Supermat

Fakta om gojibær.

Gojibær, eller Wolfberries som de også kalles, er små røde bær som vokser i Asia og i Nord- og Mellom-Amerika. Gojibær regnes for å være en av de aller mest næringsrike fruktene i verden, og blir dermed regnet som supermat. I tradisjonell kinesisk medisin har gojibærene blitt brukt i behandling av blodmangel, for å bedre lever- og nyrefunksjoner, balansere blodsukkeret, styrke blodsirkulasjon og øynene, og for å bedre sexlivet.

Gojibær en en av matvarene med høyest innhold av antioksidanter, og inneholder mer C-vitamin enn appelsiner, mer betakaroten enn gulrøtter, 18 aminosyrer (deriblant alle de åtte essensielle) og 33 mineraler og sporstoffer. De inneholder også et stoff som heter beta-sitosterol som er kolesteroldempende og betennelseshemmende, og som har et høyt innhold av polysakkarider (langsomme karbohydrater). På grunn av det høye innholdet av antioksidanter, har de fått tilnavnet "frukten for et langt liv".

Gojibærene gir masse næring til kroppen, slik at kroppen kan settes i stand til å lege seg selv. De styrker kroppens vitale organer ved å bidra til et balansert blodsukker, forbedre lever- og fordøyelsesfunksjonen, og gi næring til huden. Te laget på gojibær har vist seg å ha en positiv effekt på alle slags fordøyelsesplager, blant annet magesår og irritert tarm. De kan også virke foryngende på huden på grunn av innholdet av fettsyrer og polysakkarider, som kan stimulere produksjonen av kollagen. Gojibær inneholder hele 13,2 gram proteiner, noe som er mye til å være en frukt.

Gojibær kan brukes til mye forskjellig, og personlig spiser jeg gojibær opptil flere ganger hver uke. Jeg bruker ofte en spiseskje eller to i te, jeg knuser dem og bruker dem i rå sjokolade og jeg bruker dem i smoothie. Jeg har også tenkt å prøve dem i syltetøy en gang jeg skal lage det. I tillegg er de kjempegode i hjemmelaga energibarer og i godiskuler! :) En av typene jeg liker godt, er også kjempegod å spise aleine som snacks, men det skal jeg fortelle mer om i et annet innlegg. ;)

 

Bildet er lånt HER.

Kilde: "Supermat" av Trine Berge og Sara Chacko.

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits