november 2011

Min adventskalender til dere!

Siden dere er så innmari snille og søte, har jeg bestemt meg for å ha en adventskalender på bloggen min. Hver dag fra 1. desember og fram til julaften, kommer jeg til å poste et innlegg hvor dere kan være med i trekninga av ei adventsgave. Hver luke er åpen fram til kl. 23:59 samme dag. Det kommer til å være ny påmelding hver dag, så det kan være en god idé å følge bloggen min på facebook eller bloglovin' slik at du holder deg oppdatert på alle "lukene". Det er mulig å vinne flere ganger, så følg med! :)

Siden formen ikke er helt på topp, så kan det kanskje skje at jeg ikke får posta adventsinnlegg hver eneste dag, men jeg skal gjøre så godt jeg kan. Hvis jeg ikke får gjort det en dag, poster jeg de manglende lukene når jeg er tilbake - så 24 små overraskelser vil bli delt ut uansett. Trekninga av vinneren vil skje en av de nærmeste dagene etter at "luka er åpna", og tidligst dagen etter, slik at hver luke er åpen fram til midnatt.

I kalenderen vil det bli delt ut blant annet smykker jeg har laga selv, supermat, hobbyting og andre små overraskelser. Jeg er ikke sponsa av noen - dette er rett og slett min julegave til dere, som takk for at dere er til. ♥

NB! Det er veldig viktig at du fyller ut feltet for e-postadresse, slik at jeg kan få tak i deg hvis du vinner. Når du fyller ut dette feltet, er det kun jeg som kan se e-postadressen din. De som ikke legger igjen e-postadresse, kan dessverre ikke bli med i trekninga, siden jeg ikke får sendt premien uten noen adresse og ikke har råd til å leie inn privatdetektiv for å få levert gavene. ;)

 

Adventskalender hos Lovelyliller. :D

I morra er det første desember, og jeg kjenner det bruser i blodet av iver og glede - nå går det mot jul, dere! Selv om jeg har fått meg min helt egen flax-kalender i dag (hvis jeg vinner, skal jeg riktignok dele premien med min kjære), kommer jeg nok til å tråle nettet for fine julekalendere i morra - for det er få ting som gir like mye julestemning som nedtelling til julaften og gavmilde mennesker.

Et av de gavmilde menneskene, er Lovelyliller, som skriver en fin blogg som jeg leser de dagene jeg har tid og energi, men som jeg ikke har vært så flink til å kommentere på selv om hun fortjener det. Hun er så søt og livlig og skriver om så mye fint, og hver gang jeg hører ordet gelé, så tenker jeg faktisk på henne, etter at hun hadde noen innlegg om geléporno - altså gelé som hun hadde laga sjøl.

Adventskalenderen til Lovelyliller er en usponsa give-away, og det synes jeg er veldig generøst av henne. Det blir spennende å følge med enten jeg vinner eller ei  - men selvfølgelig hadde det vært moro å være en av de heldige. :) Bli med du også da, vel! :D

 

Hva spiser jeg når jeg ikke kan spise melk, gluten og sukker?

I 2009 kutta jeg ut alt av melkeprodukter etter råd fra en behandler, og da jeg kom inn på smertepoliklinikken i 2010 fikk jeg beskjed om at jeg burde kutte ut gluten og sukker i tillegg. Jeg er ikke allergisk mot disse tingene, men intolerant. Det vil si at jeg ikke nødvendigvis blir dårlig med en gang, men at kroppen reagerer negativt på sikt. Når jeg spiser noe med disse tingene i, får jeg i hovedsak problemer med magen og huden (kløe, eksem og kviser), og det varierer fra gang til gang hvor sterke reaksjoner jeg får. I tillegg blir jeg ofte slapp og sliten. Melk kan også føre til betennelsestilstander i kroppen min, pga. innholdet av kasein. Det er altså ikke nok å holde seg unna laktosefrie melkeprodukter for min del, siden de fortsatt inneholder kasein. 

Fra 1. februar i år har jeg derfor holdt meg helt unna disse tingene, bortsett fra noen produkter med litt sukker i, som for eksempel makrell i tomat og soyaost. Jeg holder meg også helt unna MSG og kunstige søtningsmidler som aspartam, splenda osv.

Når jeg er hjemme er kostholdet mitt sjelden noe problem, for det er så mye godt jeg kan spise uten alle disse tingene. Jeg sørger for å ha et godt utvalgt av matvarer i skapene, og lager det aller meste fra bunnen av. Når jeg besøker andre, er det som regel ikke noe problem da heller, men mange er usikre på hva de kan servere meg og ikke, og lurer på hva i alle dager jeg spiser når jeg ikke lenger kan spise brødskiver med ost og fiskeboller i hvit saus. ;) Derfor tenkte jeg at jeg skulle lage et blogginnlegg med noen eksempler på hva jeg kan spise, så kanskje det kan være til hjelp?

 

 

Hva spiser jeg til frokost, mellommåltider, lunsj og kvelds?

♦ Smoothie av bær, frø, nøtter, oljer og plantemelk/vann, supermat etc.
♦ Glutenfrie havregryn med bær, rosiner, kanel etc. og så bruker jeg usøta plantemelk på.
♦ Naturell soyayoghurt med steviadråper, bær og glutenfri müsli.
♦ Salat, frukt og grønnsaker.
♦ Gluten- og melkefritt brød.
♦ Gluten- og melkefrie knekkebrød og maisbrød.
♦ Trygge lapper eller vafler, oppskrift på lapper HER og på vafler HER.
♦ Pålegg. Det er ikke så veldig mye ferdigpålegg jeg kan spise, så jeg lager det gjerne selv: Syltetøy, nøttesmør, kokte egg, stekt kyllingfilet, hjemmelaga karbonader, hummus og så videre. I tillegg bruker jeg gjerne agurk, paprika, tomat etc. Hvis jeg kjøper pålegg fra butikken, velger jeg så reine produkter som mulig, for eksempel økologisk peanøttsmør eller kjøttpålegg uten masse E-stoffer. I tillegg "skeier jeg ut" med Stabburets makrell i tomat, Stabburets kaviar og Mills ovnsbakt leverpostei en gang i blant.

 

 

Hva spiser jeg til middag?

♦ Rein fisk og reint kjøtt.
♦ Alle typer grønnsaker.
♦ Ris, linser, bønner, quinoa.
♦ Glutenfri pasta basert på brun ris, mais eller lignende.
♦ Soyafløte eller kokosmelk istedenfor vanlig fløte.
♦ Soyarømme, soyaost eller naturell soyayoghurt istedenfor rømme o.l.

 

 

Hva spiser jeg til dessert eller som snacks?

♦ Rå sjokolade.
♦ Melkefri sjokolade søtet med xylitol.
♦ Bær, frukt og grønnsaker.
♦ Hjemmelaga is av frossen banan og frosne bær.
Godiskuler.
♦ Sørlandschips med salt.
♦ Popcorn poppa i kjele.
♦ Tørka frukt og bær uten tilsatt sukker.
♦ Nøtter og kakaonibs.

 Hva kan jeg drikke?

♦ Vann - og jeg elsker det.
♦ Kokosvann.
♦ Rein juice.
Drink sticks fra Now Foods.
Dandy Blend med usøta plantemelk.
CocoCardio eller CocoCeps med usøta plantemelk.
♦ Plantemelk med rått kakaopulver og carob (sjokolademelk).
♦ Te. Jeg bruker ikke søtning, og drikker helst grønn te eller urtete.
♦ Caffè latte med plantemelk. Jeg er forsiktig med koffein, men kliner til med en hjemmelaga caffè latte innimellom - gjerne koffeinfri.

 Jeg kan selvfølgelig spise og drikke mye mer enn det jeg har fått med her, men dette er i alle fall noe av det. Det er ikke så vanskelig som en kanskje skulle tro, men det krever gjerne litt mer planlegging. Dessuten er det viktig å lese varedeklarasjonene på alle ting en kjøper og unngå ting med ingredienser en er usikker på - etter hvert går dette av seg selv, og en finner sine favoritter som en kan føle seg trygg på. :)

Vinn monster hos Silje! :D

Nok en gang arrangerer Silje en superfin konkurranse på bloggen sin, hvor to heldige lesere kan vinne et valgfritt monster hver.

♥ Hvis du, som meg, har lyst til å vinne et monster, finner du konkurransen HER.
♥ Hvis du vil like monstrenes facebookside og få monsteroppdateringer hver gang det skjer noe på monsterfronten, så finner du sida HER.
♥ Hvis du vil kjøpe et monster, eller bare kikke litt, så finner du monsterbutikken HER.

 

 

Har du huska å låse?

Jeg har alltid vært litt husredd, og etter at vi bodde 3 år midt i Sandefjord sentrum, har jeg blitt en reser på å låse døra. Jeg har til og med døra låst på dagtid hvis jeg er hjemme aleine, og jeg dobbeltsjekker alltid at døra er låst før jeg går og legger meg - selv om jeg bor langt ute på bondelandet nå. Samboeren min jobber som tekniker for Securitas Direct, så han er naturligvis også en reser på å låse, siden han stadig er hjemme hos mennesker som har hatt innbrudd.

Forrige tirsdag, da samboeren min sto opp og skulle dra på jobb, var utgangsdøra ulåst. Han kom opp og stilte meg et vanvittig teit spørsmål: "Øøøh, Cecilie, har du vært ute i natt?". Jeg er grusomt mørkeredd og foretrekker å ligge under ei varm dyne og sove om natta, så det hadde jeg naturligvis ikke. Vi huska begge to at han låste døra før vi gikk og la oss kvelden før, så jeg blei rimelig satt ut av tanken på at noen kanskje hadde vært inne i huset om natta. Jeg turte ikke å sove videre, så jeg sto opp.

Da jeg kom ned, kunne jeg ikke se at noe var flytta på eller mangla, så utover dagen slo jeg tanken mer og mer fra meg og tenkte at det måtte være en av oss som hadde låst opp døra igjen uten å huske det. Det virka så mye mer sannsynlig enn at en eller annen hadde låst seg inn og gått igjen uten å ta noe, og uten å låse etter seg igjen. Det er lettere å tro at en selv har blitt smårar i hodet, enn å tro at det finnes mennesker som er så ondskapsfulle og frekke. Allikevel bytta vi lås på døra samme dag - det burde vi selvfølgelig ha gjort da vi tok over huset, men har liksom aldri kommet så langt. Det er lett å være etterpåklok.

 

Bildet er lånt HER.

 

Først på onsdag oppdaga jeg at de 1000 kronene som jeg tok ut på lørdagen, mangla fra lommeboka mi. Det betyr at det hadde vært noen inne her mens vi lå oppe og sov. Ingen av oss hadde vært i butikken denne uka - så lommeboka mi hadde ligget urørt på kjøkkenbenken siden vi kom hjem fra førjulsmessa på lørdag. Det er så ekkelt å tenke på at noen har vært inne her mens vi sov, at jeg får helt noia. (Og utrolig surt med pengene - det er jo en liten formue, og var nesten alle pengene vi hadde å leve for de neste to ukene. Heldigvis har vi mat i huset.)

I begynnelsen var Andreas og jeg overbeviste om at noen måtte ha hatt nøkkel til huset vårt - for døra var jo låst opp. Jeg syntes at det var ulogisk at noen hadde skjønt at nøkkelen passa til nettopp dette huset hvis de forrige eierne har vært uheldige å miste en nøkkel, og at de i tillegg ikke hadde låst etter seg igjen, men det var den eneste forklaringa vi kunne komme på. Andreas jobba overtid på onsdag, og jeg syntes at det var skummelt å være aleine hjemme. Allikevel, siden Andreas skifta låsen allerede på tirsdag, følte jeg meg litt tryggere enn jeg hadde gjort hvis ikke - helt til mamma kom med en forklaring som var hakket mer logisk enn den vi hadde tenkt ut: "De kan ikke ha brukt katteluka til å komme seg inn da? Hvis de kan dette, så har de vel verktøy slik at de rekker låsen." ...Dette forklarer jo hvorfor de ikke har låst igjen.

Før mamma foreslo det med katteluka, og jeg var redd for at noen hadde hatt nøkler til huset vårt hele tida, tenkte jeg stadig: "Hvem veit hvor mange ganger det har vært noen her uten at vi har lagt merke til det? Eneste grunnen til at vi oppdaga det nå, var fordi døra var ulåst om morgenen og fordi ALLE pengene i lommeboka mi var borte. Hadde de låst etter seg og bare tatt litt av pengene, hadde jeg antakelig ikke tenkt over det en gang, men bare tenkt at Andreas hadde tatt med seg noen av pengene." Tanken freaka meg helt ut - jeg følte meg så lurt, iakttatt og naiv.

Det er ikke de 1000 kronene som er borte jeg synes er verst oppi dette her, men det er det at noen har vært her...! Noen som jeg ikke aner hvem er, har vært her inne i vårt hus og sett mine personlige ting - rotet mitt, skjemaene mine på kjøleskapet, osv., mens jeg lå og sov! Jeg føler at hjemmet mitt er invadert, og at noen har stjålet noe svært, svært personlig fra meg: Tryggheten i mitt eget hjem, kontrollen over å få bestemme hvem som skal få komme inn, følelsen av privatliv...

 

Bildet er lånt HER.I løpet av onsdag, overbeviste jeg meg selv om at jeg ville ha alarm i huset. Siden Andreas jobber som tekniker for Securitas Direct, var alarmen på plass allerede på torsdag. Jeg har stilt meg på bakbeina hver gang det har vært snakk om alarm tidligere. Jeg har hatt tusen argumenter mot det: "Det er så dyrt", "Vi bor så langt utpå landet", "Huset vårt er så lite", "Vi har så lite av verdi, ingen gidder å bryte seg inn hos oss", "Hvis noen rundstjeler oss, så har vi jo forsikring", "Hvis noen gjør innbrudd her, så rekker ingen å komme hit før de har stukket av igjen allikevel", "Hvis noen på død og liv vil inn her, så gjør de det uansett" og så videre. Nå skjønner jeg at det å ha alarm, har ingenting med den materielle sikkerheten å gjøre.

Etter at vi fikk alarmen på plass, føler jeg meg mye tryggere. Den eneste skrekken som fortsatt sitter i, er den jeg føler på når jeg våkner og må på do om natta. Da må jeg nemlig ned i første etasje og ut i gangen. Jeg priser meg lykkelig for at vi fikk bytta lås og satt opp alarm så raskt - så kan i alle fall ingen låse seg inn med de gamle nøklene mer, og alarmen går hvis noen bruker katteluka eller andre metoder til å komme seg inn.

Moralen i dette innlegget må vel være:
1. Bytt lås når dere tar over en bolig. En veit aldri hvor mange nøkler som finnes til en gammel lås, og en veit aldri om de som sitter på forsvunnede nøkler er til å stole på eller ei.
2. Plasser kattedøra et annet sted enn i inngangsdøra, eller skaff dere nøkkel på innsiden som dere tar ut om natta og når dere ikke er hjemme.
3. Vurdér å skaffe dere alarm selv om dere har et bittelite hus og "ingenting av verdi" - privatlivet er en verdi som er uendelig mye mer verdt enn penger og ting.

...Og så klart: Husk å låse, selv om du bor på bondelandet eller i skauen. Naboene veit garantert hva du spiste til middag når du bor på et lite sted, men når det skjer slike ting, er det ingen som har sett noe som helst. ;)

 

Bildet er lånt HER.

Englene på smerteklinikken redder jula.

Dere husker kanskje at jeg var en smule frustrert for et par uker sida, da jeg ikke fikk ny botoxbehandling (triggerpunktinjeksjoner) til avtalt tid? Et par dager etter at jeg hadde blogga om det, fikk jeg innkalling i posten med ny time: 21.12.2011. Ærlig talt, så tenkte jeg noe så positivt som "Det var den jula". Den første gangen jeg fikk det, tok det nemlig ei ukes tid før jeg fikk full effekt, og i tillegg blir jeg så sliten av å ha så vondt, så det tar jo litt tid å komme seg til hektene igjen også. Jeg så for meg jula aleine i et mørkt rom - og det er ikke en oppmuntrende tanke.

Torsdag i forrige uke, var jeg på smerteklinikken på kontroll hos legen min, og da sa hun at jeg kunne få botox nå, men at jeg da måtte greie meg uten i desember. Jeg tenkte som så, at tida fram til jul er viktigere for meg å få med meg enn tida etter jul, så det var ikke et vanskelig valg: Selvfølgelig valgte jeg å få botox nå! Jeg blei så glad at jeg kunne jubla høyt - men modererte meg og jubla i det stille istedenfor. ;)

Jeg fikk 10-15 injeksjoner her og der (i ansikt, nakke og skuldre), og fikk beskjed om at hva det enn er som stresser meg så innmari, så må jeg finne ut av det, gjøre noe med det jeg kan gjøre noe med, akseptere det jeg ikke kan gjøre noe med og tilgi meg selv. Vel - jeg gjør så godt jeg kan, men det er altså mye lettere sagt enn gjort. Da jeg skulle til å gå, fikk jeg beskjed om å beholde den timen i desember allikevel, fordi hun mente at jeg trengte mer. Så da er jula redda!

Det er akkurat ei uke siden jeg fikk injeksjonene nå, men jeg har fortsatt vondt i skuldre, nakke og hode. Det kommer nok mye av at min kjære fysioterapaut mishandla meg på tirsdag og satte i gang et sirkus uten like baki der. Jeg er litt bedre i dag enn i går, så jeg krysser fingrene for at det han satte i gang roer seg litt snart, sånn at jeg kan tenke klart igjen. Hehe. ;)

I dag er det forresten bare en måned til julaften, og jeg gleder meg vilt. Jeg elsker jul. ♥

 

Bildet er lånt HER.

Saftige vafler uten gluten, sukker og melk.

Hvis du trodde at det ikke gikk an å lage gode, glutenfrie vafler uten sukker og melk, så må du tro om igjen. Vaflene som jeg slang sammen på hump og slump for ei stund sida, var nemlig knallgode. Heldigvis huska jeg å skrive ned alt jeg putta oppi, slik at jeg kan dele oppskriften med dere (og bruke den igjen selv seinere).

 

Du trenger:
* 400 gram glutenfritt havremel
* 3 ss palmesukker
* 1 ss revet kokos (kan sløyfes)
* 2 ts kardemomme
* 1 ts ekte vaniljepulver
* 1 ts himalayasalt
* 1 ts bakepulver
* 1 liter usøta soyamelk
* 5 egg
* ½ dl extra virgin rapsolje

 

Slik gjør du det:
* Bland alt det tørre i en stor bolle.
* Bland i halvparten av soyamelka.
* Bland i egg og olje, og deretter resten av soyamelka.
* La røra svelle i 1-2 timer, og stek i vaffeljern.

 

Dette er ei stor røre som holder til 18-20 vafler. Røra holder seg fint i en tett boks noen dager i kjøleskapet, så da kan du steke opp vafler når du får lyst på. ;) Bare husk at den tykner etter hvert, så jo lenger den står, jo mer må du spe den ut.

Hvis ikke du greier å bruke den opp på 2-3 dager, ville jeg fryst den - så slipper du at den blir dårlig før du får spist opp alle de deilige vaflene. Vaffelrøra utvider seg når den blir fryst, så ikke fyll boksen/flaska/kartongen helt full. Den skiller seg også litt når den blir tint, men det er bare å røre litt i den, så er den god som ny. ;)

 

Førjulsmessa vel overstått!

På lørdag var det tid for førjulsmessa jeg skulle være med på - og selv om jeg ikke rakk å bli ferdig med alt jeg hadde tenkt å bli ferdig med, så synes jeg at standen min blei ganske bra. Og viktigst av alt: Formen min holdt lenge nok til at jeg fikk fullført. Smykketreet blei kult, og vi fikk ferdig de andre displayene i tide. Vi tok ikke så mange bilder, og de få vi tok blei veldig dårlige, men det er nå i alle fall en smakebit.

 

Her ser dere nesten hele bordet mitt. De firkanta displayene er rammer som vi har kjøpt billig på IKEA. Istedenfor glass, har de plast foran. For å lage display av dem har vi lagt inn et A4 tegneark i hver av dem, trykket hull i dem med Crop-a-dile Big Bite II, tvers igjennom plast, tegneark og papp. Perfekt til å henge ørepynt på!

 


For å prise varene, har vi brukt sølvfarget kartong fra Staples som vi har stanset ut små hjerter i, og så har jeg brukt en slik DYMO merkemaskin med blank teip og svart skrift til å printe ut prislapper som jeg har klistra på hjertene. De hjertene som er festa til rammene o.l. har jeg festa med dobbeltsidige limputer, mens de andre har jeg hullet med Crop-a-dile Big Bite II og knytt sølvfarget tråd i.

 

Slik så standen min ut. :) Rammer med ørepynt, t-bar med armbånd, "byste" med kjede, etasjefat med diverse smykker, noen kjeder og smykkesett løst på bordet, visittkort, lykt med levende lys og en skål med drops. En stand besto egentlig av to bord, men jeg delte stand med dem ved siden av meg som hadde kaffedemo. Det var de som inviterte meg til å bli med.

 

Vi fikk aldri somla oss til å ta noe særlig med bilder av resten av førjulsmessa - men her er et oversiktsbilde som viser den ene halvdelen av lokalet. Det var masse fint til salgs på messa: Antikke ting, klær, garn, kort, håndlaga figurer, julepynt og masse, masse annet. Folk er så flinke! Jeg fikk aldri surra meg til å ta en skikkelig kikkerunde, for siden dette var min første stand, så var jeg naturlignok veldig opptatt av å holde orden i mitt eget lille hjørne. ;)

 


Smykketreet var min store stolthet på standen min. Dette treet har vi hogget ned på tomta vår, spraymalt med hvit Lady Pure Color og gnidd inn med glitterlim for en glinsende effekt. Glitteret synes ikke på bildet, men dere kan jo lukke øynene og se det for dere, hehe. ;) Vasen har min kjære har sittet i mange timer med glassborr for å borre hull i, slik at vi fikk tredd kabelen til spottene gjennom den. Så lakkerte vi med glitterlakk før vi fylte den med sand. Sand hadde vi tenkt å finne ute, men det var lettere tenkt enn gjort, så vi kjøpte sand på Montér. På toppen har vi hvit marmor fra Byggmax. Turte ikke å fylle hele vasen med stein, i frykt for at den skulle sprekke på grunn av vekta og de skarpe kantene.

Dessverre var det mange andre messer i nærheten den samme dagen som vi hadde messe, både i Lillestrøm, på Fetsund, Kongsvinger og et par-tre andre steder som jeg ikke husker navnet på (jeg er ikke så lokalkjent, hehe), så det var ikke så innmari mange som kom. Jeg fikk allikevel solgt noen smykker, men ikke på langt nær så mye som jeg hadde håpa på. Det viktigste er allikevel at jeg hadde en fin dag og at jeg har blitt invitert til å bli med flere ganger. Det er jeg glad for! :D

 


Til neste gang jeg skal ha stand tror jeg at jeg må skaffe meg et banner eller noe slikt, sånn at det er mer tydelig at jeg kommer fra Tidforsmykker.com. Halve poenget er jo å promotere nettbutikken min, som tross alt er det stedet hvor jeg selger smykkene mine resten av året. ;)

Noen ord om vellykkethet.

Det er nok ingen hemmelighet at jeg ofte føler meg mislykka når jeg ikke greier alt jeg skulle ønske at jeg greide. Det er heller ingen hemmelighet at jeg har store ambisjoner når det gjelder hva jeg ønsker å greie. Når det er en utfordring å gjøre ting som de fleste seksåringer greier helt fint - som å kle på seg selv, føre en samtale eller å bli med i butikken, så blir nederlagene mange. Når spriket mellom ambisjoner og ressurser blir for stort, er det ofte lettere å se de tingene en ikke greier, fremfor de tingene en greier - uansett hvor positiv en prøver å være.

Da jeg gikk for å hente posten i dag, slo en strålende tanke ned i hodet mitt, og jeg skulle ønske at jeg greide å tenke slik hver eneste dag:

Å være et vellykket menneske, handler ikke om å greie alt. Det handler om å greie noe. Det dreier seg heller ikke om å gjøre alt perfekt - det handler om å gjøre så godt man kan! ;)

Med de ordene i hodet, skal jeg nå fortsette å forberede meg til timen jeg har på sykehuset i dag, og etterpå skal jeg benytte meg av den svært lite anbefalte "push & crash"-metoden for å greie å delta på førjulsmessa på lørdag.

 

Bildet har jeg lånt HER.

Jeg skynder meg sakte.

Som jeg fortalte dere for et par dager sida, har jeg blitt invitert til å bli med på førjulsmesse lørdag om litt over ei uke. Dagen før, fortalte jeg dere om at hodepinen har kommet tilbake fordi jeg ikke fikk ny botoxbehandling til avtalt tid. Som dere sikkert skjønner, er dette en fryktelig dårlig kombinasjon, men jeg prøver å gjøre det beste ut av det. Hodepinen har heldigvis ikke blitt noe verre, og i går fikk jeg innkalling til ny behandling den 21.12. Det blir to måneder på overtid, men jeg får bare bite tenna sammen og håpe at det ikke blir verre. Det er ikke stort annet å gjøre.

Som sagt, så driver jeg og jobber med butikken for harde livet. Jeg har tatt nye bilder av mange av produktene, og det er lettere tenkt enn gjort for en amatørfotograf som meg. Med dårlig innelys blir det ikke den beste kvaliteten på bildene. I dag tok jeg med meg noen av smykkene ut, i håp om bedre lykke der. Det gikk litt bedre, men det var ikke mange smykkene jeg rakk å ta bilde av før jeg var stivfrossen og måtte gå inn igjen - fire grader er ikke en veldig komfortabel temperatur å sitte stille i. Selv etter en stor kopp med kakao, er jeg fortsatt gjennomfrossen.

Hittil har jeg redigert bilder til rundt 160 produkter. Jeg har funnet ut at jeg greier ca. 30 produkter på en time når jeg jobber effektivt - men det er ikke så ofte jeg greier å jobbe effektivt, så jeg har brukt tre dager på de 160 produktene. Jeg har 2-300 produkter igjen, og jeg håper det går litt raskere med dem enn med de forrige. I tillegg skal jo hvert enkelt produkt legges til i butikken også, og det tar minst like lang tid det - om ikke mer.

Gosj, jeg kjenner jeg blir litt stressa av å tenke på hvor mye jeg har igjen før alt er klart. Jeg krysser fingrene for at jeg rekker å bli ferdig før julemessa, slik at jeg stolt kan reklamere for nettbutikken min når dagen endelig kommer. Snart må jeg begynne å tenke på andre ting enn nettbutikken også - slik som display og hvordan jeg skal sette opp min del av standen for å få vist fram smykkene mine. :)

 

Edward-Sokrates lurte fælt på hva jeg dreiv med da jeg satt ute og knipsa bilder i sta. :)

Førjulsmesse i Skogbygda.

I forrige uke fikk jeg en overraskende mail med en kjempehyggelig invitasjon: Jeg blei invitert til å selge smykkene mine på en stand på førjulsmessa i Skogbygda. Det ville jeg selvfølgelig gjerne være med på! :)

Julemessa har kommet i gang på privat initiativ, og blei holdt for første gang i fjor. Den skal være på Skogbygda Skytterhus i Nes kommune (Akershus) lørdag 19. november kl. 12-16. Det er gratis inngang og det blir mange spennende stands: Perfect Home, Tupperware, hjemmestrikkede klær, diverse andre klær, nisser, figurer, bilder, julepynt, kaffedemo, antikke ting, kort og julegaveting, Tidforsmykker.com (det er meg) og så videre. Det blir også loddsalg og åpen kafé med varm mat, kaffe og kaker. Her kan du kjøpe julgaver både til seg selv og andre i hyggelige omgivelser uten stress og mas, og det er gode muligheter for å finne unike skatter som du ikke finner andre steder.

Dette blir den første messa jeg skal være med på, og jeg er kjempespent. Jeg driver og jobber med nettbutikken min for harde livet, for at alt skal bli klart til messa. Innen den tid skal jeg ha lagt ut alle produktene på nytt, lagt til masse nyheter, installert paypal og litt annet småtteri. I tillegg må jeg få laga meg noen display til å stille ut smykkene på - jeg som vanligvis kun driver nettbutikk har jo ikke slikt fra før, hehehe. ;) Jeg har også planer om å få laga noen flere smykker, siden jeg har litt få perlesmykker tilgjengelig for øyeblikket.

Vi håper selvfølgelig at så mange som mulig tar seg en tur, så del gjerne denne informasjonen videre! Jeg tror dette blir kjempekoselig, og gleder meg vilt og hemningsløst! Du finner facebookarrangementet HER, og kan ta en titt på smykkene mine HER. Om du tar turen til messa, håper jeg at du kommer bortom og sier hei! :)
 
 
Bildet har jeg lånt HER.

Lavkarbolapper uten melk, sukker eller gluten.

Disse lavkarbolappene fant jeg oppskriften på hos Kjernesunn Nordkvinne, HER. Hun har mye godt å by på, så jeg anbefaler dere en tur innom bloggen hennes. Lappene er supergode og lette å lage, så de har blitt en favoritt her i huset. Jeg anbefaler alle å prøve disse. Lappene er luftige, saftige og søte. De er uten melk, gluten og sukker, og de er lavkarbo, så med mindre en er allergisk mot egg, kan disse spises av de fleste. :)

Kokosmel er mel for guder! Det lukter så vidunderlig at jeg innimellom må åpne posen bare for å lukte litt, og det setter en fantastisk smak av kokos i disse lappene. Mmm, jeg er frelst! ♥

 

Jeg lager dem slik:
* 4 egg
* 2 ss kokosmelk
* 2 ss melkefritt smør/kokosolje (smelta)
* 50 gram kokosmel
* ½ ts bakepulver
* 1 ts sukrin
* 1 ts bjørkesøt
* Litt kardemomme eller ekte vaniljepulver

Visp eggene, bland inn smelta fett og deretter resten av ingrediensene. Du kan gjerne bruke 2 ts sukrin eller 2 ts bjørkesøt istedenfor en av hver, men jeg synes de smaker best når de blandes. Stek på lav varme i melkefritt smør eller kokosolje - trykk dem litt flate i panna og stek gjerne en prøvelapp. For min del holder denne oppskrifta til 4 tykke lapper.

Lappene kan du spise som de er, eller du kan servere dem med syltetøy, bær, kokoskrem eller hva du nå enn måtte ha lyst på. Personlig digger jeg dem med ovnsbakt leverpostei (se opp for melk og gluten i leverposteiene) eller med hjemmelaga syltetøy. :)

 

 

Hvis du er ny kunde hos iHerb og for eksempel vil kjøpe deg en pose med deilig kokosmel, så blir jeg kjempeglad om du bruker rabattkoden min CEC956 - da får du $5 i rabatt, og jeg får poeng som jeg kan bruke når jeg handler seinere. :)

Jeg får ikke den hjelpa jeg trenger.

I dag er jeg trist og frustrert, og jeg føler for å dele det med dere. Husker dere at jeg fikk min første botox-behandling på smertepoliklinikken i august? Hvor de satte injeksjoner i panna, kjevene, nakken og en bak den ene skulderen? Jeg blei lova ny behandling igjen i oktober.

Botox-behandlinga viste seg å være svært effektiv, og hodepinen har blitt kraftig redusert. Det har også antall timer aleine i et mørkt, stille og kjølig rom blitt.

Jeg har venta og venta på ny innkalling, men den har aldri kommet. I dag ringte samboeren min til sykehuset for meg, for å høre om de hadde glemt meg. Da fikk han beskjed om at jeg sto på venteliste, men at de ikke ante hvor lang tid det kom til å ta før jeg får komme inn til ny behandling. De skulle snakke med legen - og hun er ikke tilbake før i neste uke! =(

Den siste uka har jeg fått mer og mer vondt i hodet for hver dag, og nå kjennes det ut som om jeg har en pinne inn i tinningen, et stramt tau rundt hjernen og som om noen prøver å dra øynene mine inn i skallen. Bak i nakken og i skuldrene er det stramt som fy, og jeg merker at det kan bli mange timer aleine i et mørkt rom framover om ikke noe skjer.

Det er så frustrerende å vite at det er helt unødvendig at jeg skal ha det sånn, siden det finnes noe som hjelper og som er veldig effektivt. Jeg hadde ikke trengt å kaste bort mange dager av livet mitt på å ha så intenst vondt i hodet - det er helt unødvendig. Jeg har vært så glad, så glad for å slippe å ha så vondt i hodet. Selv om det riktignok ikke har hjulpet på resten av kroppen og på utmattelsen, så følte jeg at dette var et skritt i riktig retning.

HVORFOR FÅR IKKE VI SYKE DEN HJELPA VI TRENGER!?!? Er det virkelig bedre å bruke pengene på å gi oss trygd i år etter år, enn på å få oss friske? Er vi virkelig så korttenkte i verdens rikeste land?

...Slik er det å være meg. Bildet er lånt HER.

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits