Ønskeliste

Ønskelista mi - Bøker om kosthold

Jeg elsker bøker, og det er antakelig hundrevis av dem på ønskelista mi hvis jeg tar meg tid til å skrive ned alle. Siden jeg elsker bøker, har jeg også mange fra før. Derfor er det kanskje litt vanskelig å kjøpe ei bok jeg ikke har fra før, med mindre en veit hva som står på ønskelista mi. I hovedsak liker jeg bøker om mat og kosthold, selvutviklingsbøker, krimbøker og fantasy/sci-fi. Romaner om livets gang synes jeg derimot fort kan bli kjedelig.

Når det gjelder kokebøker og mat om kosthold, så har jeg en uhorvelig mengde bøker av den typen, men ønsker meg flere bøker om raw food og med oppskrifter på mat uten melk, sukker og gluten. Jeg har bøker om dette temaet fra før, så her kan det være greit å ta en titt på ønskelista mi først.

 

 

Bøkene jeg ønsker meg (se bildet over):
"Den hemmelige kokken" av Mats-Eric Nilsson, ønsker meg innbundet, HER.
"Ekte vare" av Mats-Eric Nilsson, ønsker meg innbundet, HER.
"Søtt uten sukker" av Kenn Hallstensen og Thorun Ranes, HER.
"Glutenfri mat - godt og sunt; småretter og middager" av Else Lill Bjønnes og Bjørn Wiborg, HER.
"Frisk med lavkarbo - Frokost og lunsj" av Sofie Hexeberg og Birthe Storaker, HER.
"Kakefest; uten sukker og mel" av Sofie Hexeberg, Kristin Kjellmo Vorkinn og Birthe Storaker, HER.

 

 

Bøkene jeg ønsker meg (se bildet over):
"Raw food på norsk" av Erica Palmcrantz og Irmela Lilja, HER.
"Raw food" av Jens Casupei, HER.
"Nesten helt rått; bedre helse og mer energi" av Suzannah Olivier, HER.
"Pigg & glad med raw food" av Vibeke Amdisen, HER.
"High on smoothies" av Mads Bo Pedersen, HER.
"High on juice" av Mads Bo Pedersen, HER.

 

 

Bøkene jeg ønsker meg (se bildet over):
"Naturlig og næringsrik mat" av Monica Holand, HER.
"Naturlig og næringsrik; mat for alle" av Monica Holand, HER.
"Naturlig og næringsrik; morsom mat for store og små" av Monica Holand, HER.
"Naturlig og næringsrik; hurtigmat" av Monica Holand, HER.
"Beautyfood; indre styrke - naturlig skjønnhet" av Trine Berge og Sara Chacko, HER.
"Urter for helse og velvære" av James Wong, HER.

 

En oversikt over resten av ønskelistene mine, kan du finne i DETTE innlegget.Hva synes du om ønskelista mi?
Har du noen av disse bøkene?

dw12dt

Ønskelista mi - Kjøkken-stæsj.

Jeg hadde jo store planer om å poste noen ønskelister "de nærmeste dagene", men formen har vært mildt sagt laber den siste uka, så de dagene blei ikke så nærme hverandre som jeg hadde planlagt. Uansett, her er jeg med ei ny ønskeliste igjen.

 


Vi har et ganske velutrusta og overfylt kjøkken fra før, men allikevel er det noen få kjøkkenting jeg ønsker meg veldig, og de kommer her.

Zoku ispinnemaskin 3 stk, HER (399,-)
Zoku oppbevaringsboks, HER (149,-)
Her i huset lager vi det meste fra bunnen av selv og vi er glade i is begge to, så ispinnemaskin og tilbehør til den står høyt på ønskelista.

Spiralizer, HER (399,-)
Er glad i raw food, men hater å skjære strimler med potetskreller eller lignende, så jeg ønsker meg en sånn en til å lage superfin og supergod grønnsaksspaghetti. Mmm!

Korken lufttett glasskrukke 0,5 liter, HER (19,-)
Korken lufttett glasskrukke 1 liter, HER (25,-)
Korken lufttett glasskrukke 1,8 liter, HER (29,-)
Lufttette glasskrukker ønsker jeg meg i massevis, til å oppbevare krydder (jeg kjøper store kvanta), te og andre tørrvarer i - og dessuten til å prøve meg på melkesyregjæret mat.

Lékué dekorpenn (liten), HER (169,-)
Vi har den store fra før og er superglade i den, så derfor ønsker vi oss den lille også.

Perfect Home brødboks (kjøkkenkos), HER (499,-)
Brødboks har vi ikke, så det ønsker vi oss. Svigerinne-Renate spurte om det var noe vi ønska oss fra Perfect Home, og vi ønsker oss denne!

Blafre termos, HER (249,-)
Jeg greier ikke å bestemme meg for hvilken av Blafre-termosene jeg liker best, men er veldig glad i brunt og lilla, og synes at den brune pinnsvintermosen, den blå ugletermosen, den lilla ugletermosen og den lilla ekorntermosen er veldig fine. 

En oversikt over resten av ønskelistene mine, kan du finne i DETTE innlegget.Hva synes du om ønskelista mi?
Er det noe her du kunne tenke deg?

Ønskelista mi - spiselige gaver.

Spiselige julegaver er alltid koselig å få synes jeg, men siden jeg ikke tåler/spiser verken melk, gluten, raffinert sukker eller kunstig søtning, så kan det nok for de fleste virke litt vanskelig å finne noe spiselig til meg - for ikke å snakke om at det kanskje rett og slett er litt skummelt fordi man er redd for å gi meg noe jeg ikke tåler.

Jeg lager det meste av godteri og slikt fra bunnen av selv, men det er to kategorier spiselige gaver jeg ønsker meg: Sjokolade og te. Når det gjelder sjokolade er det selvsagt svært mye jeg ikke tåler, men det finnes noen alternativer for meg også.

 

 

Det aller beste jeg veit på sjokoladefronten, er rå sjokolade. Jeg lager det vanligvis selv, men det kan også kjøpes ferdig og jeg har mine favoritter. Rå sjokolade kan kjøpes på helsekostbutikker eller på The Raw Chocolate Shop (mye billigere). I tillegg har Cavalier kommet med en sjokolade som er søta med Stevia - de fleste av dem kan jeg ikke spise fordi de inneholder melk, men jeg lister opp de jeg kan spise nedenfor. Cavalier sjokolade kan man blant annet kjøpe i helsekostbutikker.

 

Sjokolade som jeg ønsker meg:
Booja-Booja med bringebærsmak, liten pakke (ca. 15, 50 NOK) eller stor pakke (ca. 61 NOK).
Vanoffe Raw Chocolate (ca. 21 NOK).
Conscious, alle smaker (ca. 27, 50 NOK).
Ombar, alle smaker (ca. 19 NOK eller ca. 45 NOK i helsekostbutikker)
Cavalier Stevia Dark, stor (44 NOK).
Cavalier Stevia Cocoa-Nibs Dark, liten (20 NOK).
Cavalier Stevia Berries Dark, liten (25 NOK) eller stor (45 NOK).

Jeg elsker te, og har så og si aldri mindre enn 20 sorter i skapet. Jeg liker de fleste sorter te, men jeg foretrekker økologisk og drikker mest urtete, grønn te, hvit te, rød te og frukt-te. Sort te prøver jeg å unngå, for jeg får vondt i magen av for mye koffein. Noen ganger kan te inneholde gluten eller melk, men hvis man kjøper "ekte vare" så er det sjelden tilfelle, og jeg har aldri opplevd å bli dårlig av te heldigvis. Jeg elsker når teen kommer i fine bokser, men til vanlig kjøper jeg som regel te i pappbokser eller poser.

Te jeg ønsker meg:
Løv Organics: Kjøpes billigst på Doce Vika, HER (79-185 NOK), men finnes også i diverse interiørbutikker (149-249 NOK).
Rishi Tea: Finnes i helsekost, men kjøpes billigst på iHerb, HER (ca. 41-71 NOK).
The Tao of Tea: Kan kjøpes på iHerb, HER (ca. 35-99 NOK).
Zhena's Gypsy Tea:  Kan kjøpes på iHerb, HER (ca. 34-41 NOK).
Fun Fresh Foods Tea: Kan kjøpes på iHerb, HER (ca. 37-44 NOK).
Harney & Sons Tea: Forhandlere finner du HER, eller du kan kjøpe billig på iHerb, HER (ca. 35-66 NOK).

Vanligvis bruker jeg mye te fra St. Dalfour (urtete og grønn te), Yogi Tea og Pukka Herbs, for å nevne noen. Jeg blir dessuten veldig, veldig glad for alle andre økologiske teer også.

En oversikt over resten av ønskelistene mine, kan du etter hvert finne i DETTE innlegget.Hva synes du om ønskelista mi?
Har du smakt noen av disse sjokoladene og teene?

dw12dt

Ønskelista mi - 2012!

Snart er det jul, og jeg gleder meg! Jeg elsker jul. I tillegg til alt det andre koselige som jula fører med seg, så innebærer jula også for de fleste av oss som feirer jul noen julegaver. Selv elsker jeg å gi bort julegaver, og jeg har også påtatt meg oppgaven med å være glad i å få julegaver. Jeg synes nemlig ikke det finnes noe som er stort kjipere enn å gi bort ei julegave og deretter få høre "Uff, men det skulle du ikke ha gjort!" eller "Jeg foretrekker å gi bort gaver jeg!". Skjerpings folkens - hvor er gleden ved å gi hvis ingen har noen glede av å ? Det går faktisk an å like begge deler, og mange av oss kunne nok trengt et kurs i å ta imot. Så spre om deg med glede og takknemlighet når noen gir deg ei gave, så blir det enda morsommere å være den som gir! :)

Ikke lenge etter jul har jeg bursdag (5. januar), og det byr visst på store utfordringer for alle dem som har brukt opp alle sine gaveideer til jul. Med alle mine interesser og hobbyer innbiller jeg meg at jeg er veldig enkel å finne på gaver til, men det er det visst noen som synes det er vanskelig å finne på noe allikevel. For å gjøre det litt lettere for dem som har planer om å gi meg ei gave, så kommer jeg de nærmeste dagene til å poste noen ønskelister. Dere veit, jeg er ute av stand til å fatte meg i korthet, så jeg fant ut at det beste var å dele det opp i kategorier og flere innlegg, så kanskje det hele blir litt mer oversiktlig. Hvem veit - kanskje det kan inspirere noen andre enn de som har planer om å gi meg julegaver også? Jeg er sikker på at mange av de tingene jeg ønsker meg er gode julegavetips generelt. :)

 

 


På bildet over kan dere se noen av tingene jeg ønsker meg: Økologisk te, økologisk parfyme fra Acorelle, rå sjokolade, kokeboka "Søtt uten sukker", klistremerker, brevpapir og så videre. Dere får vite mer om hva jeg ønsker meg i de kommende blogginnleggene mine, og jeg kommer til å linke til alle nederst i dette innlegget etter hvert som jeg legger dem ut.

Jeg blir i bunn og grunn glad for alt jeg får, for klisjéen er sann: Det er tanken som teller. Derimot skal jeg ærlig innrømme at det aller hyggeligste er når gaven er noe jeg faktisk har bruk for eller noe jeg ønsker meg, og når det skinner gjennom at den som har gitt meg gaven virkelig har hatt meg i tankene når gaven har blitt ordna. Jeg er en sucker for personlige, hjemmelaga gaver, men jeg blir også glad for ting man kan kjøpe.

Ting man bør styre unna når man kjøper gaver til meg (hvis man ønsker at jeg skal kunne bruke gava selv, vel og merke) er ting med melk, gluten eller sukker i og hudpleie eller kosmetikk som er testa på dyr, inneholder parabener, kunstig parfyme osv. Skal man kjøpe et kroppsprodukt eller noe spiselig til meg, bør man med andre ord kjenne meg såpass godt at en veit hva jeg tåler - eller i det minste ta en titt på ønskelista mi først. Men slapp av - om noen glemmer seg og kjøper ei konfekteske, så er det alltids noen rundt meg som blir glad for å få fråtse litt i godsakene. :)

 

Ønskelistene mine:
Spiselige gaver.
Kjøkkenstæsj.

Hva ønsker du deg til jul? Liker du å få gaver?
Synes du det er vanskelig å kjøpe julegaver til dem som aldri veit hva de ønsker seg, eller finner du alltid på noe supert uansett?

dw12dt

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits