. Haha!

Aurskog-Lillestrøm-Aurskog-Lillestrøm-Aurskog på drøye 5 timer er i overkant mye. Gjett om jeg var ferdig da kvelden var omme...!? Jeg lærte i alle fall overraskende mye, og nå er det endelig overstått! Og dere - BRUK REFLEKS! Vi var bare 2 av 8 på kurset som hadde refleks på oss, og det var dobbelt så mange som til vanlig. Uten refleks er dere klin umulig å se ute i trafikken. Det er ikke flaut å bruke refleks, og det er utrolig lite kult å dø eller bli alvorlig skadd fordi man dropper refleksen! Om ikke du synes det er så nøye med ditt eget liv, så ta i alle fall hensyn til bilistene som er ute og kjører - de fleste har lite lyst til å ha et liv på samvittigheten.

I dag har jeg bare tatt livet med ro, drukket te og varm soyamelk med CocoCeps (min form for kakao!) - og nå har jeg omsider blogga for dere også. Jeg må nok bli flinkere til å oppdatere litt oftere, for jaggu blir de lange disse hverdagsinnleggene mine! Hehe. :)

 


Et aldri så lite bilde av Ida-Alexandra siden det er helg og all ting!

Hva har dere gjort i det siste? Har dere begynt med julegavene enda?
God helg!

Overraskelse i posten - til meg! :D

I dag da jeg sto opp, lå posten allerede på kjøkkenbenken. En grønn konvolutt med en fremmed (og veldig fin!) håndskrift og mitt navn og min adresse på! Spennende, spennende. Jeg snudde konvolutten og der så jeg ingen avsenderadresse, men dette:

 

Det var så godt som en avsenderadresse, for jeg veit om bare én person som jevnlig bruker uttrykket "bestest mulig". Hihi. Det er nemlig en av mine fibrovenner, Cilie!

 

Åpna ivrig konvolutten og fikk bekrefta det jeg allerede hadde gjetta meg til. Cilie er en skikkelig gledesspreder når hun ikke sender søte hilsner i posten også, men denne gangen holdt det visst ikke med muntre ord på facebook. :)
Ikke bare fikk jeg en koselig hilsen, men jeg fikk ei fin gave også! En fibro-nøkkelring! Skje, håp-sløyfe, sommerfugl og lilla perler. Lilla og sommerfugler er symboler for fibromyalgi, og ei skje er et symbol på tilmålt energi (les The Spoon Theory HER, så skjønner du mer). Jeg hvinte av begeistring, og skjønte at samboeren min ikke har somla seg til å lese The Spoon Theory da jeg nærmest hylte "OOOOH, EI SKJEEE! EKSTRA SKJE TIL MEG!!" og han bare kikka rart og uforstående på meg. Ekstra skje (altså mer energi) er noe man alltid ønsker seg når man har fibromyalgi eller andre sykdommer som fører til (eller kan føre til) utmattelse. :) Så tusen millioner takk, Cilie! You made my Monday!

Ta gjerne en titt innom bloggen til Cilie og legg igjen en hyggelig hilsen til henne, så kanskje hun får en fortreffelig mandag hun også! :)

Jeg har strikka lue!

Til jul i fjor, så fikk jeg et gavekort på Panduro i Sverige av mamma og dem, og det valgte jeg å bruke på en Quick Knit Ø 28 cm, en Quick Knit rektangulær 35 cm og Molly akrylgarn i brunt, lilla og rosa. Jeg er ikke akkurat noen strikkedame, så "strikking for dummies" er nok mer min greie enn vanlig strikking. Altså, jeg kan å strikke, så vidt det er, men jeg har ikke tålmodighet til å drive med det, og jeg hater når det blir for stramt eller for slakt eller jeg mister ei maske eller gjør noe annet dumt fordi jeg ikke er helt våken. Veldig synd at jeg ikke er noen strikkedame, for jeg elsker strikkede og heklede plagg!

Jeg brukte gavekortet mitt allerede i vinter, men alt sammen har blitt liggende i en skuff fram til i går. Jeg har ikke akkurat vært så mye i det kreative hjørnet det siste året, men nå kjenner jeg at jeg begynner å få tilbake lysten og kreftene til å lage litt ting igjen. Hurra! I går skulle jeg egentlig vært ute og øvelsekjørt, men siden jeg våkna opp og følte meg elendig og bare følte meg mer og mer nedsylta og forkjøla ettersom timene gikk, fant jeg ut at det var best å holde seg hjemme og ta det rolig. Det var nok en god idé, for selv om jeg fortsatt ikke er helt pigg, så er jeg mye bedre allerede. Mens jeg allikevel lå på sofaen, fant jeg ut at jeg måtte ha noe å henge fingrene i, så jeg lette fram quick knit og garn og satte i gang.

Med tanke på at mine tidligere strikkeprosjekter har begrensa seg til en og annen lapp på barneskolen, ei lue som mamma strikka mesteparten av på ungdomsskolen og en halv leggvarmer da jeg var sånn 16-17 år, så er jeg ganske fornøyd med meg selv nå som jeg har laga ferdig ei hel lue helt selv på bare ei helg. Strikkinga blei jeg ferdig med i går, og i dag har jeg laga dusk og pynta den med en blomst. Quick Knit gjør strikking latterlig enkelt og mye morsommere enn vanlig strikking. Dere kan se hvordan man gjør det på YouTube, HER.

 

...Så vidt kommet i gang!

 

...Woho, her går det unna!
...Og før jeg tok kvelden var lua ferdig strikka. Jeg har aldri strikka så mye på en dag noen gang.

 

...Det var bare så vidt jeg huska hvordan jeg skulle gjøre det, men dusken laga jeg av å snurre masse garn rundt to "smultringer" av papp....Klippet opp i midten mellom de to papp-smultringene....Etter en aldri så liten hårstuss var dusken klar for montering!
Ferdig lue med dusk og blomst! Blomsten er egentlig to blomster som er satt sammen. Jeg glemte å ta bilder av prosessen, men jeg har altså brukt en firkanta Knit-Wit til den lilla blomsten (under), en rund Knit-Wit til den rosa blomsten (øverst) og en sølvfarga knapp i midten. Dere kan se hva Knit-Wit er og hvordan den brukes på YouTube, HER.

 

...Og sånn ser lua ut på meg!...Sett fra siden.Tadaaa!

Hva synes du?
Har du prøvd Quick Knit før?

God hELG!

Hihi. Noe av det som er festlig med å bo her vi bor, er det rike dyrelivet rett utenfor huset vårt. I det siste har vi sett en hel masse elg på jordet bak huset.
De tre første bildene tok Andreas og jeg sammen 28.9.2012, det nest siste tok Andreas 1.10.2012 og det siste tok han 2.10.2012.

God helg!

Roser fra min kjære!

Sendte min kjære avgårde for å hente noen pakker fra iHerb, handle litt og fylle tanken på bilen i går mens jeg laga middag (det var jo trippel trumf trumf trumf trippel trippel trumf trumf!). Da han kom hjem, hadde han greid alt sammen, og attpåtil hadde han med en bukett roser til meg og sa: "Du er søøøt!". Hihi. ♥

Jeg røska opp pakkene fra iHerb, treiv pilleetuiet som jeg har bestilt til han opp av pakka og sa "Du er også søøøt!". Vi blei veldig glade og levde en lykkelig kveld, men han får ikke bruke pilleetuiet sitt før jeg har fått tatt bilde av alle iHerb-tingene, og det har jeg ikke tenkt til å gjøre før jeg kanskje har fått flere iHerb-pakker seinere i dag. Jeg derimot, kan nyte synet av rosene mine midt oppi alt oppussingsrotet (og alt det andre rotet). :)

 
Sant at kjæresten min er snill?
Hva synes du er den mest romantiske gaven: Roser eller pilleetui?

*Fnis*

Mine ordrer fra iHerb de siste månedene.

Nå er det lenge siden jeg har vist dere pakkene mine fra iHerb, så jeg tenkte å poste et innlegg med bilder av det jeg har bestilt fra i sommer en gang og frem til nå. :) Dere som har fulgt meg en stund, veit at store deler av mat- og kosmetikkbudsjettet mitt blir svidd av nettopp på iHerb, så det blir en del pakker derfra i løpet av et år.

Jeg linker alle varene bortsett fra vareprøvene, så det er bare å trykke på den lilla teksten, så kommer dere dit de kan kjøpes. Noen av produktene er ikke lenger i salg på iHerb dessverre, men jeg har linket til dem allikevel, så kanskje dere kan finne dem et annet sted hvis dere synes de ser interessante ut. :)

 

Dette kom i går: Måltidserstatter med vaniljesmak, måltidserstatter med sjokolade, måltidserstatter med jordbær, tamari soyasaus, Pukka-te, Aloe Vera-kapsler og Tart Cherry-konsentrat.Dette kom også i går: Hårfarge rød, hårfarge brun, sjampo, balsam, Camellia ansiktskrem, glansemiddel, pilleetui og ansiktssvamper.


Ganske nylig fikk jeg dette i posten: Stor steke-kokosolje, liten steke-kokosolje, økologisk kamillete, stor extra virgin kokosolje, spirulinapulver, maskara, leppomade med mint, leppomade med vanilje og leppomade med granateple.Samme uka fikk jeg dette: barberkrem med kakaosmør, barberkrem for menn, Tart Cherry-konsentrat og pinsett.I august fikk jeg dette: Cornflakes uten tilsatt sukker, måltidserstatter med sjokolade, måltidserstatter med bær, rismelkpulver, tørkede kirsebær, "Seaweed snacks", kokosvann med "pink guava", glutenfri pasta "Little Dreams", glutenfri pasta "Vegetable Spirals" og noen vareprøver.I august fikk jeg også flekkfjerner, tomme kapsler str. "0", tannkrem fra Tom's, tannkrem fra Jason, bind (som jeg så og si aldri bruker, siden jeg normalt bruker Moon Cup), calming for katter, tomme kapsler str "3", kattegodis og en vareprøve.Dette fant også veien fram i august: aktivert bygg, hampfrø, hamp-shake, greens, kamillete med sitron, kokosvann med "pink guava" og noen vareprøver.Glansemiddel, respons-krem, glidemiddel, håndrens og intimservietter.I juli kom dette: hampfrø, håndsalve med sitron, håndsalve med appelsin, leppomade med jordbær, leppomade med peppermynte og en vareprøve.Oppvaskmiddel (refill), Camellia Care ansiktskrem, hårkur, hårfarge, ansiktsspray, deodorant for menn, kokosolje for hud og hår, kakaosmør med jojoba, sheasmør, leppomade med lavendel, havtornolje, BeeCeuticals dagkrem, BeeCeuticals nattkrem, BeeCeuticals øyekrem, sminkekost-sjampo, bambussokker, bambushansker, bambusklut, ansiktssvamper og sminkekost.Kokosvann naturell, kokosvann med mango, kokosvann med "pink guava", kokosvann med ananas, Yerba Mate-te, iste og Numi's collection-te.Rå barer med kakao og kokos, steke-kokosolje, greens, bipollen, rått kakaopulver, soyamelkpulver, økologisk karripulver, syltetøy med tranebær og blåbær, rå agave, Stevia Vanilla Creme, kanel i kvern, açaípulver, amla-C, Tart Cherry-konsentrat, glutenfri spaghetti, lucuma og himalayasalt.Glutenfri pasta, rå barer med spirulina, hampfrø, kokosvann med fersken og mango, Tart Cherry Butter, vaniljeekstrakt, tomme kapsler str. "0".Kattesand-deodorant, intimvask, deodorant "Summer Spice", deodorant "Autumn Breeze", krystalldeodorant med kamille og grønn te, luftfrisker.

 

Husk at dere kan lese iHerb-guiden min HER og at dere kan se ei liste over en del av tingene jeg pleier å bestille fra iHerb HER.

Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre, og jeg blir kjempeglad, siden jeg får poeng som jeg kan handle for på iHerb. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1814 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $6.

Pleier du å handle på iHerb? Hva var det siste du bestilte derfra?

Ny header!

I dag har jeg for første gang siden mai 2011 gjort en aldri så liten forandring på bloggdesignet. Jeg har ny header! Jeg har ikke lyst til å forandre utseendet på bloggen så mye, så forandringen er ikke stor, men den er der. Jeg har laga en header som er nesten helt lik som den forrige jeg hadde, bare med andre bilder. Håper dere liker den bittelille forandringen her inne! :) Jeg er ikke akkurat noen guru når det kommer til design og bilderedigering og sånt, så jeg holder det enkelt og har valgt ut noen bilder som jeg synes er med på å representere meg og bloggen min.

 

Den nye headeren:

 

Den gamle headeren:Hva synes dere?

Grønnkålchips: 3 ulike smaker!

Som jeg fortalte dere på facebooksida til bloggen min i slutten av september, så er jeg nyfrelst! Samboeren min kom nemlig hjem med dette bustehodet her en vakker dag:

 

En diger grønnkål! O' lykke! Helt siden før vi skaffa oss dehydratoren for rundt et år siden, så har jeg hatt lyst til å lage grønnkålchips. Har sett at flere av mine favorittbloggere har skrevet om det, og det ser og høres bare så utrolig godt ut! Siden det var første gang jeg skulle lage det, valgte jeg å følge noen ferdige oppskrifter, slik at det var idiotsikkert. Valgte meg tre ulike oppskrifter fra bloggen til Mjuuugly, siden jeg hadde alle ingrediensene jeg trengte i huset til hennes oppskrifter.Her er grønnkålen vaska og rensa og klar til bruk!

 

...Sånn ser det ut inni dehydratoren når det står på!

 

Første omgang er med "ostete" smak, oppskriften finner dere HER.Andre omgang laga jeg med tacosmak, oppskrift finner dere HER.M-m-m, grønnkålchips!Og den siste omgangen laga jeg med raw sour crem & onion, oppskrift finner dere HER.Anbefaler dere å ta en grundig titt på bloggen til Mjuuugly, og anbefaler dere absolutt å prøve grønnkålchipsene. De kan fint lages i komfyren, så dere trenger ikke dehydrator. Min favoritt er den med den ostete smaken, men alle blei gode og dette er et supert alternativ til potetgull. :)

Har du smakt grønnkålchips før?
Hva synes du?

Økologisk geitost fra Ommang Søndre.

Som jeg fortalte i blogginnlegget mitt om Matstreif, så kjøpte jeg en økologisk geitost da jeg var der, og den var så god at jeg synes at den fortjener sitt helt eget innlegg. Jeg synes det er vanskelig å beskrive smaken - men den var rein og kraftig og konsistensen var litt "smuldrete" på en måte. Akkurat som god geitost skal være, synes jeg.

 

Jeg kjøpte geitost fra Ommang Søndre - den minste klumpen de hadde! Har delt med min kjære, som plutselig fant ut at han liker brunost han også. ♥Økologisk mat er best! ♥Innpakka i plast inni gråpapiret....Og selve osten er dekka av voks, som man selvsagt fjerner før man spiser osten....Kontrasten mellom voks og ikke noe voks. :D...Deilige skiver med brunost!M-m-m!Åååh, himmel! Nystekte, glutenfrie boller med brunost. Lykke! ♥

 

Jeg tåler jo ikke melk, så jeg spiser vanligvis ikke noe med noen som helst form for animalsk melk i. Det går heldigvis helt fint. Ost er mitt svake punkt når det gjelder å holde seg unna melk, og da særlig brunost. Når det går for lenge uten at jeg spiser brunost, begynner jeg seriøst å drømme om det om natta - det er helt ille. Jeg kan finne på å lukke øynene, si "sim salabim, brunost!" og nesten begynne å grine når jeg åpner øynene og ser at det ikke er noen brunost der, iherdige trylleforsøk til tross.

Da jeg kutta ut melka "for godt" 1.2.2011 (etter å ha hatt noen sprekker etter at jeg kutta den ut i mars 2009), bestemte jeg meg for at jeg skulle være supernazi og holde meg 100 % unna i et år, og at jeg deretter skulle prøve ut ekte geitost og se om jeg kanskje kunne tåle det noe bedre enn produkter med kumelk. Det gjorde jeg, så jeg bestemte meg for at jeg har lov til å kjøpe to brunoster i året som jeg kan kose meg med når jeg uansett bare er hjemme og ikke skal være sammen med andre mennesker. Ja, for selv om jeg tåler geitemelk en del bedre enn kumelk, så tåler jeg ikke geitemelk heller, nemlig. Foreløbig sørger den påfølgende magevondten for at jeg ikke overskrider maksgrensa på to geitoster i året, hehe.

Jeg bestemte meg forresten i samme slengen (i 2011) for å se om jeg kanskje kunne tåle små mengder økologisk Rørossmør og andre økologiske melkeprodukter uten masse tullball i, men turte ikke å prøve på det før nå nylig. Lang og smertefull historie kort: Det blei med den ene gangen. Haha!

Er du like glad i brunost som jeg?

Mine skatter fra Matstreif + bilder fra arrangementet.

Som jeg nevnte for dere i et tidligere innlegg, så var jeg en liten tur på Matstreif lørdag 15. september. Jeg orka ikke å være der så lenge, men jeg fikk i alle fall tak i de få tingene jeg skulle ha og litt til. Det var utrolig mye å se på, men det var også utrolig mye folk, så det var ikke bare-bare å komme seg inntil de ulike bodene, hehe.

 

Jeg fikk en søt liten handlepose til alle tingene mine. :) Det var Bondens Marked jeg egentlig skulle på, men da jeg undersøkte, så var de en del av Matstreif akkurat denne lørdagen. Jeg har aldri vært på Bondens Marked før, men jeg vil tro at Matstreif var et vesentlig større arrangement og at det kanskje går litt roligere for seg de dagene det "bare" er Bondens Marked.

 

Jeg kjøpte med meg Funky Fresh Foods sin kokebok "RAW", som jeg har gleda meg så innmari til skulle komme ut. Boka er spekka med nyttig informasjon, deilige oppskrifter og fristende bilder. Jeg gleder meg til å prøve ut noen av oppskriftene og er stolt av å ha denne i bokhylla mi.I boden til Funky Fresh Foods kjøpte jeg en hampsjokolade fra SanaBona også. Jeg kjøper svært sjelden sjokolade med rårørsukker i, men gjorde et unntak denne gangen. Den var ikke så god som jeg hadde forestilt meg at den skulle være - jeg elsker jo både sjokolade og hampfrø, så jeg hadde ganske høye forventninger. Den var ganske tørr og litt syrlig i smaken. Den gikk ut på dato rundt de dager jeg kjøpte den, så det er mulig det var derfor den smakte litt "tamt". Jeg har hørt fine ting om denne tidligere, så det er mulig jeg gir den en ny sjanse seinere, men da skal jeg sørge for å kjøpe en som er litt ferskere.Jeg plukka med meg noen gratismagasiner også. Temmelig stor kontrast på forsida til "Ren Mat" og "Noahs vegetarmagasin". Ingen tvil om at jeg foretrekker den sistnevnte forsida! Hehe. :)Sist, men ikke minst, så kjøpte jeg ekte, økologisk geitost (brun). Jeg tåler jo ikke melk, men geitemelk fungerer en del bedre enn kumelk. Siden brunost er noe av det desidert beste jeg veit om og det ikke akkurat finnes noe vegetabilsk alternativ til brunost, så har jeg unnet meg ekte, brun geitost et par ganger etter at jeg kutta ut melka. :)

Prøvde å ta litt bilder fra selve arrangementet også, men det var lettere tenkt enn gjort, siden det var så mye folk der! Her kommer i alle fall de bildene som blei sånn passe. :)

 

Litt av boden til Eventyrsmak - Matglede fra Kunstnerdalen.

 

Deler av en bod hvor de solgte sjømat.Ferske grønnsaker!Enda mer ferske grønnsaker!Hadde garantert kjøpt meg en brownie om de ikke hadde vært utsolgt for øyeblikket - blir ikke stort bedre enn dette! :DJosefine Andrén fra Funky Fresh Foods serverte smoothies som en Gud!Litt reklame for Bondens Marked. :)Krydder og teer - mmmm!...Og et oversiktsbilde fra deler av arrangementet!

Var du på Matstreif i år?

Mine loppisfunn!

Som jeg fortalte dere i går, så var jeg en liten tur på loppemarked på onsdag. Jeg fant ikke så mye og brukte bare 40 kroner, men er rimelig fornøyd med fangsten. Kom hjem med fire hjerteskåler/-former som er maken til de fire jeg har fra før + et bål-toastjern som ser så godt som nytt ut. De toastjernene koster fort 350-500 kroner hvis en skal kjøpe dem nye, så jeg er strålende fornøyd og gleder meg til å prøve ut vidunderet over bålet i vinter.

 

Fire fine ildfaste hjerteformer som er like fine til både å lage sjokoladefondant i og servere godis i. 20 kroner ga jeg for disse - jeg ga vel rundt 200 kroner for de jeg har fra før av som ser helt like ut (riktignok inkludert en puslete créme brûlée-brenner som jeg aldri har brukt til noe annet enn å fyre opp i ovnen med)!Slik ser toastjernet ut i lukket tilstand - det kan umulig være mye brukt, om det er brukt i det hele tatt. Se så reint og fint det er! :) Det veier nesten ingenting, så det er lett å bære med seg....Og sånn ser det ut inni. Jeg holdt på å dø litt da hun sa hun skulle ha bare 20 kroner for det - jeg var ikke sein om å takke ja til det tilbudet! :D

Liker du å gå på loppemarked?
Har du funnet noe fint på loppemarked i det siste?

Update for de siste ukene. :)

Endelig er tida inne for et skikkelig hverdagsinnlegg! Jeg må seriøst få ut fingeren litt oftere, så dere slipper å vente så lenge og slik at det ikke blir så innmari mye å fortelle om hver gang. Det blir jo reine bibelen når jeg først forteller. Hehehe. Vel - siste hverdagsinnlegg var 17. august, så jeg får vel begynne der jeg slapp.

Helga 18.-19. august så flytta lillebror-Bjørnar til Hamar for å studere, så da var Andreas og jeg barnevakt for lillebror-Benjamin slik at mamma og stefaren vår kunne hjelpe Bjørnar med flyttinga. På lørdagen var vi en bitteliten tur på Aurskog Mart'n og tok dessuten en aldri så liten handletur på Prix som nettopp hadde bygget på butikken. Det skal jeg si var en positiv overraskelse - jeg fant både økologisk paprika, økologisk avocado, usøta soyamelk, og tre typer melkefri sjokolade søta med xylitol på en og samme handlerunde. Her ute på bondelandet må en da virkelig si at det var ganske imponerende, og jeg tok en aldri så liten jubeldans. På kvelden koste vi oss med taco og filmen "9", før vi gikk og la oss.

 

Min lille rotte av en bror gleder seg til taco!


På søndagen var det nydelig vær, så da tok vi med oss Benjamin og en venn av han opp på hytta for å bade litt. Der var lillebror-Magnar og tre kamerater av han også. :) Vannet var iskaldt etter mye regn, men vi fikk da svømt litt og kost oss allikevel, og ingen kan si at vi ikke hadde det moro. Vi tok med oss to gutter, og leverte to smurfer - håper ingen foreldre hadde noe imot det! Haha!

Mandag 20. august var det tid for en ny time i parterapi, og det gikk bra denne gangen også. Så hadde jeg psykiatrisk sykepleier her på onsdagen, og hadde min aller første kjøretime på fredagen! Jeg har valgt å kjøre hos Vei-viser'n i Lillestrøm, samme sted som jeg tok trafikalt grunnkurs i vår. Jeg hadde med meg Andreas siden det er han som øvelseskjører med meg til vanlig, og selv om det var en smuuule uvant å gå fra vår digre, gamle Volvo 850 til kjøreskolens snertne, nye et-eller-annet, så gikk kjøretimen ganske bra. Mest sentrumskjøring og landevei den første gangen. Fikk endelig levert legeattesten min på trafikkstasjonen også, og det var godt å få gjort.

Uka etter starta med en time hos fysioterapauten på mandagen, og så hadde jeg min første time hos psykomotorikeren siden januar/februar på onsdagen. Vi har hatt en pause i behandlinga mens jeg venta på å få i orden søknaden om å få drosje på medisinsk grunnlag, og så hadde hun ferie, men nå er vi endelig i gang igjen. På fredagen hadde Andreas sin siste dag på jobb før han begynte på ferien sin, men på grunn av festligheter med jobben, så kom han ikke hjem til meg før på lørdagen. På lørdagskvelden var vi i bursdagsselskapet til Ann-Kristin, og det var kjempekoselig. :D

 

Jeg, Morten og Linn Kathrin koser oss i bursdag!


I ferien til Andreas skulle egentlig gangene pusses opp her hjemme, så han starta ferien med å flytte alle tingene som hører til i gangene inn i stua og andre steder hvor det er plass - og der står de fint enda gitt, selv om det er fem uker siden. Oppussinga gikk nemlig ikke helt som planlagt og vi fikk 2 uker hvor vi ikke kunne gjøre noe som helst der ute. Han fikk jo gjort litt andre ting her og der, så ferien var ikke helt bortkasta, men han blir nødt å jobbe ganske intensivt frem mot jul, stakkars, om han skal rekke å bytte alt som skal byttes og bli ferdig med gangene før kulda virkelig setter inn for alvor. Kuldegradene har allerede begynt å komme om nettene, og det er iskaldt i gangene, så jeg håper at det går fort fra nå av.

Tirsdag 4. september var Malene her en tur, og det var superkoselig som alltid. Jeg fikk snakka på henne hull i hodet og servert henne både impulsgrateng og raw brownies, så for min del var besøket i aller høyeste grad vellykka. Hehe. :) Dagen etter var det dags for fysioterapi igjen, og på fredagen hadde jeg ansvarsgruppemøte med NAV, psykiatrisk sykepleier, fysioterapauten og fastlegen min. Jeg blei ikke så mye klokere enn det jeg var i utgangspunktet, men jeg er veldig glad for at vi greide å samle alle på ett sted til samme tid. Jeg fikk forlenga AAP med et år til, og ellers snakka vi litt om utredning, stønader, hverdagen min og så videre, og så planla vi et nytt møte i begynnelsen av mars.

Uka etter var det legetime på tirsdagen, fysioterapi på onsdagen og så tok vi en ganske spontan linsekontroll på fredagen, slik at vi fikk bestilt nye kontaktlinser til oss begge. Denne dagen fikk jeg også ENDELIG kjøpt meg et par mørke BHer. Jeg har lett siden før jul i fjor, så det var full jubel når de nå endelig hadde fått inn noe mørkt i min størrelse. Hurra! Brukte også litt penger vi ikke har på Kremmerhuset og Ikea - det blei noen nye puter i sofaen, noen nye lysestaker og litt småtteri.

På lørdagen kjørte vi til Oslo for at jeg skulle få litt øvelseskjøring, og da tok vi også turen innom Matstreif. Der var det helt vilt mye folk, så jeg orka ikke å bli så lenge, men jeg rakk å handle litt før jeg flykta tilbake til bilen. Vi kjørte litt rundt og var en tur på Holmenkollen før vi reiste hjem på kvelden. På veien hjem ringte stefaren min og var passe panisk, for mamma blei sendt i ambulanse til sykehuset med brystsmerter og skyhøyt blodtrykk. Vi kjørte rett hjem til dem for å passe på småsøsknene mine, så det blei en lang dag. Mammaen min er hjemme igjen nå, men de har fortsatt ikke funnet ut hva som er galt med henne, så jeg krysser fingrene for at vi snart får noen svar.

 

Bondens marked på Matstreif! ♥


Mandag 17. september fikk jeg den forferdelige nyheten om at Edward-Sokrates var død. Samme dag hadde jeg en kjøretime som utrolig nok gikk bra, og så var det hjem igjen og nærmest bare snu i døra, før jeg hadde min første kurskveld på livsmestringskurs på Ahus. ...For en dag! Jeg trenger vel ikke engang å fortelle at jeg lå rett ut hele tirsdag. Onsdagen var jeg hos fysioterapauten igjen og på fredagen var det tid for kjøretime nummer 3. (Eller 5 og 6 for å være helt nøyaktig - jeg har da dobbeltimer!)

Mandag 24. september begynte Andreas på jobb igjen etter ferien, og for min del fortsatte dagene som vanlig. Hadde fysioterapi på onsdagen og var til spirometri på legekontoret på tordagen. På fredag reiste vi til Vestfold for å besøke familien til Andreas - min første Vestfoldtur siden jul i fjor! Jeg kjørte hele veien, og det gikk kjempefint. Var ganske seint da vi endelig kom fram, så vi satt bare oppe ei lita stund og spiste litt mat og sånn før vi la oss.

Lørdagen møtte jeg Ida, Anette og kusine-Jenny på Babels i Tønsberg, og det var kjempehyggelig! Deilig å komme seg litt ut og treffe gode venninner (og kusine!) - det skjer ikke akkurat for ofte! Nydelig mat fikk jeg servert også. :) Jeg fikk en supersøt gave av Anette: Hjerteformede kakeutstikkere! Helt perfekt! Etter noen timer i byen dro jeg hjem til svigers og hvilte ei stund, før jeg dro og besøkte den andre Anette-venninna mi. Der fikk jeg for en gangs skyld sett den skjønne sønnen hennes i våken tilstand og jeg hadde en kjempekoselig skravlekveld med en av verdens beste venninner. ♥ Søndagen var det familieselskap for svigerinne-Renate som fylte 19 år, og så kjørte vi hjem igjen.

 

Kakeutstikkerne mine! ♥

 

Mandag denne uka her var det kurskveld nr. 2 for livsmestringskurset. Kurset er nå flytta til Aurskog istedenfor siden både kursholderne og en del av deltakerne kommer fra området rundt her, så det er jo ganske kjekt. Denne gangen handla det om selvfølelse og selvtillit - viktige temaer! Det er overhodet ikke nytt for meg, for jeg har lest om og jobba en del med dette tidligere, men du verden så godt det er med en påminnelse en gang i blant!

Tirsdagen var det fysioterapi og onsdag var psykiatrisk sykepleier på hjemmebesøk igjen. På ettermiddagen klinka jeg jammen til med en aldri så liten tur på loppemarked også! Jeg har ikke vært på loppemarked siden jeg var lita, så det var morsomt å se. Det var ikke så mye interessant der for min del, og det lille som var blei borte sinnsykt fort. Jeg brukte hele 40 kroner, og mine loppisfunn kan du lese om seinere. På loppemarkedet møtte vi også Veronica, og vi blei med henne hjem en tur etterpå - kjempekoselig! Jeg forelska meg helt i kattungen hennes på 13 uker, som var så utrolig tillitsfull og skjønn.

Torsdag blei Ida-Alexandra chippa og kastrert og i går hadde jeg kjøretime igjen. Ikke nok med at jeg hadde kjøretime - men jeg sykla for første gang siden mai og tok bussen for første gang siden februar også! Rimelig slitsomt, men jeg overlevde. Traff Tonje på Meny før timen min, og etter timen min handla jeg noen gaver og så traff jeg Thorbjørn mens jeg venta på bussen hjem igjen. Koselig!

I dag tar jeg det bare helt med ro, og har fortsatt ikke kommet meg ut av pysjen. I kveld skal Andreas og jeg kose oss med raklett - ikke den oprinnelige varianten med smelta raklett-ost, poteter og sylta grønnsaker og slikt altså, men vår egen variant. Vi slenger ganske enkelt raklettgrillen på bordet, sammen med masse deilig mat i små skåler. I dag blir det rista brød, indrefilet av kylling, kyllinglever, hvitløk, chili, minimais, mais, spinat, ulike paprikaer, sopp, fløte, smøreost og masse deilig krydder. M-m-m!  Selvfølgelig med glutenfrie og melkefrie varianter for min del. :)

 

Dagens frokost: Eggerøre, tomater, avocado og "All Purpose"-krydder.

Har dere ei fin helg? Hva gjør dere for noe?

Ida-Alexandra og jeg sier hei!

Nå har jeg jammen ikke posta et skikkelig hverdagsinnlegg siden august, så det begynner å bli på tide! Meeen det blir nok ikke i kveld, for nå er jeg sliten og vil bare titte innom og si hei fra meg og katten. :) Ida-Alexandra fylte 6 måneder i går, og blei kastrert og chippa. Neste uke skal hun vaksineres også. Hun er rimelig slapp i dag i forhold til hva hun pleier, men det virker som om hun har det greit, for hun både maler, spiser og går på do. Hun er ikke kjempeglad for å gå med body, så hun har fått ei pause fra den nå i kveld som vi er her og kan passe på henne hele tida. :)

 

Rimelig sliten pusejente som slapper av i sofaen.
...Men snart er hun nok like frisk og rask som dette igjen! :)

 

God helg! ♥

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits