oktober 2013

Mine siste iHerb-pakker + BILLIG DHL Express!

Siden det er fryktelig lenge siden jeg har vært særlig aktiv på bloggen min, er det også fryktelig lenge siden jeg har delt hva jeg har handla på iHerb - faktisk ikke siden 9. januar! Det har blitt mange pakker siden den tid, men nå skal jeg først og fremst dele de jeg har fått den siste uka.

I løpet av de snart 3 årene jeg har vært fast kunde hos iHerb har jeg kun brukt billigste fraktalternativ (Global Priority Mail), men akkurat nå er det billig-billig frakt på DHL Express, så jeg bestemte meg for å prøve det! Velger man billigste fraktalternativ koster det $4, og man kan ikke overstige 4 pounds (1840 gram) i shippingvekt. Det tar ca. 1-4 uker å motta pakken, og man må hente pakken på nærmeste postkontor/post i butikk.

Akkurat nå koster det $8 for DHL-frakt, og den kan veie dobbelt så mye - inntil 8 pounds. Vil man bestille enda tyngre pakker går det også helt fint - da betaler man $1 ekstra for hvert ekstra pound. I praksis vil det si at vektmessig er DHL Express like billig som Global Priority Mail akkurat nå. I tillegg tar det kun 2-4 dager å motta pakken, og den blir levert på døra. Jeg aner ikke hvor lenge denne prisen gjelder, så jeg anbefaler dere å benytte dere av det så fort som mulig om dere har planer om å bestille noe tungt - eller bare vil ha pakken raskt levert.

Jeg trengte å bunkre opp litt akkurat nå og har i tillegg begynt litt på julegavene (som dere foreløpig naturligvis ikke får se), så jeg har bestilt og mottatt totalt 20 pakker med DHL Express den siste uka. Grunnen til at jeg har bestilt så mange pakker, er selvsagt at jeg passer på å holde meg under 200 NOK på hver pakke, slik at jeg slipper å tenke på toll/mva. Jeg tror kanskje jeg hadde sluppet unna uansett siden det ikke sto noen verdi utenpå pakkene, men jeg turte ikke å ta sjansen.

I går fikk jeg en mail fra iHerb om at de har GRATIS shipping på Global Priority Mail for alle ordre over $40 i hele oktober, så hvis man skal bestille noe dyrt og har tid til å vente litt på det, så er nå det rette tidspunktet å gjøre det på. :-)

 

Disse pakkene kom i dag - resten fikk jeg i forrige uke. Reine julaften! :-D

 

Extra virgin kokosolje fra Jarrow Formulas, extra virgin kokosolje fra Garden of Life, økologisk ghee (klarna smør), raw honning i glasskrukke (denne er for tung til at man kan bestille den med Global Priority Mail), syltetøy med ananas og mango, Larabar med sjokolade og hasselnøtt, kaldpressa og økologisk hampolje, raw antioksidanthonning og agavesirup med jordbærsmak.

 

Extra virgin kokosolje fra Jarrow Formulas, extra virgin kokosolje fra Garden of Life, økologisk ghee (klarna smør), raw kokosnektar, Garlic and red pepper-krydder, Tuscan brøddipp-krydder, raw antioksidanthonning, raw honning med granateple og agavesirup med sjokolade.

 

Måltidserstatter med vaniljesmak, måltidserstatter med sjokolade, måltidserstatter med jordbær,aloe vera-juice (hele bladet), aloe vera-juice (indrefilet), kokosjuice (denne er også for tung til at man kan bestille den med Global Priority Mail, men man kan bestille enkle, større bokser HER) og akasiefiber.

 

Økologisk popcorn, økologisk gurkemeie, Yummy Earth fruit snacks, te med jordbær og kiwi, økologisk og varmende rooibos-te, rismelksjokolade og rismelksjokolade med krønsj.

 


Aloe Vera gelé + juice
, tranebær-juicekonsentrat, Urinary Flow (forebyggende mot urinveisproblemer), tranebærekstrakt og to GIGANTISKE pilleetuier med fire rom for hver dag.

 

Dosåpe fra J.R. Watkins, dosåpe fra Ecover, dosåpe fra GreenShield Organic, kjøkkenhåndsåpe, sminkefjerningsservietter, kondomer, enda mer kondomer, Every Man Jack deodorant med mint, Herbal Cowboy deodorant (wild), Alba Botanica deodorant clear enzyme med aloe vera, masse gratis mini-fotfiler, Sierra Bees leppomader med kakao, mint og granateple (man kan få en leppomade av hver sort i dette merket gratis akkurat nå, kun en i hver pakke, og man kan også kjøpe dem billig slik som jeg har gjort).

 


Oppvaskpulver (disse er for tunge til at man kan bestille den med Global Priority Mail, men man kan bestille en mindre boks HER), oppvasksåpe-refill med klementin (med flaske HER), Earth Science hårkur/balsam, Giovanni hårkur, Alba Botanica balsam, snøkrystall-såper, Sierra Bees leppomader med kakao, vanilje og mint, ansiktskrem med solfaktor og enda mer gratis mini-fotfiler.

 


Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre (eller $10 om du handler for over $40), og jeg blir kjempeglad, siden jeg får poeng som jeg kan handle for på iHerb. Passer du på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Bruker du linkene i dette innlegget trenger du ikke å fylle inn koden min, for da skal den legge seg til automatisk. Du kan lese min iHerb-guide HER, se hva jeg pleier å handle HER og du kan melde deg inn i facebookgruppa for iHerb-kunder i Norge HER.

Bruker du noe av dette, eller fikk du kanskje noen ideer til din neste iHerb-handlerunde?

Elgstek med tilbehør.

I går laga jeg noe jeg aldri har laga før, og heller aldri hadde smakt: Elgstek! Jeg var veldig spent på resultatet. Steken var over 1,8 kilo og blei kjøpt i ferskvaredisken på MaxiMat for noen dager siden. For en gangs skyld tenkte jeg at jeg skulle skynde meg å dele det med dere, før jeg glemmer hele greia.

Steken viste seg å være ganske trælete og seig, men den var saftig og god på smak. Neste gang tror jeg at jeg heller skal satse på en liten stek - jeg aner ikke om det har noe å si, men jeg vil tro at mindre stek = yngre elg = mørere kjøtt. Noen innvendinger eller gode råd her?

 

 

Jeg brukte:
Elgstek
Timian
Salt og kverna pepper
Ghee (klarna smør)
Gulrot, løk og stangselleri
Poteter og brokkoli
Vann

 

Slik gjorde jeg:
♥ Jeg er ingen ekspert på dette, men jeg tok steken ut et par timer før jeg begynte å tilberede den, slik at den skulle begynne å nærme seg noe som ligna romtemperatur. Man gjør det samme med biff, for at den skal bli passe stekt uten å bli tørr.
♥ Jeg tok det jeg hadde tilgjengelig av passende grønnsaker og kutta det i biter: noen gulrøtter, en løk og litt stangselleri. Dette la jeg i en stor ildfast form.
♥ Jeg gnei steken inn med salt, pepper og timian, og så bruna jeg den på alle sider i ei stekepanne med ghee.
♥ Da steken var bruna på alle sider, la jeg den oppå grønnsakene i den ildfaste formen, og helte litt vann i formen - nok til at det dekka grønnsakene under steken.
♥ Jeg putta et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken, og stekte den på 100 °C til termometeret viste 70 °C. Hvis man vil ha en rosa kjerne, skal termometeret vise 65 °C - dette vil gi saftigere kjøtt, men her i huset er vi litt hysteriske på blodig mat.
♥ Hvor lang tid dette tar, varierer med størrelsen på steken og om den er tykk eller tynn. Denne steken var ca. 1,8 kilo og ganske tykk, og den stekte i nesten 5 timer. Hadde jeg hatt bedre tid i går, hadde jeg nok stekt den på bare 80 grader - jo lavere temperatur man bruker, jo bedre blir det (inntil en viss grense, så klart).
♥ Da steken var ferdig stekt, lot jeg termometeret sitte i så ikke safta skulle piple ut, pakka den inn i aluminiumsfolie og lot den hvile en halvtimes tid mens jeg laga sausen og venta på at potetene og brokkolien skulle bli ferdig.

 

 

Til sausen brukte jeg:
Ghee
Jyttemjøl original
Kraft fra steika og litt vann
Havrefløte (ikke helt glutenfri)
Salt og pepper
Noen dråpersukkerkulør

 

Slik laga jeg sausen:
♥ Etter å ha tatt steken ut av ovnen og pakka den inn i folie, silte jeg av krafta og kasta grønnsakene som hadde ligget i den ildfaste formen.
♥ Jeg bruna 2 spiseskjeer jyttemel i 2 spiseskjeer ghee. Det tar litt lenger tid for jyttemel å tykne enn for hvetemel, men det blir brunt, og det tykner.
♥ Jeg helte i krafta fra steken + litt vann (ca. 3 dl) og helte oppi en boks havrefløte (2,5 dl) - det er mye fløte, så neste gang satser jeg på å lage mer kraft og bruke mindre fløte (5 dl + 1/2-1 dl).
♥ Siden jeg hadde oppi så mye havrefløte og sausen dermed blei veldig lys, tok jeg oppi noen dråper sukkerkulør for å få sausen litt mørkere - dette er ikke nødvendig, og vanligvis pleier jeg ikke å bruke sukkerkulør i sausene mine.
♥ Jeg smakte til med salt og pepper og lot sausen småputre i ca. 5 minutter. 

Tips:
♥ Om du tåler det, kan du bruke meierismør istedenfor ghee, hvetemel istedenfor jyttemel og kremfløte istedenfor havrefløte.
♥ Er du veldig sensitiv overfor gluten eller har cøliaki og i tillegg ikke tåler melk, bruk f.eks. kokosmelk, soyafløte eller risfløte istedenfor havrefløte.
♥ Blomkål, gulrøtter og andre typer grønnsaker passer også fint som tilbehør.
♥ Sellerirot hadde gjort seg fint i den ildfaste formen (til å lage kraft av).
♥ Litt brunost i sausen (om du tåler det) gjør seg bra til viltkjøtt.
♥ Tyttebærsyltetøy er også vanlig følge til viltkjøtt.
♥ Det er lov å skrelle potetene, men her i huset liker vi dem best med skallet på. ;-)
Har du smakt elgstek?

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits