desember 2013

Slik hadde jeg det p Vegetarisk Julemesse 2013.

I gr var jeg p Vegetarisk Julemesse i Oslo sammen med min kjre, og jeg hadde en fantastisk dag! :-D Arrangementet er ganske likt Oslo Vegetarfestival, med mange spennende stands, mye god mat, matlagingskurs og foredrag - men Vegetarisk Julemesse er det Norsk Vegetarforening som arrangerer, og Oslo Vegetarfestival er det noen andre flinke mennesker som har ftt i gang. Vi fikk ikke deltatt p Vegetarisk Julemesse da det blei arrangert for frste gang i fjor, men vi kommer garantert til prve f det til neste r - jeg tenker at dette blir en fin, ny tradisjon for vr del, p lik linje med Oslo Vegetarfestival som vi har vrt p de siste tre rene.

Vi dro hjemmefra i god tid i gr, og var blant de frste som stilte oss i k utenfor noen minutter fr det pna. Siden formen har vrt temmelig laber i det siste og jeg ikke ville bruke opp energien fr jeg i det hele tatt hadde kommet i gang, ankom jeg stedet i rullestol. Jeg bestemte meg ganske raskt for parkere den og prve meg uten, siden det var masse folk og ganske trangt - og jeg er ikke s komfortabel med hjulene enda. (Det er rett og slett litt flaut, for beina mine virker jo.) Jeg passa p ta en del pauser underveis, og heldigvis gikk det bra hele dagen ut! :-D

Det kosta 60 kroner komme inn p messa - hvis du betalte 100 fikk du med kokeboka til Jane fra Veganmisjonen i tillegg, og messa varte fra klokka 11:00 til klokka 18:00.

Goodiebags.

Siden Andreas og jeg var blant de 500 frste (med god margin!), fikk vi hver vr goodiebag da vi kom. Oppi den var det diverse reklame, en Plamil-sjokolade, et julekort, et armbnd, en te og et produkt fra LUSH. Jeg fikk den hvite pakken med ei Miranda-spe, og Andreas fikk den den rde FUN-spa med mandarin og appelsin. :-)

Det frste vi gjorde da vi var kommet oss inn, var beske standen til Veganlife. De er veldig populre, og jeg ville gjerne rekke sikre meg vegansk ost fr det eventuelt blei utsolgt. Som vanlig var det stor pgang hos dem allerede helt i starten, men jeg fant meg masse deilig ost og en hel del andre ting. Jeg skulle bare nske at de hadde hatt Streich med basilikum slik de hadde p Vegetarfestivalen, og Teese-ost slik de ogs har hatt p Vegetarfestivalen tidligere - for det er blant mine desiderte favoritter innen veganske osteprodukter. Allikevel er jeg veldig fornyd med fangsten!


Vegansk "cheddar" og fire sorter Jeezini - en veldig god vegansk ost.




Vegansk pizzaost.




Tofu naturell og tofu med tomat og oliven.




Vegansk pesto.


Fire sorter Patifu. En slags pat man kan ha p brdskiva/knekkebrdet.

Soyamedaljonger.

Vi spiste lunsj ikke s veldig lenge etter at vi kom dit, og valget falt som vanlig p raw food. Jeg fikk ikke helt med meg hvem som solgte den, men jeg tror det m ha vrt Comida Viva (rett meg gjerne om jeg tar feil). I alle fall bestilte vi en r vegansk wrap hver, og blei nok en gang pmint om at vi m bli mye flinkere til spire vre egne spirer og bruke dehydratoren mer. Vi bestilte ogs dessert, r eplekake med karamell og r makroner. Alt var bare helt fantastisk nydelig!

Raw wrap.



Raw eplekake med karamell og raw makroner til Andreas og meg.

Etter at vi hadde spist, handla vi den rykende ferske kokeboka til Silje Sandy. Glutenfri og sukkerfri veganmat! HURRA! Jeg har fulgt bloggen til Silje siden vren 2010 og funnet mye inspirasjon hos henne. Jeg har gleda meg helt vilt til kokeboka skulle komme, s jeg mtte nesten juble litt da den endelig var min! Den er superfin, har enkle oppskrifter og masse flotte bilder. Jeg gleder meg til bla enda litt mer i den, og til prve ut de forskjellige oppskriftene i den. Etter at vi hadde kjpt boka, var det tid for bli med p Silje sitt kurs - og jeg var faktisk s heldig at jeg rakk hilse s vidt p henne fr den tid (og seinere p dagen ogs). :-D

Silje er herlig, s kurset var skikkelig koselig. Etterp fikk vi smake p bde godiskuler, r sjokolade, r klementinkake og r sjokoladekake som hun hadde laga - og AJAJAJ, det var ren og skjr lykke og salighet og alle gode ting p en gang. Det beste av alt, er at n har jeg jo boka, s n kan jeg lage disse tingene selv ogs. Ikke bare har jeg boka, men den er til og med signert. Det str "Til Cecilie Stor klem fra Silje :-)" i den, og det tror jeg m vre litt lykkebringende p kjkkenet, eller hva? Hihi. ♥

Verdens fineste kokebok! ♥

Fr vi gikk p kurset til Silje, s kjpte vi forresten litt glutenfri og veganske stsaker fra "Siws stsaker". De var ikke sukkerfrie, men p julemesse s fikk det vre lov. Vi kjpte en cupcake, en havrecookie, et par smkaker og tre godiskuler hver. Starta med cupcaken, og den var utrolig saftig og god, men vanvittig mye stere enn jeg er vant til, s det blei med den for min del i gr. I dag har jeg spist kjeksen og smkakene, og de var ogs veldig ste, men gode. Godiskulene ligger i kjleskapet og venter p meg.



Cupcake med sjokolade og kokos.



Havrecookie, smkaker og godiskuler.

Vi kjpte ei annen helt ny kokebok ogs, "Mer kl. Mindre jl". Som dere kanskje skjnner av navnet, er dette ei bok med enkle oppskrifter og ingredienser som er lette f tak i. Jeg synes bildene var litt mrke, men ellers ser boka veldig fin ut, og jeg kommer nok til prve ut en del oppskrifter fra den etter hvert. Det kommer sikkert min kjre til gjre ogs, for han likte denne veldig godt. En del oppskrifter var med bygg, men ellers var det mye glutenfritt, og bygg kan man jo bare bytte ut med noe annet. :-)


Mer kl. Mindre Jl.

Ellers handla vi fr til spiring og drikkeflasker fra Sanabona. Vi har gode drikkeflasker fra fr, men jeg har savna ha drikkeflaske med tut, for det er jo s mye enklere drikke fra. I alle fall hvis man sitter i en bil eller er p farten p en eller annen mte. Tuten p disse drikkeflaskene minner om tuten p Imsdalflaskene, bare at de er litt strre - og mye sunnere drikke av. Flaskene er nemlig helt fri for skadelige innholdsstoffer som phatalater, bisphenol A, tungmetaller, hormonforstyrrende stoffer og skadelige farvestoffer i plasten.

Fr til spiring: china rose, klver og reddik.

Lilla til meg (selvflgelig!), bl til Andreas.

Etter hvert blei det p tide med enda litt mer mat, og denne gangen gikk jeg for en juletallerken fra Hannas vegancatering. Det var ganske mye som inneholdt gluten der, slik veganske "kjtterstatninger" ofte gjr, s flere ting fikk jeg ikke, men jeg tok sjansen p at det skulle g bra med soyaribba. Der var det eneste at den inneholdt soyasaus og at den var stekt sammen med noe annet som inneholdt gluten - har man cliaki er det selvsagt helt utelukket ta en slik sjanse, men jeg er bare intolerant, s jeg overlever. I tillegg til soyaribbe var det noe eplegreier med kanel, rdkl, surkl, rkostsalat, tyttebr, rosenkl (som jeg tror var marinerte eller noe snt?) og poteter. I tillegg fikk man med en liten ris-dessert med noe karamell-ntter og -frukt p toppen. :-) Det var en kjempegod middag, og skikkelig "julete". Min kjre gikk for en taco-wrap fra Vegan Wagon, men den tok jeg ikke noe bilde av.


Vegansk julemiddag og dessert.

Vi kjpte enda et par bker fra Norsk Vegetarforening: "Vegan Passport", som kan vre veldig handy nr man skal bestille vegansk mat i utlandet, og ei bok som heter "Med lov til pine", som er ei bok som handler om bruk og beskyttelse av dyr - et tema som opptar meg mer og mer.


Vegan Passport - finner dessverre ikke noen link til denne.




"Med lov til pine - Om bruk og beskyttelse av dyr"

Som vanlig mtte vi handle litt hos Yerba Mate ogs. Der kjpte vi to poser med lsvekt-te som jeg gleder meg til smake p. Jeg tror Yerba Mate-mannen blei en aldri s liten smule imponert (eller kan det ha vrt forskrekkelse?) da jeg kunne fortelle at jeg har rundt 100 sorter te hjemme i kjkkenskapet mitt. Hehe. Jeg er vel litt over gjennomsnittet glad i te, kanskje. Muligens.



Guayaki Yerba Mate, tradisjonell (kraftig smak) og San Mateo (litt mildere).

Selvflgelig mtte vi ogs innom standen til kosjokolade, som er en av mine favoritter blant norske bedrifter. De er flinke og sjarmerende mennesker, med fantastisk gode produkter til en overkommelig pris. Vi kjpte oss en r minibrownie hver som jeg var s ivrig p spise at jeg glemte ta bilde av den, og det er den beste brownien jeg har smakt (og jeg har smakt mange - inkludert flere forskjellige r brownies)! Anbefaler dere prve den oppskriften (HER), den skal i alle fall jeg prve meg p! De hadde ogs veldig gode smaksprver p r sjokolade. I tillegg kjpte vi oss en sjokoladepakke med nok ingredienser til en kilo r sjokolade, og fikk med ei flaske agavesirup med jordbrsmak og det nye oppskriftsheftet deres. Det kan dere forresten f gratis i helsekostbutikker rundt omkring - eller dere kan laste det ned HER.




Sjokoladepakke, "Liten basis".




Agavesirup med jordbrsmak.

Oppskriftshefte.

P standen til kosjokolade kjpte jeg med ogs en kologisk hudkrem som bestr av sheasmr, kokosolje, kakaosmr, olivenolje og mandelolje. Den er det Veganbohemen (den kvinnelige halvdelen av kosjokolade) som har miksa sammen, og dere kan sjekke ut bloggen hennes HER.



kologisk hndkrem.



Vi var ogs p foredraget til Pl W. Thorbjrnsen om hvordan overleve jula som vegetarianer. Vi er riktignok bare hverdagsveggiser og kommer til spise kjtt p julaften snn som de andre i familien, men det var uansett et nyttig foredrag. Jeg spiser jo som regel litt annen mat enn de andre i de fleste sammenhenger, siden det er en del jeg ikke tler, og det blir mange av de samme problemstillingene da som hvis man er vegetarianer som skal feire jul i en ikke-vegetarisk familie. Ikke at det pleier vre noe problem, men det er en del ting man m tenke p, som man kanskje ikke hadde trengt tenke p ellers - og jo mer bevisst og forberedt man er, jo smoothere gr det.

Vi slo ogs av en prat med Caroline som driver Naturlig Helbredelse. Hun er Norges frste sertifiserte personlige terapeutiske kokk, og drar til private hjem for tilberede 100% nydelig, helbredende og vegansk mat, skreddersydd helt etter hver enkelts behov og smak. Jeg fikk smake god sjokolade av henne, og Andreas fikk en diger, sunn pepperkakemann - og s fikk vi vite litt mer om hva hun driver med. Jeg hper hun fr masse kunder, for jeg syntes det hres helt genialt ut og tror at mange kan f veldig stor glede av dette konseptet. Hadde hun vrt tilgjengelig da jeg mtte legge om kostholdet mitt, hadde jeg absolutt vurdert leie henne inn for f en dytt i riktig retning. Istedenfor mtte jeg bruke mnedsvis p lesing og research og prving og feiling og atter lesing og research (og jeg er langt ifra ferdig utlrt enda!). Hun tar til og med oppvaska nr dere er ferdige med lage mat!

Vi forlot ikke omrdet fr det stengte, og da vendte vi slitne og fornyde hjem. I tillegg til at Vegetarisk Julemesse var et supert arrangement og jeg fikk snakke med masse trivelige mennesker, s var jeg s heldig treffe ei venninne jeg ikke har sett siden sommeren 2010! :-D Med tanke p at det var over 1000 gjester p julemessa, s var det jammen litt av et lykketreff. ♥ Vi fikk ogs kjpt noen fine julegaver denne dagen, men hva vi kjpte eller til hvem, fr selvflgelige forbli en hemmelighet i noen uker til.

Var du p Vegetarisk Julemesse?
Skal du p Oslo Vegetarfestival til vren?

Adventstid.

Plutselig er det advent, og p hy tid gi et lite livstegn fra meg p bloggen igjen.

Jeg er kanskje ikke i rute med s mye, men litt advent har det i alle fall blitt i huset. Adventsstaken er p plass, julelysene p huset er p plass, julestjernene henger og lyser i vinduene og en lilla duk og noen lilla lys har ftt komme fram i stua. Lilla er ikke bare adventsfargen, men ogs favorittfargen min. ♥

Julekalendere p internett er besvart og flakskalenderen er skrapa. Et lys for glede er tent. Den frste episoden av Amalies jul er sett sammen med min kjre, mens vi drakk kakao med kardemomme, kanel, kokossmr, kokosblomstsukker og appelsingranuler i og spiste klementiner. Julekortene har jeg ogs begynt med. Ute var det nesten vrvr i dag - om man s bort ifra den sure vinden.

Til tross for forelpig liten flelse av julestemning og at det ikke helt har gtt opp for meg at vi nrmer oss jul med stormskritt (igjen! allerede!), begynner jeg f julesanger p hjernen uten ha hrt en eneste en enda. Jeg tror det er et godt tegn at det for en gangs skyld skjer i desember, og ikke i mars som det pleier.

Jeg hper at dere har hatt en fin frste sndag i advent, og at dere fr ei koselig frjulstid!


Sk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Hland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vr Flux, i et koselig lite hus p Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vrt frste barn. Vanligvis gjr jeg slikt som man m og slikt som er gy. Blogge gjr jeg fordi jeg elsker skrive og noen ganger trenger gjre det jeg elsker. Nr det er sagt, br det ogs nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til fatte meg i korthet, og at aktiviteten her p bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, gr det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger ogs om hverdagen, hobbyene mine og om det ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vrt ufrivillig hjemmevrende pga. sykdom siden vren 2010, og prver gjre det beste ut av situasjonen, blant annet ved ha et godt kosthold og glede meg over de sm tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst p kjpe produkter som ikke er testa p dyr, samtidig som de helst skal vre reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke p linkene under for flge bloggen min p facebook og bloglovin'. Der ligger ogs en rabattkode som du kan bruke frste gangen du handler p iHerb. Sjekk ogs ut de forskjellige kategoriene bloggen min bestr av. :-) Jeg hper du vil trives p bloggen min! Lurer du p noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail p supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til svare, men jeg prver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler p iHerb

Handle p iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Flg meg p Instagram

Flg meg p Weheartit

Flg meg p Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits