Politikk og veldedighet

Dødsstraff for å være homofil?

I Uganda risikerer tusenvis av homofile å bli drept. I morgen kan nemlig Parlamentet vedta en lov som straffer homofili med døden. Lovforslaget har blitt stoppa før, og vi kan være med å stoppe det igjen. Ugandas president, Musevi, er nemlig redd for å miste verdifull internasjonal bistand fra Vesten. Etter et internasjonalt ramaskrik i fjor, stoppa han regjeringa fra å komme til en avstemning. Det er politisk uro i Uganda, og religiøse ekstremister håper at forvirring og vold i gatene vil distrahere det internasjonale samfunnet. Vi kan vise dem at verden at verden fortsatt ser på!

Målet er få få minst en million stemmer innen i morgen, i håp om å stoppe dette lovforslaget. Vi har allerede over 567.000 stemmer, men vi trenger fler! Hvis du ønsker å bidra til at homofile får leve, så kan du signere kampanjen HER. Ikke vent til senere - i morgen kan det være for seint.

 

Denne mannen blei brutalt drept i Uganda for to måneder siden. Slik skal det ikke være!

Take action!

EDIT: Vi greide det! Det var på hengende håret, men loven blei ikke vedtatt. HURRA!

Noen skritt i riktig retning.

De siste ukene har jeg deltatt i CARE sin skrittkampanje, "Gå i hennes spor". Jeg betalte hundre kroner til en veldig god sak, satte på meg en skritteller og begynte å gå. Du kan lese mitt første innlegg HER, og en oppdatering på hvordan det gikk underveis HER.

 

 

En kan tydelig se hvilke dager jeg har vært i dårlig form (under 1500 skritt), og hvilke dager jeg har vært i bra form. Det varierer veldig hvor mye jeg greier, og de dagene som jeg har vært til behandling eller har hatt avtaler hvor jeg må gå et stykke for å komme meg dit, så har jeg gjerne flere skritt enn til vanlig.

 Jeg veit ikke helt om jeg skal være glad eller skuffa over hvordan det gikk, men jeg prøver å være fornøyd med min egen innsats. Jeg har et snitt på 2658 skritt om dagen, noe som tilsvarer ca. 1/4 av de 10.000 skrittene en burde gå i løpet av en dag. 24 av 30 dager har jeg ligget under dette snittet, så det er de resterende seks dagene som drar snittet opp. I løpet av hele perioden har jeg klart kampanjemålet på 8000 skritt om dagen tre ganger.

Riktignok har jeg en "god unnskylding til å gjøre det dårlig" siden jeg har fibromyalgi, men det gjør det uansett ikke mindre skremmende at jeg går så få skritt om dagen. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Jeg får ikke bedre helse om jeg lar kroppen forfalle. Jeg kommer til å fortsette å gå med skrittelleren på meg, for å følge med på utviklinga og for å ha noe å strekke meg mot.

 

 

Jeg skal ta bedre vare på kroppen min, og jeg skal orke å gå flere skritt, litt etter litt. Jeg kan allerede se at jeg jevnt over har greid mer den siste uka. Grunnen til det er ganske enkelt at jeg fikk nye medisiner for søvnkvaliteten rett før påske, og når jeg bare hadde fått sovet ut "litt" i påska (=veldig få skritt), begynte formen å bli bedre (=flere skritt). Det er veldig allright å ikke bare kjenne på kroppen at det går fremover, men i tillegg se utviklinga i form av tall.

I tillegg til at dette har vært en skikkelig "eye opener" for min egen del, har jeg bidratt til kampanjen "Gå i hennes spor". Kampanjen har samla inn nok penger til å bygge fire brønner i Mali, noe som gir rent vann til 3000 mennesker! Hurra! Du kan lese mer om dette HER.

I dag har jeg hatt time hos naprapat, og har i tillegg vært en tur på NAV og skrevet under på noen papirer, så i dag har jeg allerede 6565 skritt. Til gjengjeld er jeg nå så sliten at jeg har mest lyst til å legge meg ned og grine, men det skal jeg ikke gjøre. Jeg skal heller henge opp klesvaska, ta meg litt mat og sette meg med beina høyt og være fornøyd med dagens innsats.


Har du deltatt i skrittkampanjen til CARE?

Når hvert skritt teller.

For halvannen uke siden, fortalte jeg dere om skrittkampanjen til Care, i DETTE innlegget. Jeg meldte meg på selv, og begynte å gå med skritteller forrige mandag. Dette har vært en vekker for meg, og jeg har nesten ikke lyst til å oppdatere dere på hvordan det har gått så langt, men jeg velger å gjøre det allikevel, i håp om at flere vil melde seg på kampanjen selv om de kanskje vet at de ikke orker å gå så mye som 8.000 skritt hver dag.

 

 

Jeg har blitt mer og mer stillesittende de siste par årene, siden jeg sliter med fibromyalgien. Når en sliter med utmattelse og smerter i hele kroppen, er det vanskelig å holde seg i aktivitet. Jeg burde uansett ikke ha latt kroppen min forfalle selv om jeg kan skylde på en sykdom, for det gjør meg ikke bedre eller friskere på noen måte - tvert i mot!

 

 

I løpet av den første uka som deltaker i skrittkampanjen til CARE, så har jeg funnet ut at jeg går litt over 1.000 skritt på en normal dag - hvor formen min ikke er spesielt god, men heller ikke ekstremt dårlig. Med tanke på at det er anbefalt å gå minst 10.000 skritt om dagen, så sier det seg selv at dette ikke er spesielt bra, men jeg får pushe meg selv litt og litt, så kommer jeg meg vel ovenpå igjen etter hvert. En ser i alle fall stor forskjell på de dagene hvor jeg er i ganske god form, og de dagene hvor jeg ikke er det. For bare et par år siden, da jeg jobba på Meny, gikk jeg mellom 15.000 og 20.000 skritt i løpet av en vanlig dag. Ikke så rart at jeg har gått opp i vekt.

Det er litt deprimerende å se hvor langt under jeg ligger, men allikevel er jeg litt stolt av meg selv som deltar til tross for de hinderne jeg har. Jeg priser meg i alle fall lykkelig for at jeg ikke bor i Afrika og må gå mange kilometer for å hente vann. Da hadde jeg nok dødd av dehydrering ganske raskt, med mindre noen hadde forbarma seg over meg.

 

Er du med i CARE sin skrittkampanje?

Do you CARE?

...og kan du gå 8000 skritt i 30 dager?

Da kan to ting skje: Du kan bidra til å hjelpe kvinner ut av fattigdom, samtidig som du hjelper din egen helse. Du kan også vinne en reise til Mali. Er du med? Det er jeg! Siden jeg ikke har råd til å kjøpe meg en hund, så nøyer jeg meg med en litt billigere turkamerat - en stegteller! Sammen med den, har jeg tenkt å melde meg på CARE sin kampanje, "Gå i hennes spor".

  
"Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler oss alle å gå 10 000 skritt om dagen. Det er mye for oss sitter på kontor det meste av dagen, derfor har vi valgt 8000 skritt. Med litt ekstra innsats er dette oppnåelig for de fleste, og har stor betydning for helsen.
 
Konseptet er enkelt: Vi går litt mer - for at de skal gå litt mindre for å hente vann. Ved å være med på kampanjen "Gå i hennes spor" og gå 8000 skritt om dagen i 30 dager, bidrar du med en hundrelapp til CAREs brønnprosjekt i Mali. Å bygge flere brønner er et viktig tiltak som gir en enklere hverdag for jenter og kvinner i et av verdens fattigste land, men det koster penger. Med denne kampanjen håper vi å samle inn nok penger til flere nye brønner, samtidig som vi selv blir sprekere. Skrittkampanjen "Gå i hennes spor" er det CARE Norge og Grete Roede som sammen står bak.
 
Trening med mening: Påmelding fra 1. mars og helt fram til  20 . april 2011: www.care.no/spor"

 

Kampanjen til CARE har allerede fått inn nok penger til å bygge 2-3 brønner, og hver brønn blir brukt av ca. 750 personer. Det fine med å støtte CARE er at de er medlem av Innsamlingskontrollen, og årsregnskapet deres for 2009 viser at 93 av 100 kroner går direkte til formålet. Da nytter det faktisk! Jeg anbefaler dere å ta turen innom hjemmesiden til Care og lese mer om kampanjen deres der.

 

 

Selv synes jeg dette er et kjempeflott tiltak og en sak som er verdt å støtte, og melder meg mer enn gjerne på, selv om jeg er skrape blakk og selvfølgelig gjerne skulle beholdt de hundre kronene selv. Jeg finner nok en måte å spare dem inn igjen på, og jeg har tross alt huset fullt av både mat og vann, så jeg skal ikke klage. Jeg greier antakelig ikke å gå så mye som 8000 skritt i 30 dager (det er jo en grunn til at jeg er hjemmeværende på AAP), men jeg skal i alle fall gjøre en innsats! Det viktigste er at en bidrar, og at pengene kommer dit de skal.

Stegtelleren jeg har er forresten en Omron Walking Style II, som har blitt kåret som best i test av TV2 hjelper deg. Den finnes i rødt og svart, og har et display som viser klokkeslett og antall steg. Minnefunksjonen lagrer og viser data for syv dager. Ved kjøp av stegteller er det viktig å få en som teller så presist som mulig - at den teller skrittene dine er jo hele poenget. Omron stegteller style II har elektroniske følere og teller derfor veldig presist, i motsetning til mange av de billigere variantene. Denne stegtelleren koster stort sett 399,- overalt på nett, men jeg fant den billig på Apotekhjem.no, hvor jeg fikk den for 251,30,- pluss 27,- i porto. Den lå i postkassa mi ca. 36 timer etter at jeg hadde bestilt den, så det var kjapt nok for min del. ;)

 Går du i hennes fotspor? 

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits