desember 2013

Slik hadde jeg det på Vegetarisk Julemesse 2013.

I går var jeg på Vegetarisk Julemesse i Oslo sammen med min kjære, og jeg hadde en fantastisk dag! :-D Arrangementet er ganske likt Oslo Vegetarfestival, med mange spennende stands, mye god mat, matlagingskurs og foredrag - men Vegetarisk Julemesse er det Norsk Vegetarforening som arrangerer, og Oslo Vegetarfestival er det noen andre flinke mennesker som har fått i gang. Vi fikk ikke deltatt på Vegetarisk Julemesse da det blei arrangert for første gang i fjor, men vi kommer garantert til å prøve å få det til neste år - jeg tenker at dette blir en fin, ny tradisjon for vår del, på lik linje med Oslo Vegetarfestival som vi har vært på de siste tre årene.

Vi dro hjemmefra i god tid i går, og var blant de første som stilte oss i kø utenfor noen minutter før det åpna. Siden formen har vært temmelig laber i det siste og jeg ikke ville bruke opp energien før jeg i det hele tatt hadde kommet i gang, ankom jeg stedet i rullestol. Jeg bestemte meg ganske raskt for å parkere den og prøve meg uten, siden det var masse folk og ganske trangt - og jeg er ikke så komfortabel med hjulene enda. (Det er rett og slett litt flaut, for beina mine virker jo.) Jeg passa på å ta en del pauser underveis, og heldigvis gikk det bra hele dagen ut! :-D

Det kosta 60 kroner å komme inn på messa - hvis du betalte 100 fikk du med kokeboka til Jane fra Veganmisjonen i tillegg, og messa varte fra klokka 11:00 til klokka 18:00.

 

Goodiebags.

 

Siden Andreas og jeg var blant de 500 første (med god margin!), fikk vi hver vår goodiebag da vi kom. Oppi den var det diverse reklame, en Plamil-sjokolade, et julekort, et armbånd, en te og et produkt fra LUSH. Jeg fikk den hvite pakken med ei Miranda-såpe, og Andreas fikk den den røde FUN-såpa med mandarin og appelsin. :-)

Det første vi gjorde da vi var kommet oss inn, var å besøke standen til Veganlife. De er veldig populære, og jeg ville gjerne rekke å sikre meg vegansk ost før det eventuelt blei utsolgt. Som vanlig var det stor pågang hos dem allerede helt i starten, men jeg fant meg masse deilig ost og en hel del andre ting. Jeg skulle bare ønske at de hadde hatt Streich med basilikum slik de hadde på Vegetarfestivalen, og Teese-ost slik de også har hatt på Vegetarfestivalen tidligere - for det er blant mine desiderte favoritter innen veganske osteprodukter. Allikevel er jeg veldig fornøyd med fangsten!

 


Vegansk "cheddar" og fire sorter Jeezini - en veldig god vegansk ost.
Vegansk pizzaost.
Tofu naturell og tofu med tomat og oliven.
Vegansk pesto.

 


Fire sorter Patifu. En slags paté man kan ha på brødskiva/knekkebrødet.

 

Soyamedaljonger.

 

Vi spiste lunsj ikke så veldig lenge etter at vi kom dit, og valget falt som vanlig på raw food. Jeg fikk ikke helt med meg hvem som solgte den, men jeg tror det må ha vært Comida Viva (rett meg gjerne om jeg tar feil). I alle fall bestilte vi en rå vegansk wrap hver, og blei nok en gang påmint om at vi må bli mye flinkere til å spire våre egne spirer og bruke dehydratoren mer. Vi bestilte også dessert, rå eplekake med karamell og rå makroner. Alt var bare helt fantastisk nydelig!

 

Raw wrap.Raw eplekake med karamell og raw makroner til Andreas og meg.

 

Etter at vi hadde spist, handla vi den rykende ferske kokeboka til Silje Sandøy. Glutenfri og sukkerfri veganmat! HURRA! Jeg har fulgt bloggen til Silje siden våren 2010 og funnet mye inspirasjon hos henne. Jeg har gleda meg helt vilt til kokeboka skulle komme, så jeg måtte nesten juble litt da den endelig var min! Den er superfin, har enkle oppskrifter og masse flotte bilder. Jeg gleder meg til å bla enda litt mer i den, og til å prøve ut de forskjellige oppskriftene i den. Etter at vi hadde kjøpt boka, var det tid for å bli med på Silje sitt kurs - og jeg var faktisk så heldig at jeg rakk å hilse så vidt på henne før den tid (og seinere på dagen også). :-D

Silje er herlig, så kurset var skikkelig koselig. Etterpå fikk vi smake på både godiskuler, rå sjokolade, rå klementinkake og rå sjokoladekake som hun hadde laga - og AJAJAJ, det var ren og skjær lykke og salighet og alle gode ting på en gang. Det beste av alt, er at nå har jeg jo boka, så nå kan jeg lage disse tingene selv også. Ikke bare har jeg boka, men den er til og med signert. Det står "Til Cecilie Stor klem fra Silje :-)" i den, og det tror jeg må være litt lykkebringende på kjøkkenet, eller hva? Hihi. ♥

 

Verdens fineste kokebok! ♥

 

Før vi gikk på kurset til Silje, så kjøpte vi forresten litt glutenfri og veganske søtsaker fra "Siws søtsaker". De var ikke sukkerfrie, men på julemesse så fikk det være lov. Vi kjøpte en cupcake, en havrecookie, et par småkaker og tre godiskuler hver. Starta med cupcaken, og den var utrolig saftig og god, men vanvittig mye søtere enn jeg er vant til, så det blei med den for min del i går. I dag har jeg spist kjeksen og småkakene, og de var også veldig søte, men gode. Godiskulene ligger i kjøleskapet og venter på meg.Cupcake med sjokolade og kokos.Havrecookie, småkaker og godiskuler.

 

Vi kjøpte ei annen helt ny kokebok også, "Mer kål. Mindre jål". Som dere kanskje skjønner av navnet, er dette ei bok med enkle oppskrifter og ingredienser som er lette å få tak i. Jeg synes bildene var litt mørke, men ellers ser boka veldig fin ut, og jeg kommer nok til å prøve ut en del oppskrifter fra den etter hvert. Det kommer sikkert min kjære til å gjøre også, for han likte denne veldig godt. En del oppskrifter var med bygg, men ellers var det mye glutenfritt, og bygg kan man jo bare bytte ut med noe annet. :-)

 


Mer kål. Mindre Jål.

 

Ellers handla vi frø til spiring og drikkeflasker fra Sanabona. Vi har gode drikkeflasker fra før, men jeg har savna å ha drikkeflaske med tut, for det er jo så mye enklere å drikke fra. I alle fall hvis man sitter i en bil eller er på farten på en eller annen måte. Tuten på disse drikkeflaskene minner om tuten på Imsdalflaskene, bare at de er litt større - og mye sunnere å drikke av. Flaskene er nemlig helt fri for skadelige innholdsstoffer som phatalater, bisphenol A, tungmetaller, hormonforstyrrende stoffer og skadelige farvestoffer i plasten.

 

Frø til spiring: china rose, kløver og reddik.

 

Lilla til meg (selvfølgelig!), blå til Andreas.

 

Etter hvert blei det på tide med enda litt mer mat, og denne gangen gikk jeg for en juletallerken fra Hannas vegancatering. Det var ganske mye som inneholdt gluten der, slik veganske "kjøtterstatninger" ofte gjør, så flere ting fikk jeg ikke, men jeg tok sjansen på at det skulle gå bra med soyaribba. Der var det eneste at den inneholdt soyasaus og at den var stekt sammen med noe annet som inneholdt gluten - har man cøliaki er det selvsagt helt utelukket å ta en slik sjanse, men jeg er bare intolerant, så jeg overlever. I tillegg til soyaribbe var det noe eplegreier med kanel, rødkål, surkål, råkostsalat, tyttebær, rosenkål (som jeg tror var marinerte eller noe sånt?) og poteter. I tillegg fikk man med en liten ris-dessert med noe karamell-nøtter og -frukt på toppen. :-)  Det var en kjempegod middag, og skikkelig "julete". Min kjære gikk for en taco-wrap fra Vegan Wagon, men den tok jeg ikke noe bilde av.

 


Vegansk julemiddag og dessert.

 

Vi kjøpte enda et par bøker fra Norsk Vegetarforening: "Vegan Passport", som kan være veldig handy når man skal bestille vegansk mat i utlandet, og ei bok som heter "Med lov til å pine", som er ei bok som handler om bruk og beskyttelse av dyr - et tema som opptar meg mer og mer.

 


Vegan Passport - finner dessverre ikke noen link til denne.
"Med lov til å pine - Om bruk og beskyttelse av dyr"

 

Som vanlig måtte vi handle litt hos Yerba Mate også. Der kjøpte vi to poser med løsvekt-te som jeg gleder meg til å smake på. Jeg tror Yerba Mate-mannen blei en aldri så liten smule imponert (eller kan det ha vært forskrekkelse?) da jeg kunne fortelle at jeg har rundt 100 sorter te hjemme i kjøkkenskapet mitt. Hehe. Jeg er vel litt over gjennomsnittet glad i te, kanskje. Muligens.Guayaki Yerba Mate, tradisjonell (kraftig smak) og San Mateo (litt mildere).

 

Selvfølgelig måtte vi også innom standen til Økosjokolade, som er en av mine favoritter blant norske bedrifter. De er flinke og sjarmerende mennesker, med fantastisk gode produkter til en overkommelig pris. Vi kjøpte oss en rå minibrownie hver som jeg var så ivrig på å spise at jeg glemte å ta bilde av den, og det er den beste brownien jeg har smakt (og jeg har smakt mange - inkludert flere forskjellige rå brownies)! Anbefaler dere å prøve den oppskriften (HER), den skal i alle fall jeg prøve meg på! De hadde også veldig gode smaksprøver på rå sjokolade. I tillegg kjøpte vi oss en sjokoladepakke med nok ingredienser til en kilo rå sjokolade, og fikk med ei flaske agavesirup med jordbærsmak og det nye oppskriftsheftet deres. Det kan dere forresten få gratis i helsekostbutikker rundt omkring - eller dere kan laste det ned HER.
Sjokoladepakke, "Liten basis".
Agavesirup med jordbærsmak.

 

Oppskriftshefte.

 

På standen til Økosjokolade kjøpte jeg med også en økologisk hudkrem som består av sheasmør, kokosolje, kakaosmør, olivenolje og mandelolje. Den er det Veganbohemen (den kvinnelige halvdelen av Økosjokolade) som har miksa sammen, og dere kan sjekke ut bloggen hennes HER.Økologisk håndkrem.Vi var også på foredraget til Pål W. Thorbjørnsen om hvordan å overleve jula som vegetarianer. Vi er riktignok bare hverdagsveggiser og kommer til å spise kjøtt på julaften sånn som de andre i familien, men det var uansett et nyttig foredrag. Jeg spiser jo som regel litt annen mat enn de andre i de fleste sammenhenger, siden det er en del jeg ikke tåler, og det blir mange av de samme problemstillingene da som hvis man er vegetarianer som skal feire jul i en ikke-vegetarisk familie. Ikke at det pleier å være noe problem, men det er en del ting man må tenke på, som man kanskje ikke hadde trengt å tenke på ellers - og jo mer bevisst og forberedt man er, jo smoothere går det.

Vi slo også av en prat med Caroline som driver Naturlig Helbredelse. Hun er Norges første sertifiserte personlige terapeutiske kokk, og drar til private hjem for å tilberede 100% nydelig, helbredende og vegansk mat, skreddersydd helt etter hver enkelts behov og smak. Jeg fikk smake god sjokolade av henne, og Andreas fikk en diger, sunn pepperkakemann - og så fikk vi vite litt mer om hva hun driver med. Jeg håper hun får masse kunder, for jeg syntes det høres helt genialt ut og tror at mange kan få veldig stor glede av dette konseptet. Hadde hun vært tilgjengelig da jeg måtte legge om kostholdet mitt, hadde jeg absolutt vurdert å leie henne inn for å få en dytt i riktig retning. Istedenfor måtte jeg bruke månedsvis på lesing og research og prøving og feiling og atter lesing og research (og jeg er langt ifra ferdig utlært enda!). Hun tar til og med oppvaska når dere er ferdige med å lage mat!

Vi forlot ikke området før det stengte, og da vendte vi slitne og fornøyde hjem. I tillegg til at Vegetarisk Julemesse var et supert arrangement og jeg fikk snakke med masse trivelige mennesker, så var jeg så heldig å treffe ei venninne jeg ikke har sett siden sommeren 2010! :-D Med tanke på at det var over 1000 gjester på julemessa, så var det jammen litt av et lykketreff. ♥ Vi fikk også kjøpt noen fine julegaver denne dagen, men hva vi kjøpte eller til hvem, får selvfølgelige forbli en hemmelighet i noen uker til.

Var du på Vegetarisk Julemesse?
Skal du på Oslo Vegetarfestival til våren?

Adventstid.

Plutselig er det advent, og på høy tid å gi et lite livstegn fra meg på bloggen igjen.

Jeg er kanskje ikke i rute med så mye, men litt advent har det i alle fall blitt i huset. Adventsstaken er på plass, julelysene på huset er på plass, julestjernene henger og lyser i vinduene og en lilla duk og noen lilla lys har fått komme fram i stua. Lilla er ikke bare adventsfargen, men også favorittfargen min. ♥

Julekalendere på internett er besvart og flakskalenderen er skrapa. Et lys for glede er tent. Den første episoden av Amalies jul er sett sammen med min kjære, mens vi drakk kakao med kardemomme, kanel, kokossmør, kokosblomstsukker og appelsingranuler i og spiste klementiner. Julekortene har jeg også begynt med. Ute var det nesten vårvær i dag - om man så bort ifra den sure vinden.

Til tross for foreløpig liten følelse av julestemning og at det ikke helt har gått opp for meg at vi nærmer oss jul med stormskritt (igjen! allerede!), begynner jeg å få julesanger på hjernen uten å ha hørt en eneste en enda. Jeg tror det er et godt tegn at det for en gangs skyld skjer i desember, og ikke i mars som det pleier.

 

 

Jeg håper at dere har hatt en fin første søndag i advent, og at dere får ei koselig førjulstid!


Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits